Àrea de Cooperació - Fundació Autònoma Solidària Surt a la UAB Àrea de Cooperació per al Desenvolupament
III Setmana de la Cooperació: Consum Responsable
Consum Responsable és el tema que ha centrat la tercera edició de la Setmana de la Cooperació de la UAB, que s’ha celebrat entre el 14 i el 18 d’abril. La Fundació Autònoma Solidària ha organitzat aquest cicle d’activitats, entre les quals xerrades, teatre, tallers, exposicions i cinefòrums. Més de 150 persones han assistit als diversos actes de la setmana.
Cartell de la III Setmana de la Cooperació
Programa de Voluntariat de Nacions Unides

S'ha tancat la convocatòria del Programa de Voluntariat de les Nacions Unides per a estudiants universitàris que vulguin participar durant 6 mesos en un projecte en un país del Sud. Un total de 28 universitats participen d’aquest programa, que té per objectiu fomentar el compromís dels joves en l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

Logo de nacions Unides

Jornades de Cooperació a la UAB

El 17 d’abril ha tingut lloc la Jornada d’Actors de Cooperació al Desenvolupament, en què han participat 45 professors i investigadors de la UAB. L’objectiu d'aquesta activitat ha estat que diferents persones actives en aquest àmbit es coneguin i per presentar un total de 19 projectes de cooperació. Aquesta iniciativa ha servit per evidenciar la necessitat de disposar d’unes línies estratègiques de la cooperació i la necessitat de més suport i reconeixement.

Professors reunits
Participa al IV Congrés Universitat i Cooperació de la UAB

Les universitats catalanes estan organitzant el VI Congrés d’Universitat i Cooperació al Desenvolupament que tindrà lloc del 12 al 14 de novembre a la UAB. Oficines de cooperació, professors, investigadors, instituts i entitats de cooperació vinculades al món universitari poden participar enviant propostes de comunicacions i pòsters sobre les línies temàtiques especificades pel congrés. Per més informació sobre els requisits de presentació visita la web del congrés.

Logo IV Congreso Universidad y Cooperación al Desarrollo
Nostrum’08

Els voluntaris i tècnics de l’àrea de voluntariat de la FAS s'han trobat el 23 i 24 de maig per compartir el Nostrum'08. Aquesta ha estat una oportunitat per avaluar els projectes i activitats, compartir experiències, i assistir a diferents tallers i debats. Un dels objectius principals ha estat que els voluntaris de justícia, infància, salut, socio-sanitari, ambientals i cooperació s'hagin conegut entre ells en un espai lúdic i formatiu sobre el canvi i el compromís social.

Voluntaris al Nostrum
Membres de la Universitat UNAN de Nicaragua visiten la UAB

Ramona Rodríguez, degana de la Facultat Regional Multidisciplinar-FAREM de la Universitat Nacional Autónoma de Nicaragua, i Ricardo Rueda, vicerector de la UNAN de León, han visitat la UAB en el marc del projecte de cooperació impulsat pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Josep Maria Espelta dirigeix aquest projecte que està subvencionat per l'AECID i que forma part de la llarga relació d’Estelí i la UAB, la qual està impartint tres màsters al FAREM.

Reunió amb membres de la UNAN

[Altres informacions]

Premi Tecnologia per al Desenvolupament: Diverses universitats espanyoles, entre les quals la UAB, organitzen el III Concurs de Tesis Doctorals sobre Tecnologia per al Desenvolupament. Aquest concurs té per objectiu contribuir a la consolidació i extensió de la Cooperació Universitària al Desenvolupament. La data límit de presentació dels treballs és fins el 15 de setembre de 2008 i els premis es lliuraran en el marc del IV Congreso Universidad i Cooperació.


ACNUR: L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la UAB ha organitzat una exposició i una conferència a la UAB per donar a conèixer la tasca que realitza l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats en les crisis humanitàries. Del 21 al 25 d’abril fotografies del Sudan, Iraq, Kenya, Somàlia i Colòmbia han estat les protagonistes d'aquesta mostra juntament amb l’ex representant d’Espanya de l’Alt Comissionat de les NN.UU per als Refugiats, que ha realitzat una xerrada sobre els reptes en les crisi humanitàries.

Oro Negro: El film de Marc Francis i Nick Francis es va projectar a la UAB en el marc de la III Setmana de la cooperació. Aquest documental fa una crítica al mercat internacional, on ni el cafè de més alta qualitat d’Etiòpia, bressol del cafè, és capaç de fer front a les regles d’aquest mercat injust. L’abaratiment dels productes primaris i el conseqüent enriquiment de les grans multinacionals ha condemnat a l’empobriment als més de 15 milions de persones que depenen d’aquest or negre.

Medi Ambient: Com fer un consum més respectuós amb el medi ambient? El dia 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, la FAS organitza diverses campanyes de difusió i activitats per reflexionar sobre el mal ús de l’aigua en la vida quotidiana. Les activitats se celebraran al campus de la UAB a les 12:00 hores. D’altra banda, Martí Boada, professor del departament de Geografia de la UAB, dinamitzarà el cinefòrum que tindrà lloc a partir de les 14:00 hores.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas
Segons els articles 21
i 22 de la Ley 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.cooperacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa".