Disponibles les novetats del CREAF. Si no pots veure aquest correu correctament visualitza'l al teu navegador.
 
 

      Noticias
“Un augment de la temperatura superior a 2 ºC pot desencadenar efectes irreversibles al planeta”
23 d'agost 2018
Sara Marañón s’ha mogut gairebé per tot Europa per desenvolupar la seva carrera, centrada sobretot en l’ecologia microbiana del sòl. Fa un any va aconseguir tornar i ara treballa al CREAF gràcies a la beca Marie Curie, tot i que Islàndia és el seu laboratori privilegiat. Parlem amb ella sobre la seva investigació allà, el consorci ForHot que estudia els efectes de l’augment de temperatura sobre els ecosistemes, i dels reptes i dificultats afegides que afronten les dones en la ciència.
[+INFO]
 

Sara Marañón


El BigVang parla dels incendis de 6a generació
22 d'agost 2018
L’investigador Lluís Brotons i la investigadora Andrea Duane destaquen que les condicions, abans excepcionals, per a que es produïssin incendis incontrolables com els de Califòrnia, Grècia o Portugal, són ara molt habituals. Cal canviar l’estratègia d’apagar les flames cap a la prevenció.
[+INFO]
 

Portada de la secció de La Vanguardia


Detectada una nova espècie invasora de mosquit gràcies a Mosquito Alert
7 d'agost 2018
Aedes japonicus és un mosquit provinent d’Àsia amb potencial per transmetre malalties com el virus del Nil Occidental. S’ha detectat recentment a Astúries gràcies a unes fotografies enviades per un usuari de Mosquito Alert a principis de juny.
[+INFO]
 
Aedes japonicus. Foto: ECDC
Josep Peñuelas rep un premi de la Societat d’Ecologia Britànica
24 d'agost 2018
L’ecòleg ha estat guardonat amb el premi Marsh de Recerca en Canvi Climàtic. La cerimònia d’entrega tindrà lloc a Birmingham el proper desembre.
[+INFO]
 
Josep Peúelas
 
 

        

Núm. 59, agost de 2018
 
21 de setembre de 2018
Park(ing) Day Barcelona
[+INFO]
 
29 de setembre de 2018
Nit Europea de la Investigació
[+INFO]
 
19 de novembre de 2018
43es Jornades Científiques GFHN
[+INFO]
 
21 de novembre de 2018
XV JORNADA CREAF-SCB-ICHN: "Reptes, idees i solucions per fer ciència ciutadana útil i amb impacte"
[+INFO]
 
 
BIODIVERSITAT
Els ocells de cervell gran insulars volen fins a ‘National Geographic’
L’edició espanyola de la prestigiosa publicació parla de l’estudi dut a terme per investigadors del CREAF sobre la major mida del cervell dels ocells insulars respecte de la dels seus parents continentals.
[+INFO]
 
CANVI GLOBAL
L’Olga Margalef és entrevistada sobre els problemes de la contaminació atmosfèrica
Opcions publicava el passat juliol una entrevista a la investigadora del CREAF, on alerta dels perills per a la salut de la contaminació atmosfèrica.
[+INFO]
 
APUNTS D'EN TERRADAS
Seguim entre el Tigris i l’Èufrates
Segona entrega sobre Mesopotàmia. Ens situem al llarg del segle XX, quan els canvis polítics i socials van provocar que la gent de la zona es veiés obligada a migracions en massa i l’explotació descontrolada d’uns aiguamolls poblats per la tribu Ma’dam.
[+INFO]
 
FESTINA LENTE
Una història a Trieste
A final de segle XIX la regió fronterera entre Itàlia i Eslovènia tenia muntanyes pelades d’arbres. Una reforestació massiva ordenada per l’Imperi Austrohongarès va permetre recuperar els boscos i revitalitzar el territori. Ara, però, aquells pins plantats fa un segle comencen a estar en perill.
[+INFO]
 
 

Copyright © 2018 CREAF,  Reservats tots els drets.