Àrea de Cooperació - Fundació Autònoma Solidària Surt a la UAB Àrea de Cooperació per al Desenvolupament
Apunta't al Curs d'Introducció a la Cooperació

Últims dies per inscriure’t al curs d’Introducció a la Cooperació. Aquest curs tracta de fer una aproximació a la cooperació per al desenvolupament mitjançant l’estudi dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, i així fer una introducció a les grans qüestions del desenvolupament: salut, educació, medi ambient, igualtat de gènere, etc. La inscripció a la quarta edició finalitzarà el 20 de febrer i la pots realitzar a través de la web de FAS-Formació. El curs és de 30 hores lectives, es farà els dimarts i dijous de 16:00 a 18:00 hores des del 24 de febrer al 2 d'abril, té un cost de 75 euros i està reconegut amb 2 crèdits lliure elecció.

taller amb nenes africanes
Cinefòrum Moolaadé: Iniciació sense mutilació

La FAS organitza un cinefòrum sobre la mutilació genital femenina a partir del film Moolaadé, que narra la història de la Collé, una dona africana que fa set anys no va permetre que la seva filla fos sotmesa a l’ablació. Avui, quatre nenes fugen del ritual i li demanen protecció. A partir d’aquest moment, s’enfronten dos valors: el respecte al dret d’asil (moolaadé) i la tradició de l’ablació (salindé). El cinefòrum serà el 19 de febrer a les 13:30 hores a la sala d'Actes de l'ETC, i estarà dinamitzat per Juana Moreno, coordinadora a l’Estat espanyol del projecte "Iniciació sense mutilació", el qual està dirigit per Adriana Kaplan, professora de la UAB.

Cartell del documental Moolaade

Finalitza la convocatòria de cooperació per a PAS i PDI

El dia 27 de febrer finalitza el període de presentació de projectes a la convocatòria XXVI-2009 del Fons de Solidaritat de la UAB, que està destinada a subvencionar projectes de cooperació universitaria al desenvolupament per part de membres del PAS i PDI. La convocatòria té per objectiu promoure les accions de cooperació entre la Universitat Autònoma de Barcelona i els països en vies de desenvolupament. D’altra banda, també promou accions de sensibilització que fomentin la consciència i el compromís social de la comunitat universitària. Per a més informació, consulta les bases de la convocatòria.

Cartell del Fons de Solidaritat

Informa't i viu un estiu solidari

Encara no saps què fer aquest estiu? Vols participar d’algun projecte solidari? El grup de voluntaris de cooperació i medi ambient de la FAS organitza dues sessions informatives sobre “Estiu solidari 2009”. Les xerrades tindran lloc el proper 11 de març a la Sala d’Actes del Cinema de la UAB a les 13:00 i 16:00 hores respectivament. Servei Civil Internacional, Setem, Assemblea de Cooperació per la Pau, Fundació Pau i Solidaritat i Xarxa d’Enllaç amb Palestina, entre altres entitats, ens informaran sobre les propoestes d'estades solidàries, destinacions, preus i altes requisits. Més informació sobre estius solidaris.

Estudiants en la sessió d'estades solidàries
Impacte ambiental de l'activitat petrolera a l' Amazònia

“Monitoreig i cartografia indígena dels impactes de l’activitat petrolera en un territori de la selva peruana” és el projecte de cooperació dut a terme per Joan Martínez Alier i Martí Orta, membres de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB i tres entitats del Perú. Aquest projecte, que ha contribuït en el reconeixement dels drets territorials indígenes, ha rebut el suport del Fons de Solidaritat de la UAB i ha servit per mesurar els impactes històrics de l’activitat petrolera al territori Achuar del Río Corrientes, fer la cartografia d’aquesta regió i realitzar tallers per capacitar un equip de monitors ambientals indígenes.

Autor: FECONACO
Fòrum Social Mundial 2009

Belém, capital de l’Amazònia brasilera, s’ha convertit en la seu del Fòrum Social Mundial del 27 de gener a l’1 de febrer. El FSM és una trobada nascuda a Porto Alegre l’any 2001 per reflexionar i proposar idees en la lluita per un món més just. Aquesta trobada s’ha convertit en un referent per als moviments socials, ONGs i diverses entitats de la societat civil, que han discutit al voltant de temes com els drets dels pobles indígenes, la crisi alimentària, el deute extern i la crisi mediambiental. Diversos membres de la UAB han participat en les reivindicacions i mobilitzacions del fòrum, entre els quals els professors Arcadi Oliveres i Jaume Botey.

Cartell Fòrum Social Mundial

[Altres informacions]

Patricipa al voluntariat de cooperació: El grup de voluntaris del Programa de Cooperació i Medi Ambient de la FAS torna a posar-se en marxa després dels exàmens. Estudiants de la UAB es reuneixen tots els dimecres a les 15:00 hores per organitzar activitats de sensibilització al campus. Aquestes activitats tracten diferents problemàtiques sobre les desigualtats mundials i la crisi mediambiental. Si vols participar-hi posa’t en contacte amb la Fundació Autònoma Solidària.


Els estudiants del màster de cooperació de l'IUEE visiten Brussel·les: En el marc del màster de polítiques europees de cooperació de la UAB, els estudiants tenen l’oportunitat com cada any de conèixer en directe les principals institucions de la UE que treballen en l'àmbit de la cooperació, com són l'Europeaid o l'ECHO. En aquesta ocasió, la visita respon a la invitació de l'europarlamentari català i especialista en temes de pau, Raül Romeva.

Estudiants donen el 0,7% de la seva matrícula a solidaritat: Cada any els estudiants tenen la possibilitat de donar el 0,7% de la seva matrícula al Fons de Solidaritat de la UAB , que destina el total recaptat a projectes de cooperació i solidaritat. Aquest curs, 2.750 estudiants de la UAB han donat aquest tant per cent solidari estipulat en 12€, i la suma de les aportacions que han fet els estudiants ha estat de 33.000 euros.

La comunicació en els conflictes i per la pau : Els mitjans de comunicació són una via per arribar a la societat de masses, i com a tal, el tractament informatiu que se’n fa dels conflictes pot contribuir en la resolució pacífica de situacions de violència, així com ser un canal per a la denúncia dels abusos contra la població civil. El postgrau de comunicació en els conflictes i per la pau comença la seva desena edició el 17 de febrer a la UAB.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas
Segons els articles 21
i 22 de la Ley 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.cooperacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa".