Àrea de Cooperació - Fundació Autònoma Solidària Surt a la UAB Àrea de Cooperació per al Desenvolupament

Desperta amb Cafè Just a la UAB

Sota el lema Desperta amb Cafè Just, el Grup de Voluntariat de Cooperació i Medi Ambient de la FAS ha engegat una campanya de promoció del comerç just a la UAB, amb l’objectiu d’aconseguir que totes les cafeteries del campus serveixin cafè de comerç just. Entre les activitats programades, podreu gaudir de jocs, paradetes als bars, accions de teatre, així com un cicle de cinefòrums dedicat al comerç just i consum responsable. No et perdis la sessió “Comerç just i incidència política: contra les polítiques comercials de la Unió Europea”, dinamitzada per Setem. Serà el proper dimarts 23, a les 12h, a la Sala d’Actes de l’ETC. Adhereix-te al manifest!

Apunta’t a la V Setmana de la Cooperació

Els Pobles Indígenes són el tema central de la cinquena edició de la Setmana de la Cooperació de la UAB, organitzada per la FAS i que tindrà lloc del 26 al 30 d’abril, a la Facultat de Polítiques. Vols conèixer les principals amenaces contra aquests pobles i com s'articula el moviment indígena en defensa dels seus drets i territori? Quines són les lluites al Sud i quins processos d'acompanyament s'emprenen des del Nord? Aquestes jornades t'ofereixen xerrades, tallers, cinefòrums, exposicions, teatre... Espais diferents per aprendre, debatre i reflexionar. Ja t'hi pots incriure, tens temps fins el 21 d’abril. I recorda que l'assistència es pot convalidar per 1,5 crèdits de lliure elecció.

Conferència Internacional sobre Decreixement

L'ICTA, la UAB i Research & Degrowth organitzen la Segona Conferència Internacional sobre Decreixement econòmic socialment sostenible, que tindrà lloc a Barcelona del 26 al 29 de març. Tot reprenent els arguments de la primera conferència (París, 2008), aquesta té el propòsit de connectar perspectives econòmiques, ambientals i socials en la recerca de polítiques pràctiques i propostes concretes de decreixement per generar noves estratègies d’acció en aquet camp. Al programa hi podràs trobar sessions plenàries amb la participació d’acadèmics experts, taules rodones i tallers participatius per promoure la interacció entre els assistents. Si en vols saber més, ho pots fer des d’aquí.

Algèria

La UAB col·labora amb l'ACNUR

El Grup de Recerca MOSSA, dirigit per Pepi Soto i vinculat al Departament d'Antropologia Social i Cultural de la UAB, ha col·laborat amb l’ACNUR en l'elaboració de "Jo em dic Brisa, i tu? Itineraris sobre refugi i asil per a l'educació primària", un nou recurs pedagògic dirigit a infants d’entre 6 i 12 anys per tal d'aproximar-los als fenòmens del refugi i l’asil. Aquest nou recurs, presentat el dijous 18 de març al CaixaFòrum, s’articula al voltant del conte “L’ametller no va poder fugir” amb tota una sèrie d’activitats que queden vinculades dins els continguts de l’assignatura d'Educació per a la Ciutadania i els Drets Humans. Aquest projecte ha comptat amb el suport de l'ACCD i de l'Ajuntament de Barcelona.

Estades Solidàries per l’estiu 2010

Ja saps què faràs aquest estiu? Has pensat mai a participar en algun projecte solidari? El 10 de març es van realitzar al campus les segones sessions informatives sobre Estades Solidàries 2010, on organitzacions com Associació Catalana per la Pau, Servei Civil Internacional, Assemblea de Cooperació per la Pau, Cooperacció, entre d’altres, van presentar els seus programes de brigades d’acompanyament i camps de treball a països del Sud. Si vols fer-te una idea de com són aquestes estades, fins el 26 de març pots gaudir de l’exposició Vents del Sud, amb fotos de les estades que Setem va organitzar l’estiu passat, ubicada davant la Biblioteca de Socials.

Promoció del Patrimoni Cultural a Algerià

En el marc de la col·laboració iniciada el 2007 entre el Dept. de Prehistòria de la UAB i el d’Arqueologia de la Universitat de Tlemcen, un equip de la UAB organitza del 18 d’abril al 18 de maig el Mes del Patrimoni a Tlemcen. El projecte, dirigit per Miquel Molist, amb el suport del Fons de Solidaritat, pretén dur a terme una campanya de sensibilització del patrimoni cultural a la vila i arreu de la comarca. D’altra banda, la ciutat algeriana també acollirà un dels camps de treball de Setmana Santa de la XVU, camp coordinat pel professor Oriol Vicente, del Dept. d’Arqueologia, i on hi participaran dos estudiants de la UAB.


Altres informacions

Passanties en agències de les Nacions Unides: Com ha fet altres vegades, Nacions Unides ofereix la possibilitat que estudiants de postgrau puguin participar durant la tardor de 2010 en el programa de pràctiques no remunerades, pel període de setembre a novembre de 2010. Tots els interessats han d'estar inscrits en un postgrau (segon títol universitari o superior) en el moment de la sol·licitud i durant la passantia. La data límit d’inscripció és fins el 21 de maig. Per obtenir més informació d’aquest i altres programes de passantia a diverses agències de Nacions Unides, ho pots fer des d’aquí.

Una visió antropològica de la Salut: Dins del Cicle de Primavera que organitza la FAS, el 15 de març va tenir lloc la xerrada “Salut i salut mental: una visió antropològica”, a càrrec de l’infermera, antropòloga i coordinadora del Centre d’Estudis Africans Lola López. Amb l’objectiu de comprendre i reflexionar sobre els conceptes salut-malaltia, aquesta xerrada va abordar la salut des d’una perspectiva antropològica, entenent-la com un “espai” on s’expressen condicionants materials, biològics, històrics de la societat en conjunt i de les persones en particular.

Mones de Pasqua Solidàries: Alternativa-3 et proposa una manera responsable, dolça i creativa de celebrar el dilluns de Pasqua: anima’t a fer la teva pròpia Mona amb productes de Comerç Just! Aquesta dolça iniciativa és una manera més de contribuir al consum just i responsable amb els productors del Sud. Des de l’any 2000, les màquines de vènding de begudes calentes de la UAB serveixen cafè de comerç just de la cooperativa Alternativa 3. El 2006 s'hi va incorporar el sucre.

Estudiants de la UAB als Camps de Treball d’Algèria: El Programa Algèria Universitats, coordinat per la Xarxa Vives d’Universitats i la Conferència Regional d'Universitats de l'Oest d'Algèria, ha organitzat tres Camps de Treball a Algèria per Setmana Santa. Dels dinou estudiants de la UAB preinscrits als camps del PAU, finalment tres han estat els seleccionats per participar-hi, entre el 26 de març i el 7 d’abril: una estudiant ho farà al Camp de Treball de Mascara, i dos estudiants més, ho faran al de Tlemcen.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas
Segons els articles 21
i 22 de la Ley 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.cooperacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa".