,

Canviarà la vegetació de tot el món amb l’augment de sequera?

28 d'abril 2017

Investigadors del CREAF i la UAB mostren que el coneixement científic actual encara no permet predir com variarà la vegetació a causa del canvi climàtic en un futur. L’estudi, que compara tots els continents, destaca que els canvis de vegetació per sequera encara són rars i que cal establir programes de monitoratge a llarg termini.

Mortalitat de Nothofagus dombeyi al Parque Nacional Nahuel Huapi (Argentina) ocorreguda durant els anys 1998-1999. Fotografia: Francisco Lloret.

Mortalitat de Nothofagus dombeyi al Parque Nacional Nahuel Huapi (Argentina) ocorreguda durant els anys 1998-1999. Autor: Francisco Lloret.

“Vam trobar que només hi havia vuit casos, dels 35 episodis de mortalitat forestal que vam estudiar, que suggereixin que hi haurà un canvi en la vegetació dominant” explica l’autor principal, Jordi Martinez-Vilalta. I afegeix “amb la informació que tenim disponible, encara és difícil conèixer la capacitat de regeneració dels boscos. Per tant, és vital establir programes de seguiment”.

La distribució dels boscos a la Terra està marcada per la disponibilitat d’aigua i, per tant, si cada cop aquesta és menor amb l’escalfament global, cal esperar que a la llarga els nostres boscos canviïn. La resposta als canvis ambientals a vegades és sobtada i podem no estar preparats per fer-hi front. Els experts, a través de recerca com aquesta, insten a que no sigui així.

Podeu llegir l’entrada que ha preparat la UAB Divulga al respecte.

, , , ,

Verónica Couto Antelo
Tècnica de Comunicació del CREAF des de març del 2016. Graduada en Biologia (UB, 2015) i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (BSM-UPF, 2016).
Articles relacionats
,
La manca de gestió dels boscos mediterranis està accelerant la substitució de pins per alzines
15 de maig 2017Verónica Couto Antelo
L’ONU i Mosquito Alert impulsen una aliança per frenar els mosquits transmissors de malalties amb la participació ciutadana
9 de maig 2017Marina Torres Gibert
, , ,
Jaume Terradas participa en un capítol del llibre ‘Educació ambiental’ de la Diputació de Barcelona
3 de maig 2017Verónica Couto Antelo
Noves formes per trobar nous usos a les plantes tradicionals
1 de maig 2017Albert Naya i Díaz
El CREAF assisteix a dues reunions d’importància política internacional
26 d'abril 2017CREAF

Follow CREAF on: