Inici

portada1Captura (2) (767x264)

Títol propi de la Universitat Autònoma de Barcelona

Sense títol1I Edició, gener-juny de 2015

Organizadors: Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA), Universitat Autònoma de Barcelona.Satellite4

Col·laboradors: ARAG-UAB (Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització).

047 (1024x767)IMG_4726 (2) (1024x768)Huerta teresaPortada zoom (1024x768)

022 (1024x605)20140320_165428 (1024x614)

La Dinamització Local Agroecològica pretén posar en marxa nous processos de generació de sostenibilitat basats en l’Agroecologia. Es tracta d’un paradigma alternatiu de desenvolupament rural i basat en una triple proposta com a disciplina científica, com un conjunt de pràctiques de maneig agrari i com un moviment social transformador.

Davant els desequilibris que genera el sistema agroalimentari industrial i el creixent protagonisme que estant adquirint les qüestions agroalimentàries, la Agroecologia planteja noves iniciatives de transició social i ecològica que transcendeixen el sector agroalimentari. Des de la perspectiva de l’equitat social i la justícia ambiental, aquestes propostes pretenen incidir en la cohesió territorial i social de les àrees rurals, urbanes i periurbanes, així com en les relacions entre elles. Tot plegat, a partir de la capacitat de les comunitats locals per a decidir com i amb quina finalitat gestionar béns comuns tan bàsics com l’alimentació, la terra, les llavors o l’aigua.

 

Objectius

 • Dotar l’alumnat d’una base teòrica i pràctica sobre l’Agroecologia i les seves aplicacions en territoris rurals, periurbans i urbans.
 • Generar coneixement crític sobre les polítiques públiques, els sectors emergents i les formes d’afrontar els reptes de futur del sistema agroalimentari i dels territoris rurals i periurbans.
 • Generar capacitats per a la planificació, la posada en marxa i la gestió de projectes de Dinamització Local Agroecològica.
 • Preparar l’alumnat per a la recerca orientada a l’acció, des d’una mirada integral sobre el medi rural i periurbà.

 

Persones destinatàries 248 (1024x766)

El curs té una orientació eminentment professional i està destinat a persones interessades en les noves propostes que, des d’una perspectiva de sostenibilitat, promouen la dinamització socioeconòmica i cultural de les àrees rurals i periurbanes:

 • Tècnics / es de l’administració local rural i periurbana; administració agrària, per al Desenvolupament Rural i dels Espais Naturals Protegits.
 • Persones emprenedores interessades en l’Economia Social relacionada amb l’Agricultura Ecològica i el Medi Rural.
 • Persones investigadores i consultores en les àrees d’Agroecologia, Agricultura Ecològica i Desenvolupament Rural.
 • Membres d’entitats socials relacionades amb les dinàmiques territorials, l’Agroecologia i el Desenvolupament Rural Sostenible.

Podeu descarregar-vos el tríptic informatiu AQUÍ

I més informació sobre la justificació d’aquests estudis aquí: Diplomatura de Postgrau (cat)

igop-uab DLA

logo_ictaLogo Arag

23 pensaments a “Inici”

  1. Hola Eva,
   Gracias por tu interés.
   Los materiales del curso serán mayoritariamente en castellano (tan solo habrá algún documento en inglés y/o en catalán). La relación profesor/a – alumno/a será en la lengua de este último. Las sesiones presenciales serán probablemente bilingües, pero totalmente asequibles para alguien que no domine el catalán. (De hecho uno de los organizadores de estas sesiones es de Madrid y no habla catalán) (al menos de momento :-).
   Quedamos a tu disposición por cualquier otra duda y te animamos a inscribirte!
   Saludos,
   Josep

  1. Hola Elisa,
   Còpio aquí el que s’estableix a la memòria del Postgrau:
   “Podran matricular-se al postgrau persones amb titulació universitària (diplomatures, llicenciatures o graus) de qualsevol procedència disciplinar. Així mateix, prèvia sol•licitud es poden admetre persones sense titulació universitària amb experiència professional. En aquest cas, en lloc d’obtenir un títol de postgrau en finalitzar el curs, se’ls expedirà un ‘certificat d’assistència’.”
   En el teu cas, si et refereixes al Grau universitari de Forestals no hi ha cap problema. Si es tracta d’un Cicle superior de FP també el podries cursar, però en finalitzar-lo en lloc d’un títol de Diploma de Postgrau et donarien un certificat d’assistència.
   Restem a la teva disposició per a qualsevol altre dubte al respecte.
   Salutacions,
   Josep

  1. Hola Carles,
   La informació de difussió la trobaràs tota per aquest blog (inscripcions, pla d’estudis, professorat). De moment estem prenent nota de les persones interessades per tal d’avisar-les quan s’obri el període de matriculació, que si tot va bé preveiem per l’octubre d’enguany. El curs s’inciaria cap a mitjans de gener i finalitzaria a mitjans de juny de 2015. L’inici consistirà en una trobada presencial (5h d’un divendres a la tarda i 10h del dissabte) on s’explicarà tot el que caldrà fer, es faran les primeres classes i es visitarà un cas pràctic. Tres mesos després (cap a l’abril) hi haurà una segona trobada presencial, i per la cloenda del curs es farà la tercera. En tots tres casos es visitaran experiències concretes, que seran objecte d’estudi i anàlisi.
   Restem a la teva disposició per si necessites aclariments més concrets.
   Salutacions,
   Josep Espluga

  1. Benvolgut,
   El preu el trobaràs a l’apartat d’inscripcions, i és de 1.500 €. És el preu mínim que permet la UAB. Tot i això hi ha la possibilitat de matricular-se per mòduls (que crec que surten a 350 € aproximadament).
   Pel que fa a ajuts per persones en atur no està previst ni en coneixem cap possibilitat. Seria ideal però s’escapa del nostre abast.
   Salutacions,
   La coordinació del Postgrau

  1. Moltes gràcies Joan!
   Té molt bona pinta, en prenem nota. Seria possible fer-vos una visita algun dia?
   Salutacions,
   La coordinació del Postgrau

  1. Hola Meritxell,
   El curs és semi-presencial. S’han de fer 45 hores presencials distribuïdes en 3 caps de setmana (un a l’inici del curs, l’altre al cap de 3 mesos i l’altre als 6 mesos). La resta és tot on-line i de treball autònom (més de 600h).
   Salutacions,
   La coordinació del curs.

 1. Estic interessada en la realització d’aquest curs i us agrairia si poguéssiu enviar-me més informació sobre continguts, dates de matriculció i modalitats de pagament de la matrícula i si hi ha material extra a comptabilitzar com a despesa durant el curs. A més voldria saber el lloc on es realitzaran les classes teòriques presencials i pràctiques.

  1. Hola Inés,
   La majoria de la informació disponible la pots trobar a aquesta mateixa web. Estem a l’espera de rebre l’aprovació definitiva per part de la UAB i llavors oferirem informació addicional (possiblement a partir de setembre). En principi, el curs començaria el gener de 2015 i la matriculació seria entre novembre i desembre de 2014. Les condicions de pagament seran les que posi l’Escola de Postgrau de la UAB (ja informarem en el moment oportú).
   Les classes presencials es faran a l’Escola de l’IGOP (http://escoladeligop.com/), i en visites a projectes reals de dinamització agroecològica (en diferents comarques de Catalunya).
   Salutacions
   La Cooordinació del Postgrau

  1. Hola,
   Estem pendents de l’aprovació definitiva de la Comissió d’Afers Acadèmics de la UAB, que previsiblement serà a finals d’octubre. La idea és iniciar les inscripcions durant el novembre, per tal de poder començar el curs a mitjans de gener. Si vols, et podem avisar en el moment que aquest procés s’activi.
   Salutacions
   La coordinació del Postgrau

 2. Hola, me estoy planteando este curso pero tengo mis dudad sobre si esta encarado tambien a perdonas como yo. No tengo ninguna titulacion, escepto bachillerato, pero me gustaria emprender una agricultura ecologica. de hecho tengo una plantacion d trufas hace 6 años y esta siendo tratada de forma ecologica. El curso tambien es util para mi?
  Gracias

  1. Estimada Montse,
   Aún no te habíamos respondido, disculpa. El curso no va encaminado a aprender a hacer agricultura ecológica, para eso es mejor dirigirse a otros cursos o posgrados (hay bastantes). En cambio, este va dirigido a hacer dinamización territorial desde una perspectiva agroecológica. Sería más una formación de desarrollo rural alternativa (aunque cada vez más presente).
   No sé si esto resuelve tus dudas.
   Saludos
   La coordinación del posgrado

 3. Bona tarda,

  Us escrivia per preguntar dues coses:

  Si encara queden places?

  Si se saben quins seran els caps de setmana de formacio presencial.

  Gracies i salutacions.

  Eduard.

  1. Benvolgut Eduard,
   Amb totes les persones inscrites fins el 30 de novembre farem una primera selecció de persones admeses, d’acord amb els criteris esmentats a l’apartat d’Inscripció i matrícula del blog. Si llavors encara queden places lliures, la inscripció continuarà fins al 10 de desembre.
   Pel que fa als caps de setmana presencials, ara mateix acabem de penjar informació més detallada sobre dates, llocs, procediments, temàtiques, etc. (http://blogs.uab.cat/dlae/sessions-presencials/). Si bé en un principi havíem previst fer-ho divendres-tarda i dissabte tot el dia, finalment s’ha optat per fer dissabte tot el dia i diumenge matí. El divendres tarda, com veuràs a la pàgina indicada, hi haurà una activitat opcional.
   Restem a la teva disposició per a qualsevol dubte o aclariment addicional.
   Salut
   La coordinació del Postgrau

 4. Bon dia.
  Avui crec que he fet preinscripció. Però no he trobat el lloc on adjuntar Currículum ni carta mostrant motius perquè interessa el curs.
  Per altre banda no he realitzat el pagament dels 30 euros i ara no trobo com realitzar l’ingrés.

  1. Benvolgut David,
   En principi, a l’aplicatiu d’inscripcions que la UAB ens ha obert sí que hi apareixes. En breu rebràs un missatge on el coordinador d’alumnat (Daniel Pérez) et demanarà la carta de motivació i el CV. A partir de l’1 de desembre començarà el termini de matrícula, tot i que abans us informarem de si esteu admesos al Postgrau. Per altra banda, el pagament de la taxa d’inscripció suposo que a la web hi deu d’aparèixer la manera de pagar-la, sisplau torna a mirar-ho i si no la trobes ja ens ho diràs.
   Salutacions
   La coordinació del Postgrau

 5. Hola, us he enviat un correu, just avui he vist la futura formació així que vaig molt justa, de fet, ja estic fora de data de preinscripció.
  En tot cas, a mi m’interessa però no tinc temps de suspesar gaire res… resto a l’espera de l’email i ja veiem.
  Disculpes!

  (He provat de preinscriure’m, passaven pocs minuts i no sé si hi té a veure però em posava error al codi d’estudi – 3258/1)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Diplomatura de Postgrau de la UAB