Evidència gràfica de determinats aspectes del consumisme en un hipermercat III.

Super promocions!!!!!!!!! TOT A UN EURUUU!!!

 

Una gran manera de comprar més quantitats de les necessàries… i tenir així, més probabilitat de que es malbaratin els productes!! Cal comprar allò que és necessari!!!

 

 

Evidència gràfica de determinats aspectes del consumisme en un hipermercat II.

…Com s’ho fan per a que les cols tinguin totes iguals??

 

…curiosament tenen la mesura exacta de les caixes!!

 

 

 

 

Evidència gràfica de determinats aspectes del consumisme en un hipermercat I.

Procedència.

Tenim pomes de…

 

… enlloc de Lleida i Girona, on també se’n fan!!

Solució al d’on creus que ve…

La majoria vènen de…

 

Pinya: Brasil                                   Banana: Camerún                    Coco: Centre Amèrica

Kiwi: Nova Zelanda                          Mango: Sud Asia

Ho has encertat!??

D’on creus que ve…

D’on creus que vènen la majoria de…

Pinyes / kiwis / bananes / mangos / cocos  ?

Pista…

… et veus capaç de relacionar cada fruita amb un puntet del mapa!?

Vine aquest dimecres al Taller pràctic que organitzem desde la Campanya Menja Just a la UAB!

T’esperem dimecres 2 de Maig quedem a les 14h. a la Fundació Autònoma Solidària per anar plegats a fer una visita pràctica a un hipermercat!

Impacto del modelo alimentario actual

Ayer vivimos un día intenso en la UAB. Se realizó una charla, llevada a cabo por la activista e investigadora de movimientos políticos y alimentarios, Esther Vivas, quien nos explicó un poco sobre los impactos que se están produciendo en la actualidad por la mala distribución alimentaria que se lleva a cabo en el mundo. También nos informó sobre el comercio justo y el comercio responsable y sobre más temas que apoyan nuestra iniciativa.

Hay que decir que fue una experiencia más para añadir a nuestro inventario, que asistió mucha más gente de la que se esperaba y que eso nos permitió confirmar que nuestro objetivo nos afecta a todos pues nos interesa por igual lograr un sistema más justo. Al final de la sesión enriquecedora que nos aportó con entusiasmo nuestra colaboradora, ofrecimos una comida que aunque no fue a la carta si fue un buen almuerzo, y que consistió en fruta y verdura que fuimos a recoger a los mercados porque la iban a tirar debido a que estéticamente no era vendible o a que se había pasado, y que en cambio, estaba buena.
Con todo, se demostró que simplemente con un poco de alegría, una pizca de cooperación, una cucharada de iniciativa y una buena cazuela, habrá comida para cualquiera, siempre y cuando lo hagamos entre todos.

 

St. Jordi!

Per Sant Jordi vam participar en la “Fira de Sant Jordi” que organitzava l’ETC!! Vam repartir el nostre regalet de Sant Jordi, Miniguies:  Stop al Malbaratament Alimentari!

 

També vam difondre la campanya, recollir signatures i CARMANYOLES MENJA JUST!!

Si encara no tens la teva carmanyola Menja Just o vols apendre nous mètodes per reduir el teu malbaratament alimentari amb les nostres Miniguies no ho dubtis ni un moment i passa’t per la FAS i pregunta per la campanya Menja Just!!

Brasil en… creixement??

Valentia, coratge, esperança, amor per la seva terra i per la seva gent.

Això és el que mou a en Iury i la Ivanei fins a terres catalanes. Deixant família i amics per viatjar i explicar-nos un missatge que ve de casa seva. Què busquen?? Doncs una cosa ben senzilla de realitzar per part nostra: Pressió internacional i difusió de la seva situació. http://mabnacional.org.br/

“Brasil està creixent”, “estem davant d’una nova superpotència”, “el seu PIB no para d’augmentar”… aquests són els missatges que ens arriben aquí a través dels mass media…

Però…

  • Saquejar els recursos naturals que hi ha a l’Amazones, no genera cap benefici real als basilians.
  • Treure camperols de les seves terres a la força per tal de fer agrocombustibles, no és desenvolupament.
  • Dominar els rius per transformar-los en autentiques autopistes per on circuli la soja i la canya de sucre, no millora les condicions de vida de la gent que viu a la vora del riu.
  • Inundar les zones més fèrtils, construint una presa, per generar energia elèctrica utilitzada per l’exportació, no genera sobirania alimentaria.
  • Tallar rius no deixa circular la flora i fauna tant rica del Brasil.
  • Finançar grans represes per tal de generar energia i poder especular amb ella a la Borsa, com fa el Banc Santander, no ajuda a l’economia local.

Preguntem-nos doncs, si Brasil està millor, si s’està desenvolupant i qui són els que sí guanyen beneficis amb tot això.

Com ens deia l’Ivanei i en Iury, plantegem-nos quin és el model de societat i model de producció / consum que volem.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.