FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Marca solidaritat a la matrícula i col·labora amb la cooperació per al desenvolupament
Campanya 0,7% per col·laborar amb el Fons de Solidaritat 2014-15 01.07.2014 Cooperació  -   
La campanya per a promoure que l'alumnat de la UAB marqui la casella de solidaritat a la matrícula ja és en marxa. De manera voluntària, cada estudiant aportarà 15€ i contribuirà a finançar projectes de cooperació universitària per al desenvolupament a països del Sud. 

 
La Fundació Autònoma Solidària (FAS) impulsa la Campanya del 0,7 % destinada al Fons de Solidaritat de la UAB, que es dedica a projectes de cooperació per al desenvolupament i accions d'educació per al desenvolupament promogudes per estudiants, PAS i PDI de la UAB. La campanya vol animar l'alumnat a marcar aquesta casella de la matrícula

Gràcies a les aportacions d'estudiants, professorat i personal administratiu i de la mateixa UAB, la FAS gestiona el Fons de Solidaritat de la UAB, que subvenciona projectes de cooperació, activitats d'educació per al desenvolupament i situacions d'emergència.

Els projectes als quals el Fons dóna suport treballen amb l'objectiu de millorar les capacitats docents i de recerca de les contraparts universitàries dels països del Sud i contribuir al desenvolupament en àmbits com l'educació, la salut, el medi ambient, el gènere, la sobirania alimentària i la governabilitat democràtica dels països empobrits.

Sara Mingorria, una de les estudiants beneficiàries del Fons, és a punt d'enllestir una tesi doctoral en Ciències Ambientals sobre els impactes de l'agroindústria en les comunitats q'eqchis de Guatemala. Després de tres anys de treball de camp i tresd'escriptura, afirma, "el coneixement obtingut no només serà teòric i fixat en publicacions, sinó que es convertirà en alguna cosa útil per trobar alternatives a l’actual desenvolupament".

Per un costat, l'Amazònia peruana ha estat un altre dels receptors finals del Fons de Solidaritat a través de l'actuació del Departament de Sanitat i Anatomia Animal, que ha treballat per combatre l'explotació de la zona com a estratègia econòmica per part de l'Estat i d'empreses. Pedro Mayor, professor de la Facultat de Veterinària,  explica que els recursos s'han destinat en primer lloc, a millorar les condicions sanitàries de les comunitats indígenes amazòniques que es veuen perjudicades per l'explotació i en segon terme, a fer més sostenible l'ús dels recursos per part de les empreses.

Per l'altre, altres projectes, com els de Guatemala i Nicaragua, són també exemples d'on es destinen els 15 € que pot aportar l'alumnat en fer la matrícula. A més, aquest curs el Fons ha permès donar resposta a situacions d'emergència com el passat novembre a les Filipines, en conseqüència del tifó "Haiyan", davant el qual la UAB va poder aportar 2.000 € a Metges Sense Fronteres provinents del Fons.

El curs 2013/2014, el Fons ha obert dues convocatòries, una per a PDI i PAS i una per a estudiants, i ha atorgat un total de 76.668,90 € que financen divuit projectes de cooperació per al desenvolupament a països com Mauritània, Senegal, Etiòpia, Uganda, Mèxic, Equador, Perú, Paraguai i Argentina. En la línia d'educació pel desenvolupament, s'ha donat suport a un projecte per a la transversalització de la sobirania alimentària en diferents centres i titulacions de la UAB i una proposta de tallers sobre comunicació per al desenvolupament.

Si ets estudiant de la UAB, t'animem a donar el 0,7 % de la teva matrícula i marcar la casella de solidaritat i fer l’aportació de 15 € que es destinaran al Fons de Solidaritat. Marca solidaritat, marca cooperació!
Imprimir
Anar a Notícies
 

 

 

© 2015 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats