Àrea de Cooperació - Fundació Autònoma Solidària Surt a la UAB Àrea de Cooperació per al Desenvolupament
Oberta la convocatòria PAS i PDI per a projectes de cooperació

S’obre la convocatòria XXVI-2009 del Fons de Solidaritat de la UAB destinada a subvencionar projectes de cooperació al desenvolupament per part de membres del PAS i PDI. La convocatòria té per objectiu promoure les accions de cooperació entre la Universitat Autònoma de Barcelona i els països en vies de desenvolupament i accions de sensibilització al campus. El període d’entrega de projectes finalitzarà el 27 de febrer de 2009. Per a més informació sobre les bases de la convocatòria consulta la web de la FAS.

Apunta't al curs d'Introducció a la Cooperació

Comença el curs d’Introducció a la Cooperació. Aquest curs tracta de fer una aproximació a la cooperació per al desenvolupament mitjançant l’estudi dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, i així fer una introducció a les grans qüestions del desenvolupament: salut, educació, medi ambient, igualtat de gènere, etc. La inscripció a la quarta edició del curs finalitzarà el 20 de febrer i la pots realitzar a través de la web de FAS-Formació. El curs està organitzat per la FAS i reconegut amb 2 crèdits de lliure elecció.

La situació de les dones desplaçades. El cas de Colòmbia

Segons l'Agència de l'ONU per als Refugiats, la situació del desplaçament intern a Colòmbia es considera una de les més greus del món. Més d'1 milió de persones, el 74% dones i nens, es troben en aquesta situació i s'estima que unes 3.500 persones moren cada any en el conflicte. Davant d’aquesta realitat, la FAS i el Comitè Català de l’ACNUR organitzen, amb la participació de l’Escola Cultura de Pau, la taula rodona “La problemàtica de les dones desplaçades a Colòmbia” el proper 21 de gener a les 12:00 hores a la sala de graus de l’ETSE de la UAB.

Finalitza el projecte de formació sobre pastures andines

Conèixer les causes de sobreexplotació de les pastures, aconseguir el compromís d’estudiants en projectes de final de carrera en aquest àmbit és el resultat del projecte de cooperació que ha realitzat un professor de la facultat de Veterinària de la UAB, Jordi Bartolomé, i la Facultad de Ciencias de la Ingeniería de la UNH de Perú, amb el suport del Fons de Solidaritat de la UAB. El projecte consta d’un curs sobre pastures andines sobreexplotades a la regió de Huancavelica (Perú), amb l’objectiu de formar a professionals del sector ramader i analitzar la situació de les pastures.

Viu un estiu solidari

Encara no saps què fer aquest estiu? Tens ganes de conèixer una altra realitat? Vols participar d’algun projecte solidari? El grup de voluntaris de cooperació i medi ambient de la FAS ha organitzat la xerrada informativa “Estiu solidari 2009”. L’acte ha tingut lloc el passat 12 de gener a la sala de graus de la facultat de Ciències Polítiques i hi han assistir més de 30 persones. Si a tu també t'interessa informar-te sobre els projectes d'estades solidàries, camps de treball o brigades, destinacions, preus i entitats organitzadores tens una nova oportunitat el dia 11 de març a la Sala d'Actes del Cinema de la UAB. T'hi esperem!

Beques per a estudiants del Sud

L’Àrea de Relacions Internacionals de la UAB, en el marc del Programa Propi de Mobilitat, beca cada any a estudiants procedents de països empobrits. Aquest any ha becat a 9 estudiants, dels quals dos són del Marroc i estudien el màster Ciència i Tecnologia dels Materials, quatre de Mèxic i estudien Ambientals i tres de Nicaragua i estudien el màster de Psicologia i Desenvolupament Comunitari. La beca cobreix la matrícula, diners de butxaca i allotjament a la Vila, aquest darrer finançat pel Fons de Solidaritat de la UAB. Els estudiants del Marroc i Mèxic tenen una beca per un any i els de Nicaragua per sis mesos.


[Altres informacions]

Dona Atles. Conflicte a Colòmbia: L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la UAB acull del 14 al 28 de gener l'exposició “Dona Atles. Conflicte a Colòmbia” de la fotògrafa Colita. 41 fotografies mostren la situació de les dones colombianes desplaçades i la fortalesa amb què afronten aquesta realitat. L’exposició està organitzada pel Comitè Català de l’ACNUR.


Donació d'ordinadors a l'Àfrica: En el marc del Pla Renovi d’ordinadors de la UAB, el Servei d’Informàtica i la FAS s’han coordinat per fer un donatiu d’aquests ordinadors en bon estat a alguna entitat. L'ongd beneficiaria és Noves Tecnologies per a l’Àfrica, que ha enviat els 131 equips a quatre entitats locals del Senegal i de Togo i seran destinats a projectes de caire social i de cooperació internacional. A més, la UAB també ha fet una donació de 40 ordinadors a l’Associació Dones Burkina.

Voluntariat a Bangkok: La voluntària seleccionada per participar al Programa de Medi Ambient de l'ONU a Tailàndia ens envia un article amb les seves vivències: “No solo se trata de un aprendizaje profesional, del que estoy muy orgullosa. Se trata del crecimiento personal, una sensación que no se puede contar con palabras, hay que vivirlo. Asia es otro mundo, otra película”.

Mobilitzacions a la UAB en solidaritat amb Gaza: Davant l’atac d’Israel contra la Franja de Gaza diversos col·lectius de la UAB han organitzat activitats al campus per sensibilitzar a la comunitat universitària sobre la complexitat del conflicte i exigir que s’aturin les agressions a Gaza. El col·lectiu d’estudiants En Lluita va organitzar una xerrada on va participar Fidaa Hamoud, activista palestina, i el 13 de gener es va convocar una concentració on van participar estudiants i membres del PAS i PDI. Informa’t de les pròximes actuacions.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas
Segons els articles 21
i 22 de la Ley 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.cooperacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa".