Àrea de Cooperació - Fundació Autònoma Solidària Surt a la UAB Àrea de Cooperació per al Desenvolupament

Convocatòria XXVIII del Fons de Solidaritat de la UAB

S'obre la XXVIII convocatòria per a PAS i PDI del Fons de Solidaritat de la UAB. El Fons de Solidaritat de la UAB pretén promoure accions de cooperació entre la UAB i universitats dels països del Sud, per una banda, i activitats de sensibilització i educació crítica a la universitat, per l’altra. Esprioritzaran aquelles accions que contribueixi a acomplir els objectius estratègics de la UAB en l'àmbit de la cooperació per al desenvolupament. El termini per a la presentació de les sol·licituds finalitzarà el 12 novembre. Pots descarregar-te les bases i els formularis de sol·licitud a la pàgina web de la FAS. Per a consultes, dubtes i i assessorament, podeu contactar directament amb nosaltres al 935814041 o bé a fas.cooperacio@uab.cat.

Sessió informativa sobre projectes i voluntariat en països del Sud

El dimecres 18 de novembre a les 13,00h tindrà lloc a la sala d'actes de l'ETC la sessió informativa sobre projectes i oportunitats de voluntariat en països del Sud. En concret es vol donar a conèixer alguns dels projectes de voluntariat que s'ofereixen o es coordinen des de la FAS: el Fons de Solidaritat per a Estudiants, el Servei de Voluntariat Europeu i el Programa de Voluntariat de les Nacions Unides. Si tens ganes de formar part d'un projecte i d'un equip de treball que promou la igualtat d'oportunitats i la construcció d'una societat més justa, aquestes sessions informatives et poden interessar. Vine i podràs intercanviar experiències formatives i humanes amb estudiants com tu. Segueix les notícies més recents al blog de la UAB del voluntariat del NNUU

Curs d'Introducció a la Cooperació per al Desenvolupament

L’àrea de Cooperació de la FAS prepara el monogràfic sobre Cooperació al Desenvolupament que tindrà lloc del 9 al 30 de novembre. El curs consta de 7 sessions en les quals es combinaran xerrades i tallers participatius, aprendrem a contextualitzar les relacions Nord-Sud, discutirem sobre conceptes com “desenvolupament”, "deute extern", o “cooperació”; així com sobre els seus grans reptes, actors i temàtiques. També coneixerem les dimensions de l’Educació per al Desenvolupament per acabar dissenyant i implementant la nostra pròpia campanya al campus de la UAB. Les classes tindran lloc els dimarts i dijous, de 16:00h a 19:00h. Inscriu-t’hi fins al 2 de novembre. Convalidable per 2 crèdits de lliure elecció o bé per 1 crèdit ECTS.

Presentació d' AFRIC, centre d'incubació d'idees i oportunitats

El professor i responsable del projecte Jordi Bacaria, juntament amb Josep M. Coll, va presentar el 20 d'octubre el projecte Afric, realitzat a Tanzània. En les jornades també hi van participar dos professors de la Universitat de Dodoma, representants de la contrapart del projecte. Promogut per l' Institut Universtiari d' Estudis Europeus, Àfric busca la forma d'implementar un centre interuniversitari d' incubació d' idees que, mitjançant la recerca i el desenvolupament, incentivi el creixement econòmic i el desenvolumpament de la regió amb la cooperació internacional. En aquesta primera fase de prospecció, van crear sinergies entre les diferents xarxes de persones i institucions. El projecte compta amb el suport del Fons de Solidaritat de la UAB.

Màster en Salut Internacional i Medicina Tropical

lnicia una nova edició del màster oficial interuniversitari (UAB-UB) de Salut Internacional i Medicina Tropical. A nivell nacional, els plans d'estudios universitaris relacionats amb Ciencès de la Salut (Medicina, Farmàcia, Odontología, Infermeria, Nutrició i Dietètica) han contemplat fins al present superficialmente els diferents aspectes de la Salut Internacional. El Màster recull la trajectòria de molts anys de dos màsters de cada una d'aquestes universitats pensat per satisfer la necessitat de formar professionals en Salut Internacional acreditats i reconeguts oficialment, i que pugui donar accés al doctorat.

Terceres Jornades de Creativitat i Conflicte

L' Escola de Cultura per la Pau organitza els dies 9 i 10 de novembre una nova edició d'aquestes jornades. Es tractaran les relacions entre la creativitat i el conflicte, compartint reflexions teòriques a partir de les diferents aules rodones, i sobretot de les experiències artístiques, socialitzant eines i estratèties per treballar la creativitat i la resolució no violenta de conflictes en tallers com "L'abordatge positiu dels conflictes i jocs cooperatius" amb l'objectiu de fomentar el sentit artístic que tothom porta dintre en pro de l'humanitat. Les jornades están reconegudes amb 1.5 crèdits de lliure elecció de la UAB i compten amb el suport de la Fundació Autònoma Solidaria.


Altres informacions

"Israel, Palestina: conflicte, negociacions, solucions?": Amb aquest títol, el professor de Relacions Internacionals Ferran Izquierdo va plantejar les diferents incògnites que presenta el conflicte del Pròxim Orient el divendres 15 d'octubre durant el Parlem-ne. UNANIMUN, que és l'associació d'Estudiants i Ex alumnes per les Relacions Internacionals i els Models de les Nacions Unides, va convocar aquesta interessant sessió on van assistir una trentena de persones.

Participació al V Congrés d'Universitat i Cooperació: El novembre de 2008, la UAB va acollir la IV edició del "Congreso Universidad y Cooperación al Desarrollo". Actualment s'està preparant la V edció, que es farà a Cadis del 6 al 8 d'abril de 2011, organitzat per les universitats públiques andaluses. Està oberta la convocatòria per a resums de comunicacions i pòsters. Anima't a considerar la possibilitat de presentar una proposta.

Participa al Voluntariat! Valors que inspiren compromís: El grup de voluntariat de Cooperació i Medi Ambient de la FAS s'ha reactivat el dimecres 6 d'octubre. Aquest voluntarat de la FAS fomenta una consciència crítica entorn de les desigualtats que generen els països del Nord sobre els del Sud. Participa en el plantejament d'accions de sensibilització al campus. Si tens ganes d'acostar-te al Sud i ajudar a transformar actituds al Nord, vine a la reunió setmanal dels dimecres a les 15:00h, a l' Espai Solidari de la FAS.

Xerrada Servei del Voluntariat Europeu: El Punt d' Informació Juvenil organitza a Barcelona el dijous dia 21 d'octubre a les 19h la xerrada sobre el SERVEI DE VOLUNTARIAT EUROPEU. Tens entre 18 i 30 anys? Vols treballar en la promoció de la tolerància i la solidaritat? Informa't de totes les accions amb més detall confirmació d'assistència al telèfon 93 483 83 84. Dintre de la UAB també pots participar en el programa SVE, des de la Fundació Autònoma Solidària.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas
Segons els articles 21
i 22 de la Ley 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.cooperacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa".