Àrea de Cooperació - Fundació Autònoma Solidària Surt a la UAB Àrea de Cooperació per al Desenvolupament
Més de 200 propostes al IV Congrés Universitat i Cooperació
Més d'una setantena d’universitats i ONGDs han presentat més de 200 comunicacions i pòsters al IV Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament. Cal destacar la participació d'universitats d'arreu de l'Estat, instituts de recerca, universitats de Llatinoamèrica, Amsterdam i Japó i una important presència de les universitats catalanes. El congrés està coorganitzat per les universitats catalanes i se celebrarà el dia 12, 13 i 14 de novembre de 2008 a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Logotip del IV Congrés
La UAB presentarà 8 projectes a la convocatòria U2008

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) ha obert la convocatòria U2008, per a la concessió de subvencions destinades a donar suport a projectes en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament impulsats per agents universitaris. La UAB presentarà 8 propostes: 4 a Catalunya mitjançant accions de formació i sensibilització, 3 projectes de recerca aplicada per al desenvolupament i 1 a implementar en un país en vies de desenvolupament.

Logo de l'Agència Catalana de Cooperació per al desenvolupament

Inicien els projectes subvencionats pel Fons de Solidaritat

Els responsables dels projectes seleccionats i subvencionats pel Fons de Solidaritat de la UAB viatjaran als països on hi ha les respectives contraparts. Nicaragua, Guatemala, Perú i Burkina Faso són algunes de les destinacions d’aquest estiu. Amb aquests viatges comencen els projectes de cooperació de la convocatòria XXV per a PAS i PDI que es va tancar el 8 de febrer i que ha subvencionat un total de 13 iniciatives.

Projecte a Burkina Faso
Finalitza el Programa de Voluntariat de Cooperació

El programa de voluntariat de cooperació està format per estudiants de la UAB que tenen inquietuds per temes relacionats amb la cooperació per al desenvolupament. Durant aquest curs han organitzat diverses activitats de sensibilització, entre les quals, l’Estiu Solidari, Dinar ecològic i la Fira d’Entitats. Aquest any ha finalitzat amb noves propostes per al curs que ve, de les quals tu també pots participar. Fins a l'octubre!

4 voluntaris en una parada de la Fira d'Entitats de la UAB

La coordinadora de pràcticums de la UAB a Estelí visita la universitat

La UAB manté una llarga relació amb la comunitat de “Los Pipitos” d’Estelí, Nicaragua, amb qui té projectes de cooperació. La Reninka de Koker és una cooperant que ha treballat a “Los Pipitos” coordinant els estudiants en pràctiques de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB. El 25 de juny la Reninka ha visitat la UAB per conèixer i coordinar els estudiants que faran les pràctiques al CICAP, el nou centre que rebrà pràcticums.

Membres de Los Pipitos
Formació de Postgrau a Estelí, Nicaragua

Aquest curs es realitzaran tres postgraus a la universitat d’Estelí de Nicaragua amb el suport del Fons de Solidaritat de la UAB. Per primera vegada es farà el màster de Didàctiques Específiques, s’impartirà l’últim curs del màster en Gestió Medi Ambiental i es donarà continuïtat al postgrau d’Acompanyament psicopedagògic professional en el desenvolupament de la persona i la optimització de pràctiques educatives comunitàries.

membres d'un postgrau de la UNAN

[Altres informacions]

Convocatòria d’estudiants: La convocatòria del Fons de Solidaritat destinada a donar ajuts econòmics a estudiants del campus de la UAB està oberta fins el 12 de desembre de 2008. L’objectiu d’aquesta convocatòria és promoure les accions de solidaritat entre els estudiants en relació als països en vies de desenvolupament a través de projectes de cooperació al desenvolupament i activitats de sensibilització.


L'Institut Universitari D'Estudis Europeus: està a punt de finalitzar la segona edició del màster en Polítiques Europees de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. Aquest curs té per objectiu aprofundir en les institucions internacionals i les polítiques de cooperació que aquestes duen a terme. El període de pre-inscripció per al curs que ve ja està obert i finalitzarà el 25 de juliol .

"La reconstrucció de la Facultat de Veterinària de Sarajevo (2001-2004)": és una publicació de la Universitat Autònoma de Barcelona que recull el treball realitzat a Sarajevo per Martí Pumarola, Marga Martín i Marcel Jiménez, tres professors de la facultat de Veterinària de la UAB. Aquest projecte de cooperació es va iniciar el 2001 en el marc del Tempus, un programa de cooperació en matèria d’ensenyament superior de la Unió Europea.

Subscripció del Butlletí de Cooperació: Si vols estar informat sobre les activitats de cooperació i sensibilització que es duen a terme al campus de la UAB ho pots fer a través del butlletí de cooperació de la Fundació Autònoma Solidària. Aquest butlletí és una publicació on-line mensual i et pots subscriure a través de la pàgina web de la FAS, a l’apartat de cooperació.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas
Segons els articles 21
i 22 de la Ley 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.cooperacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa".