Disponibles les novetats del CREAF. Si no pots veure aquest correu correctament visualitza'l al teu navegador.
 
 

      Noticias
La pèrdua de depredadors pot reduir la diversitat de les seves preses
9 de març de 2017
Un estudi del CREAF amb l’Institut Smithsonian d’Investigacions Tropicals demostra que quan es redueixen les poblacions d’animals vertebrats de mida gran i mitjana, un fenomen global conegut com a “defaunació”, repercuteix de forma negativa sobre la resta de l’ecosistema. Això suposa un avís inequívoc sobre la vulnerabilitat dels ecosistemes davant la pèrdua de biodiversitat global.
[+INFO]
 
Les llavors de Attalea butyracea i els corcs estudiats que les infecten. Autor: Guille Peguero.
Els incendis poden afavorir la diversitat de fauna i flora
24 de març de 2017
El foc promou que en molts ecosistemes hi hagi més varietat d’espècies animals i vegetals, perquè crea una major diversitat d’ambients per viure. Aquest efecte sobre els ecosistemes no és universal i requereix un coneixement profund sobre les espècies i el règim d’incendis de cada regió. És essencial per planificar estratègies de gestió del combustible, cremes controlades i supressió d’incendis arreu del món. 
[+INFO]
 
Crema controlada a Albacete, Espanya. Autora: Carla Vilarasau/Pau Costa Foundation.

El fòsfor ha passat de ser un nutrient a ser un contaminant global
17 de març de 2017
Els ecosistemes aquàtics propers a zones densament poblades de tot el món presenten valors molt alts de fòsfor i descompensats entre nitrogen i fòsfor. Això altera el funcionament d’aquests ecosistemes, en dificulta la conservació i redueix la qualitat de l’aigua.
[+INFO]

El llac eutrofitzat Dianchi, a la Xina. L’estat de l’aigua la feia inservible per al consum i l’ús agrícola i industrial. Autor: Greenpeace China (CC BY 2.0)
“Entens el perquè de la teva investigació si ets capaç d’explicar-li a un nen”
30 de març de 2017
La Corina Basnou és doctora en Biologia i des de 2005 treballa al CREAF com a investigadora postdoctoral. Actualment indaga en l’estudi dels serveis ecosistèmics i de la biodiversitat.
[+INFO]

La investigadora del CREAF Corina Basnou durant el seu doctorat a Transilvània. Autora: Corina Basnou.
En David Aguadé explica la seva tesi sobre mortalitat per sequera en pi roig
21 de març de 2017
Han passat ja uns quants dies des d’aquell 22 de febrer, quan en David Aguadé va presentar la seva tesi davant el tribunal i el públic assistent. Prou com perquè ja se senti més relaxat i tranquil, i hagi tingut temps de desconnectar d’un treball que l’ha mantingut enfeinat durant gairebé els cinc últims anys.
[+INFO]

En David durant el seu treball de camp al bosc de pi roig de la serra de Prades.
Barcelona és un exemple de gestió dels espais verds i de la qualitat de l’aire
14 de març de 2017
Es publica un informe encarregat per la Comissió Europea que recull diferents reptes de la societat i les seves possibles solucions basades en la natura. Hi participen diversos investigadors europeus, entre ells l’ecòloga del CREAF, Corina Basnou.
[+INFO]

Els horts urbans de Barcelona són una bona manera de contribuir al verd urbà. Autora: Corina Basnou.
 

        

Núm. 42, març 2017
25 d'abril de 2017
56ª Reunión Científica de la Sociedad Española para el Estudio de los Pastos
[+INFO]

13 de maig de 2017
Excursiones del proyecto de seguimiento de la marmota alpina
[+INFO]

16 de maig de 2017
Curs Estàndard de MiraMon
[+INFO]

22 de maig de 2017
Marcha por la ciencia
[+INFO]
 
30 de maig de 2017
Curs avançat de MiraMon
[+INFO]

7 de juny de 2017
Cohesion policy in mountain areas: how to increase the contribution from mountains and benefits for mountain territories?
[+INFO]
 

CANVI GLOBAL
L’escalfament global provocarà pèrdues en la producció d’arròs
Josep Peñuelas dirigeix un estudi que afirma que l’escalfament global del planeta conduirà cap a una menor producció d’arròs i que cal aplicar aviat mesures d’adaptació. 
[+INFO]
 

ELS APUNTS D'EN TERRADAS
Reflexions sobre la selecció de grup
Darwin introduí la idea que la selecció podria no actuar només a nivell dels individus sinó també a altres nivells. Era una extensió lògica de la seva teoria. 
[+INFO]
 
La conservació de la biodiversitat guanya quan ciència i gestió s’integren
Un estudi destaca la necessitat d’un treball conjunt entre investigadors i gestors per tal d’aconseguir integrar el coneixement científic en la presa de decisions. 
[+INFO]
 

CANVI GLOBAL
Oferta laboral
El CREAF precisa incorporar un/a tècnic/a a temps parcial per al projecte REGIME SHIFTS, finançat pel MINECO i cofinançat pel Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER). La contractació tindrà una durada inicial de 6 mesos (prorrogable si les necessitats del projecte ho requereixen). 
[+INFO]
 

CANVI GLOBAL
Oferta laboral
El CREAF precisa incorporar un/a tècnic/a a jornada completa per al projecte REGIME SHIFTS (CGL2016-78093-R), finançat pel MINECO i cofinançat pel Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER). La contractació tindrà una durada inicial d’un mes (prorrogable si les necessitats del projecte ho requereixen).
[+INFO]
 


ECOLOGIA FORESTAL
Oferta laboral
El CREAF precisa incorporar un/a tècnic/a per al projecte de l’Inventari Forestal Nacional, encarregat pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. El contracte tindrà una durada inicial de dos mesos (prorrogables si les necessitats del projecte ho requereixen). 
[+INFO]
 


ECOLOGIA FORESTAL
Oferta per a beca predoctoral
Relacions entre els cicles biogeoquímics i la composició elemental del sistema planta-sòl amb algunes de les principals variables ecològiques i ambientals (creixement, diversitat, clima, tipus de sòls, capacitat fotosintètica, funció metabòlica,...) a nivell planetari.
[+INFO]
 

Copyright © 2017 CREAF,  Reservats tots els drets.