Canvi global

Notícies

El CREAF formarà gent de Burkina Faso en convocatòries internacionals de recerca

27 de novembre 2018Albert Naya i Díaz

Una delegació del CREAF viatjarà properament al país centre-africà per oferir formació en centres de recerca i universitats sobre com sol·licitar competitivament convocatòries de recerca internacionals de la UE.

Notícies

La formigueta de foc arriba a la península Ibèrica

26 de novembre 2018Albert Naya i Díaz

Provinent d’Amèrica del Sud, és una formiga extremadament petita, d’1 mm de llargada. S’ha detectat recentment a Marbella, però la seva expansió és probable, segons els experts. La picada, força molesta pels humans, s’ha vist que pot deixar cecs als animals quan els clava el fibló diminut a l’ull.

Notícies

Una gran erupció volcànica va sacsejar l’illa Decepció fa 3.980 anys

22 de novembre 2018CREAF

Va ser l’episodi eruptiu més important de l'Holocè conegut de l'Antàrtida. L'anàlisi dels sediments ha permès establir la data de l'erupció, comparable en volum de roca projectada a la del volcà Tambora el 1815.

Notícies

El ‘Ramon Margalef’ d’ecologia recau en Steve Carpenter

15 de novembre 2018Albert Naya i Díaz

El jurat ha valorat la creativitat i la dedicació en el camp de la limnologia per part de l'ecòleg dels Estats Units, que agafa el relleu de Sandra Díaz, qui el va recollir el 2017.

Notícies

Teresa Rosas participa en una xerrada de la Setmana de la Ciència

8 de novembre 2018Albert Naya i Díaz

La investigadora del CREAF ha ofert una conferència sobre canvi climàtic i boscos a alumnes de Santa Coloma de Gramenet.

Follow CREAF on: