Disponibles les novetats del CREAF. Si no pots veure aquest correu correctament visualitza'l al teu navegador.
 
 

      Noticias
Disponible la Memòria Anual del CREAF de l’any 2016
31 d'agost de 2017
El 2016 el CREAF va publicar 205 Articles SCI, i es manté així la tendència ascendent dels últims anys. El 77% de les publicacions van ser en revistes científiques situades al primer quartil, entre les quals destaquen diversos Nature i Science.
[+INFO]
 
Portada de la memòria.
La sequera mata els arbres de set o de gana?
8 d'agost de 2017
Un estudi conclou que tots els arbres que moren per culpa de la sequera són incapaços de transportar l’aigua fins les fulles. A més, n’hi ha que també esgoten les seves reserves de carboni en no poder realitzar la fotosíntesi. Els resultats de la investigació permetran fer models més acurats de predicció dels efectes dels canvis en el clima sobre la vegetació.
[+INFO]
 
Bosc de pins i avets morts per sequera al Parc Nacional Sequoia, a Califòrnia, Estats Units. Autor: Jordi Martínez Vilalta

Jordi Catalan coedita un llibre sobre la conservació de l’alta muntanya
22 d'agost de 2017
El llibre, descarregable gratuïtament, ofereix una àmplia visió de com afrontar el repte de la conservació de les àrees d’alta muntanya. El volum s’ha construït sobretot a partir d’estudis i informació recollida durant dècades del PN d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
[+INFO]

El llibre està disponible en llengua anglesa.
El CREAF presenta el projecte LIFE The Green Link a la conferència internacional CONSOWA2017
17 d'agost de 2017
LIFE The Green Link és un projecte liderat pel CREAF i en col·laboració amb socis europeus. El seu objectiu és restaurar terrenys degradats de la conca mediterrània a partir d’una nova tècnica, el ‘Cocoon’.
[+INFO]

El dispositiu Cocoon (que en anglès significa ‘capoll’, per com embolcalla el plançó) desenvolupat per al projecte LIFE The Green Link. Font: LIFE The Green Link
 
 

        

Núm. 47, agost 2017
18 i 19 de setembre de 2017
Campus Gutenberg 2017
[+INFO]
 
30 de setembre de 2017
BCNspiracy
[+INFO]

10 d'octubre de 2017
Jornada PATT: Com podem millorar la seguretat dels nuclis de població davant dels incendis forestals?
[+INFO]

9 de juliol de 2018
EuroScience Open Forum, ESOF 2018
[+INFO]
 
 
ELS APUNTS D'EN TERRADAS
De quadres i llibres
Dos quadres i un llibre que porten en Jaume Terradas a reflexionar sobre com els canvis històrics i la naturalesa humana sovint no coincideixen amb l’art ni amb la conservació del món natural.
[+INFO]
 
FESTINA LENTE
Incendis forestals: aprenent de la bèstia
En plena temporada d’incendis, l’ecòleg Francisco Lloret explica què en podem aprendre i com adapatar-nos-hi per evitar la catàstrofe que suposen els grans incendis forestals.
[+INFO]
 

BIODIVERSITAT
Oferta laboral
El CREAF precisa incorporar un/a tècnic/a de suport al projecte “Catàleg de fauna i flora protegida i amenaçada del Parc Natural de Cap de Creus”, encarregat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El contracte es preveu que comenci a mitjans de setembre de 2017, i finalitzarà quan s’acabin les tasques requerides al contracte vinculades al projecte.
[+INFO]
 

Copyright © 2017 CREAF,  Reservats tots els drets.