Notícies

, , ,

Quatre científics espanyols reben el premi Nature

5 de desembre 2017CREAF

Ahir, dia 4 de desembre, va tenir lloc el lliurament dels Nature Award for Mentoring, els premis destinats a quatre tutors científics exemplars. S'ha celebrat per primera vegada a Espanya, sota un jurat que presidia Josep Peñuelas i que es va reunir al CREAF mesos enrere. Els premiats són Lluís Torner, Margarita Salas, Carlos López-Otín i Carlos Belmonte. Enhorabona!

Resum de la jornada “Invasions biològiques: punt de trobada entre recerca i gestió”

5 de desembre 2017CREAF

El passat 21 de novembre va tenir lloc a Barcelona la XVI jornada conjunta entre el CREAF, la SCB i la ICHN. Aquesta edició va comptar amb persones expertes de l'àmbit de les invasions que ens van oferir una imatge global sobre aquesta temàtica.

Els boscos frenen, de moment, l’augment de CO2 i el canvi climàtic

4 de desembre 2017Albert Naya i Díaz

Un estudi liderat pel CREAF constata que la disminució de les deposicions de contaminants, i sobretot l’increment de CO2 atmosfèric, han estimulat la fotosíntesi i el segrest de carboni per part dels boscos. És clau, doncs, entendre com circula el carboni entre l’atmosfera, els éssers vius, els oceans i els sòls per anticipar els efectes del canvi climàtic.

Josep Peñuelas apareix a la llista de científics més influents del món

27 de novembre 2017Albert Naya i Díaz

La llista 2017 Highly Cited Researchers recull l'1% d'investigadors i investigadores més citats en 21 camps de recerca. És la tercera vegada que Peñuelas rep la distinció.

Què és i com es gestiona un bosc madur? Trobada al PN dels Ports

24 de novembre 2017Albert Naya i Díaz

Avui finalitza el seminari organitzat pel projecte LIFE Redbosques sobre la identificació i la gestió de boscos madurs, poc alterats i situats en zones protegides.

L’ISACC TorDelta facilitarà l’adaptació al canvi global del Delta de la Tordera

22 de novembre 2017Albert Naya i Díaz

Aquest projecte pretén aconseguir que el Delta de la Tordera sigui més resilient a l'efecte del canvi global. Per això, es planteja un seguit d'accions que assegurin la millora de les pràctiques de governança dels recursos naturals i la implicació de tota la societat.

El CREAF rep el Premi Col·lectiu UAB

17 de novembre 2017Albert Naya i Díaz

L'acte de lliurament va tenir lloc el dijous 16 de novembre a la Casa Convalescència, a Barcelona. La cerimònia la va tancar la rectora de la UAB, Margarita Arboix, qui va demanà restablir la normalitat per sortir del conflicte polític actual.

Més de 15.000 científics signen un avís molt seriós cap a la humanitat sobre la salut del planeta

17 de novembre 2017CREAF

Serà la segona advertència a la humanitat que si no es canvien els nostres hàbits i les nostres polítiques la Terra patirà danys seriosos i irreversibles. 22 científics del CREAF han signat l'article i ens donen els seus missatges.

Follow CREAF on: