Disponibles les novetats del CREAF. Si no pots veure aquest correu correctament visualitza'l al teu navegador.
 
 

      Noticias
Els satèl·lits estan sobrevalorant la capacitat de la vegetació d’absorbir CO2 de l’atmosfera
01 d'abril de 2019
Els investigadors del CREAF Benjamin Stocker i Josep Peñuelas, publiquen a Nature Geoscience que els estudis sobre l’impacte de les sequeres que es basen en dades de satèl·lit no tenen en compte els efectes que comporta la humitat del sòl.
[+INFO]
 

 

L’observació de la Terra i les Variables Essencials són útils per avaluar l’avenç cap als objectius del desenvolupament sostenible
29 de març de 2019
Un equip de recerca del CREAF amb Joan Masó, Ivette Serral, Cristina Domingo  i Alaitz Zabala, han creat un gràfic on consultar els vincles i les mancances entre les Variables Essencials, els indicadors que proporcionen les xarxes d’observació de la Terra i els indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 
[+INFO]
 

Clica la imatge per veure el gràfic interactiu


La millor informació sobre boscos i canvi climàtic a Catalunya, reunida en un únic portal
21 de març de 2019
La primera peça del portal, l’IFN app posa a diposició des d’avui les dades del quart inventari forestal, les últimes disponibles. Aquestes dades mostren que, encara que els boscos catalans segueixen absorbint més CO2 del que emeten, el ritme amb què ho fan ha disminuït un 17% en els últims 15 anys. El portal, proposat pel CTFC i el CREAF, compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Departament de Territori i Sostenibilitat.
[+INFO]
 
Clica la imatge i entra a IFNapp
Plantar arbres no aturarà el canvi climàtic, reduir la crema de combustibles fòssils sí
15 de març de 2019
El CREAF es fa ressò d’aquest article que adverteix que plantar arbres pot convertir-se en una excusa per continuar emetent CO2 a l’atmosfera. Segons Josep Peñuelas, investigador del CSIC al CREAF, els esforços s’han de dirigir a reduir fins a eliminar la crema de combustibles fòssils.
[+INFO]
 
Els autors afirmen que la plantació de boscos, o la restauració de torberes i aiguamolls, han de ser part de l’estratègia de mitigació del clima i conservació de la natura, però que les decisions més importants i efectives cal enfocar-les a la reducció de les emissions.
 

        

Núm. 65, març de 2019
 
03 d' abril de 2019
CREAFTalks: Christian Messier
[+INFO]
 
10 de març de 2019
CREAFTalks: Cristina Nabais
[+INFO]
 
11 d'abril de 2019
Margalef en tres clicks
[+INFO]
 
 
APUNTS D'EN TERRADAS
Infraestructures al servei de qui? Reflexions sobre els trens
El Apunts del mes de març repassen la història dels trens, però des d’una altre prespectiva. Descobreix quin és el paper del ferrocarril en la història ambiental, descobriràs que, a més de les virtuts indubtables d’aquest mitjà de transport, la seva història també comporta altres aspectes molt foscos. 
[+INFO]
 
BIODIVERSITAT
La ciència ciutadana vol revolucionar la recerca epidemiològica a Europa
Frederic Bartumeus, investigador ICREA al CREAF i al CEAB- CSIC, ha reunit una trentena d’experts internacionals per millorar la capacitat de predir el risc de malalties infeccioses transmeses per mosquits invasors.
[+INFO]
 
ECOLOGIA FORESTAL
Els boscos tropicals són els ecosistemes vegetals terrestres que enfronten un major risc enfront el canvi climàtic
Un treball amb participació de Josep Peñuelas del CREAF, obté les temperatures òptimes dels ecosistemes vegetals terrestres de tot el planeta i indica quin marge tenen els ecosistemes per adaptar-se als augments de temperatura: si se sobrepassa, l’ecosistema deixa de créixer ràpidament.
[+INFO]
 
ECOLOGIA FORESTAL
Disponibles els mapes del VulneMap
Ja es poden descarregar els Mapes de la vulnerabilitat dels boscos de Catalunya 
[+INFO]
 
ECOLOGIA FORESTAL
Vaga Global pel Clima del 15M
El CREAF entén que la situació actual és una situació d’emergència climàtica i ambiental, que cal posar-hi solucions inmediates i que la Vaga Global del Clima és una oportunitat per fer pressió i posar aquest tema en les agendes polítiques i mediàtiques. 
[+INFO]
 
 

Copyright © 2019 CREAF,  Reservats tots els drets.