Canvi global

Notícies

Quatre científics espanyols reben el premi Nature

5 de desembre 2017CREAF

Ahir, dia 4 de desembre, va tenir lloc el lliurament dels Nature Award for Mentoring, els premis destinats a quatre tutors científics exemplars. S'ha celebrat per primera vegada a Espanya, sota un jurat que presidia Josep Peñuelas i que es va reunir al CREAF mesos enrere. Els premiats són Lluís Torner, Margarita Salas, Carlos López-Otín i Carlos Belmonte. Enhorabona!

Notícies

Els boscos frenen, de moment, l’augment de CO2 i el canvi climàtic

4 de desembre 2017Albert Naya i Díaz

Un estudi liderat pel CREAF constata que la disminució de les deposicions de contaminants, i sobretot l’increment de CO2 atmosfèric, han estimulat la fotosíntesi i el segrest de carboni per part dels boscos. És clau, doncs, entendre com circula el carboni entre l’atmosfera, els éssers vius, els oceans i els sòls per anticipar els efectes del canvi climàtic.

Mitjans

Daniel Sol parla de com la urbanització fa davallar les poblacions d’ocells a ‘Muy Interesante’

30 de novembre 2017Pau Guzmán

L'investigador del CSIC al CREAF explica a la revista mensual aquest conflicte entre els ocells i la urbanització de zones naturals. També detalla els beneficis que aquests animals ens aporten.

Notícies

Josep Peñuelas apareix a la llista de científics més influents del món

27 de novembre 2017Albert Naya i Díaz

La llista 2017 Highly Cited Researchers recull l'1% d'investigadors i investigadores més citats en 21 camps de recerca. És la tercera vegada que Peñuelas rep la distinció.

Notícies

L’ISACC TorDelta facilitarà l’adaptació al canvi global del Delta de la Tordera

22 de novembre 2017Albert Naya i Díaz

Aquest projecte pretén aconseguir que el Delta de la Tordera sigui més resilient a l'efecte del canvi global. Per això, es planteja un seguit d'accions que assegurin la millora de les pràctiques de governança dels recursos naturals i la implicació de tota la societat.

Follow CREAF on: