Disponibles les novetats del CREAF. Si no pots veure aquest correu correctament visualitza'l al teu navegador.
 
 

      Noticias
11 dones imprescindibles per l’ecologia terrestre i l’evolució
07 de març de 2019
La història de la ciència sovint no visibilitza a totes les persones per igual. Algunes, persones claus que han inspirat o provocat grans canvis de paradigma en aquest cas del món de l’ecologia i l’evolució. Moltes d’elles han estat dones.
[+INFO]
 

11 dones que ens han fet entendre millor l’ecologia terrestre i l’evolució


Girona és la província catalana amb els boscos més vulnerables a la sequera
06 de març de 2019
Així ho revela el VulneMap, l’eina desenvolupada pel CREAF en el marc d’una col·laboració amb la Diputació de Girona. Amb aquesta eina també s’ha constatat que els faigs i els roures són espècies molt vulnerables i que els boscos de la Garrotxa són els que concretament patiran més els efectes de les sequeres. 
[+INFO]
 

Mapa en baixa resolució que mostra el grau de vulnerabilitat dels boscos en l’escenari de sequera severa a escala de Catalunya


Investigadors del CREAF i del CTFC reclamen una estratègia dinàmica per conservar la biodiversitat a Europa
19 de febrer de 2019
La Unió Europea es va comprometre a frenar la pèrdua de biodiversitat per al 2020 mitjançant la seva Estratègia de Biodiversitat i a través d’altres acords internacionals. Tanmateix, a mesura que s’acosta el 2020, podem anar veient com els esforços de conservació no estan arribant a aquest objectiu..
[+INFO]
 
Zones Natura 2000 al visualitzador de dades de la plataforma
El CREAF i l’escola Peramàs de Mataró comencen una relació plena de magnetisme
06 de febrer de 2019
Des d’aquest 2019 el CREAF i l’escola Peramàs de Mataró han començat una aliança Magnet gràcies a la  Fundació Bofill, el Departament d’Educació, la Diputació de Barcelona i l’ICE de la UAB, amb el suport d’Ajuntaments com el de Mataró. I què vol dir això? Vol dir moltíssim…llegiu, llegiu.
[+INFO]
 
Les mestres de l’Escola Peramàs mirant textures i colors del sòl amb l’ajuda d’Andrea Vidal
Què podem fer per reduir la nostra petjada de carboni?
31 de gener de 2019
Jofre Carnicer, investigador de la UB al CREAF juntament amb Maria Vives i Laura Blanquer, investigadores predoctorals del CREAF, responien fa unes setmanes a aquesta pregunta que feia un lector de La Vanguardia. Ells recomanen informar-se activament, canviar progressivament els nostres comportaments i posar en pràctica un consum conscient.
[+INFO]
 
Davant d’aquest escenari de canvi estructural a escala global, i donada la dificultat molt notable del repte, el paper proactiu de la ciutadania és imprescindible
 

        

Núm. 64, febrer de 2019
 
13 de març de 2019
CREAFTalks: Montserrat Vilà
[+INFO]
 
24 de març de 2019
Cerca líquens urbanites i coneix la qualitat de l'aire de Barcelona
[+INFO]
 
27 de març de 2019
CREAFTalks: Rosie Fisher
[+INFO]

03 d' abril de 2019
CREAFTalks: Christian Messier
[+INFO]
 
 
APUNTS D'EN TERRADAS
Inundacions, canvi climàtic i urbanisme a la Mediterrània
Jaume Terradas parla del risc creixent que tenim al Mediterrani a patir fenòmens catastròfics vinculats a l’aigua, inundacions, huracans, pujada del nivell del mar, etc. De les conseqüències del creixement urbanístic desordenat i de les desigulatats socials que això ha comportat i encara comporta arreu del món.
[+INFO]
 
FESTINA LENTE
Jocs de miralls en Ecologia
Les interaccions entre els organismes sustenten la vida al planeta, i sovint estan subjectes a un joc d’aparences poc o molt distorsionades que acaben definint cada interacció i l’entorn vital de cada organisme.
[+INFO]
 
ECOLOGIA FORESTAL
Quines noves pràctiques i eines poden millorar el potencial d’adaptació dels boscos de la UE al canvi climàtic?
El Focus Grup EIP Agri sobre noves pràctiques forestals per l’adaptació al canvi climàtic ha publicat l’informe final i una sèrie de petits articles on es recullen els resultats d’una vintena d’actors europeus en aquesta temàtica. L’investigador del CREAF, Enrique Doblas, ha format part d’aquest grup de treball.
[+INFO]
 
ECOLOGIA FORESTAL
Marcos Fernández-Martínez, Josep Peñuelas i Jordi Sardans guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona 2018
El premi ha estat en la categoria de “Ciències ambientals i de la terra” per l’article Global trends in carbon sinks and their relationships with CO2 and temperature, publicat a Nature Climate Change l’any passat. 
[+INFO]
 
ECOLOGIA FORESTAL
Alerta Forestal estrena una aplicació mòbil per Android 
La app que estrena el projecte servirà per captar més participants que ajudin a seguir amb molta atenció l’activitat de les erugues durant el mes de març. 
[+INFO]
 
BIODIVERSITAT
Comença un nou projecte que vol integrar la gestió de la biodiversitat en la gestió forestal sostenible
El projecte Life Biorgest ha començat a caminar de la mà del Consorci Forestal de Catalunya per millorar la biodiversitat dels boscos mediterranis. 
[+INFO]
 

Copyright © 2019 CREAF,  Reservats tots els drets.