Disponibles les novetats del CREAF. Si no pots veure aquest correu correctament visualitza'l al teu navegador.
 
 

      Noticias
El canvi climàtic avança la floració i canvia el ritme de la natura
1 de febrer de 2018
El CREAF, juntament amb les empreses Altran i Starlab, ha liderat el disseny de RitmeNatura.cat, un observatori ciutadà on es podrà apadrinar una planta, anotar com canvia a cada estació i aportar dades per estudiar els efectes del canvi climàtic. 
[+INFO]
 

Un projecte de ciència ciutadana.


Neix ‘TreeMotion’, el primer concurs de fotografia amb drons sobre boscos
25 de gener de 2018
El CREAF llança aquest concurs per donar a conèixer Alerta Forestal entre la comunitat d’usuaris de drones i crear amb ells una xarxa de voluntaris i voluntàries que vigilin i alertin si veuen afectacions per vent, sequera, processionària o nevades.
[+INFO]
 
TreeMotion, un concurs d’Alerta Forestal.
Ja és gratuïta la col·lecció ‘Manuals de gestió d’hàbitats’
26 de gener de 2018
La Llibreria de la Diputació de Barcelona ofereix la descàrrega gratuïta d’aquesta col·lecció, editada per la Diputació, en conveni amb l’Obra Social “la Caixa” i amb la participació del CREAF.
[+INFO]
 

L’expedició científica d’en Bernat Claramunt a Andorra escala fins la 4a posició del rànquing EarthWatch
23 de gener de 2018
L’expedició ‘Wildlife in the Changing Andorran Pyrenees’ ha pujat de la posició vuit a la quarta en tan sols un any i està considerada una de les 10 millors expedicions científiques de l’ONG EarthWatch Institute. Les persones voluntàries que hi han participat el 2017 han fet la segona cita existent a la península Ibèrica de l’escarabat aranya, entre d’altres.
[+INFO]

Un equip de persones voluntàries treballant en una de les expedicions de 2017. Font: Wildlife in the Changing Andorran Pyrenees
Les alzines assedegades perden un 21% més de carboni per les arrels
19 de gener de 2018
Un cop rehidratades, les alzines han mostrat una gran capacitat de recuperació, gràcies a estar molt ben adaptades al clima mediterrani. L’alliberament de substàncies al sòl suposa una pèrdua considerable de carboni per a l’alzina i modifica la comunitat microbiana que hi viu, el que pot afectar de retruc novament la planta.
[+INFO]

Catherine Preece amb les alzines de l’estudi a l’hivernacle. Autora: Marina Torres

        

Núm. 52, gener de 2018
14 de febrer de 2018
CREAFTalks: Louis Lefebvre
[+INFO]
 
20 de febrer de 2018
CREAFTalks: Scott Ollinger
 
 
26 de febrer de 2018
YoMo: The Youth Mobile Festival
[+INFO]
 
28 de febrer de 2018
CREAFTalks: David Alba
[+INFO]
 
14 de març de 2018
CREAFTalks: Lisa Wingate
[+INFO]
 
24 d'abril de 2018
Adaptant la Mediterrània al canvi climàtic: agricultura, aigua i boscos
[+INFO]
 
 
ELS APUNTS D'EN TERRADAS
Conflictes socials i desastres ambientals en novel•les, cançons i cinema
Com la literatura, la música i el cinema han denunciat els desastres naturals i abusos sobre la població davant els interessos econòmics?
[+INFO]
 
FESTINA LENTE
El ‘Lego’ de les plantes
Com s’organitzen les plantes? Per què han evolucionat així? En Francisco Lloret hi reflexiona a partir del premi Haeckel d’ecologia atorgat a l’investigador Carlos Herrera.
[+INFO]
 
MITJANS, CANVI GLOBAL
Josep Peñuelas i la dispersió massiva de microbis per tot el món a ‘La mecánica del caracol’
L’investigador del CSIC al CREAF parla en aquest programa de ràdio basc de divulgació científica sobre com els humans estem movent en massa els bacteris de tot el món i dels riscos que això suposa. També explica que l’augment de temperatura amenaça la producció agrícola mundial.
[+INFO]
 
CANVI GLOBAL
EL CREAF i la Universitat de Costa Rica investiguen com crear i utilitzar el biochar en el cultiu de la pinya
La investigació va lligada a un projecte de l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica (OIEA) i forma part de la tesi de l’investigador predoctoral del CREAF Juan Chin. L’estudi inclou cursos de formació, com el que va impartir a Costa Rica la doctora en ciències del sòl i tècnica del CREAF Stefania Mattana.
[+INFO]
 
VÍDEOS
Dos nous vídeos de les CREAFTalks
Ja estan disponibles dues noves xerrades, les corresponents a en Mirco Migliavacca i a en Carles Pedrós Alió. En Mirco ens va parlar sobre la resposta fisiològica i estructural de les plantes a experiments de manipulació. Per la seva banda, en Carles va explicar com el canvi climàtic pot afectar els bacteris, i com aquests microorganismes poden intervenir sobre el canvi climàtic.
[+INFO]
 

Copyright © 2018 CREAF,  Reservats tots els drets.