Disponibles les novetats del CREAF. Si no pots veure aquest correu correctament visualitza'l al teu navegador.
 
 

     
Les platges metropolitanes actuen com una reserva inesperada de papallones
6 de maig de 2022
En el tercer informe del programa de seguiment de papallones a l’àrea metropolitana de Barcelona, l’Observatori Metropolità de Papallones mBMS, revela uns resultats inesperats: les platges metropolitanes no només tenen papallones, si no que la comunitat d’aquest insectes que hi viu és diferent a la dels parcs i, per tant, actuen com a reserves de determinades espècies de papallones. Algunes espècies que als parcs no són les dominants, a les platges esdevenen les més abundants, i això fa que aquests espais costaners siguin especialment importants per a la conservació de la biodiversitat a la regió metropolitana de Barcelona.
[+INFO]
 
Vegetació dunar a la platja de Castelldefels en ple esclat primaveral. Autor: Robert Ramos (AMB).ESPECIAL
 
Neix el nou projecte de mecenatge social del CREAF
22 d'abril de 2022
Estem al 2022, i la missió d’aquest any pel Dia de la Terra ens recorda que hem d’actuar (atrevidament), innovar (àmpliament) i implementar (equitativament) si volem mantenir un clima estable i preservar les nostres espècies i habitats. Això ens portarà sí o sí al treball conjunt entre ciència, governs, empreses i ciutadania: tothom compta i tothom és responsable. Després d’anys compartint i avançant en la nostra recerca, de treballar a nivell local i internacional per obtenir dades i crear coneixement per conservar la natura, des del CREAF volem fer un pas més obrint-nos a tota la societat, a vosaltres!  
[+INFO]
 

 


CANVI GLOBAL
Com actuem davant la desforestació dels boscos tropicals primaris?
9 de maig de 2022
El passat 27 d’abril va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Catalans la jornada Com actuem davant la desforestació?, organitzada per RUIDO Photo i el CREAF com a part del projecte Primary, una iniciativa conjunta on la ciència i el fotoperiodisme s’han unit per donar visibilitat, sensibilitzar i fer incidència política davant la problemàtica de la desforestació importada. Durant els darrers mesos, RUIDO ha viatjat a Brasil, Congo i Indonèsia per documentar les vulneracions de drets humans que es duen a les zones on es produeix la desforestació del bosc tropical primari. Què podem fer com a persones informades per aturar aquest problema?
[+INFO]
 

Presentació de la darrera taula rodona de l'acte moderada per la cap del departament de Comunicació, Anna Ramon.


ESPECIAL
La ministra Teresa Ribera visita el CREAF
9 de maig de 2022
La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), Teresa Ribera, visita el CREAF amb l’objectiu de conèixer el centre i la seva activitat científica. La visita ha estat una oportunitat per consolidar un espai de conversa entre la investigació que duu a terme el CREAF i l’esfera política. També ha sigut una ocasió per parlar de les diverses línies de recerca del centre i explorar com pot contribuir, des del rigor i el coneixement, a la presa de decisions en relació a les polítiques mediambientals. A la trobada hi han assistit en Joan Pino, director del CREAF, i algunes investigadores i investigadors del centre representants d’àmbits de recerca en ecologia com ara els boscos, la biodiversitat, la restauració de sòls, la gestió d’aigua, l’agricultura o el canvi global. 
[+INFO]
 

La ministra de MITECO, Teresa Ribera, amb el Director del CREAF, Joan Pino, i diversos investigadors i investigadores del centre.


 

        
Nº 99, MAIG 2022
12 de maig de 2022
Profesionalización, pieza clave en la comunicación científica
[+INFO
 
13 de maig de 2022
CREAFTalks Rodrigo Vargas: "Representativeness of environmental observatory networks: a reality or an intangible goal"
[+INFO
 
23 de maig de 2022
EGU General Assembly 2022
[+INFO]

27 de maig de 2022
CREAFTalks Maria Paniw: "Improving ecological forecasting in a changing world: Do we need to focus on life history?"
[+INFO

31 de maig de 2022
A step forward in forest policy: the Mediterranean perspective
[+INFO]
 
 
BIODIVERSITAT
Beques d’estiu: inspirem el teu recorregut científic per l’ecologia
Vols jugar un paper destacat a la nova generació d’especialistes en ecologia? La 2a edició de les nostres Beques d’estiu s’adreça a 4 estudiants d’universitat que vulguin desenvolupar el seu Treball Final de Màster amb la supervisió d’un investigadora o investigador del CREAF.
[+INFO]
 
ESPECIAL
El CREAF col·labora en la primera edició del Master in Health & Science Management
T’agradaria treballar en gestió de ciència i salut i planificació estratègica per a instituts de recerca? Vols ajudar a donar forma al futur de la ciència, la tecnologia i la medicina?
[+INFO]
ECOLOGIA FORESTAL
Proven que la tecnologia Cos4Cloud millora la quantitat i la qualitat de les dades de la ciència ciutadana
D’acord amb una nova recerca publicada a Sustainability, la tecnologia que desenvolupa el projecte Horizon2020 millora la qualitat i quantitat de les dades que emmagatzemen les xarxes d’observatoris ciutadans, és a dir, les plataformes o apps mòbils de ciència ciutadana que recullen observacions (fotos) sobre biodiversitat i medi ambient.
[+INFO]

CANVI GLOBAL
El CREAF i la Fundació Ship2B s’uneixen per promoure la innovació en sostenibilitat basada en la ciència
El CREAF i la Fundació Ship2B construeixen una aliança estratègica per impulsar una nova economia basada en el model de quàdruple hèlix, sostenible i rigorosa basada en els darrers avenços de recerca científica, mitjançant la signatura d’un conveni marc de col·laboració.
[+INFO]

BIODIVERSITAT
El CREAF s’adhereix a AMWAJ Alliance per impulsar la gestió sostenible de l’aigua a la Mediterrània
Les accions que impulsa aquesta aliança s’orienten sobretot a comunicar amb impacte i de manera fiable els reptes actuals vinculats amb l’aigua. En conseqüència, la seva tasca s’adreça a persones amb poder de decisió política, professionals de mitjans de comunicació, centres de recerca i empreses.
[+INFO]
 
 

Copyright © 2022 CREAF,  Reservats tots els drets.