Núm. 1 - 20 d'abril de 2009
 
 
EL NOU BUTLLETÍ  
   
   

Des del nou equip de deganat engeguem el nou butlletí d'actualitat amb la intenció de dotar la Facultat d'una eina d'intercanvi i coneixement mutu. Us animem doncs, a que participeu en aquest projecte, enviant a l'adreça fcps.butlleti@uab.cat tota aquella informació que creieu interessant a difondre.

 
   
  ÉS NOTÍCIA
   
  NOU WEB DE LA FACULTAT
 
 
 


La Facultat, finalment, ha fet el primer pas en la renovació de la seva pàgina web. En els propers mesos, però, la completarem amb tres directoris: un de professors, un de grups de recerca i un de nous graduats.

   
  ELECCIÓ DE REPRESENTANTS D'ESTUDIANTS PER LA JUNTA DE FACULTAT
 
 
 


El proper dilluns dia 27 d'abril se celebren les eleccions per escollir els representant d'estudiants a l'òrgan col·legiat de govern de la Facultat.
S'hi presenten dues candidatures col·lectives: la de l'Assemblea de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia i la de la Plataforma d'Estudiants de la Facultat.

 
  V CONGRÉS CATALÀ DE SOCIOLOGIA
   
 
 
 


Els passats dies 17 i 18 d'abril se celebrà a la Facultat el V Congrés Català de Sociologia titulat “Immigració i societat catalana” amb la participació de diversos professors de la casa i organitzat per l' Associació Catalana de Sociologia

   
   
TERMINIS DE SOL·LICITUD DE BEQUES PER A GRADUATS
 
 
 


El proper 30 d'abril finalitza el termini de presentació de sol·licitud de diverses beques de postgrau:
- Beca Batista i Roca per a estades de recerca al Fitzwilliam College de la Universitat de Cambridge
- Beca Canigó per fer pràctiques en organitzacions internacionals
- Beca d'estudis de postgrau de la Caixa

     
    NOU GRUP D'ALUMNES I EXALUMNES AL FACEBOOK
 
 
 
 
 

Es constitueix el grup Alumnes i exalumnes de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia UAB amb l'objectiu de promoure a la xarxa activitats de debat sobre la professió i la Facultat.

   
    L'UNANIMUN JA HA TORNAT DE L'HAIA
 
 
 
 
 

L'Associació d'Estudiants per les Relacions Internacionals i els Models de les Nacions Unides - de la qual hi formen part 9 alumnes de la Facultat- va participar del 23 al 27 de març al simulacre WorldMUN 2009 de l'Haia.

   
    NOU LLIBRE DEL PROFESSOR JOAN BOTELLA
 
 
 


El nou llibre del professor del Departament de Ciència Política i Dret Públic, elaborat conjuntament amb altres autors, analitza la manera com un determinat tractament mediàtic de la delinqüència influeix en la formació de l'opinió pública sobre el tema i en l'adopció de decisions polítiques i criminals plasmades en reformes legislatives.

   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
   
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
AGENDA

22/04/09 16:00 h Seminari C
"The emergence of the European qualifications framework and its implications”, Seminari a càrrec de Geoff Hayward, professor d'Oxford.

 
22/04/09 12:15 Sala d'Actes i 15:30 h Aula 12
Debat entre candidatures d'Estudiants
 
24/04/09 11:00 Sala de Graus
Tesi Doctoral de Maria del Mar Griera: "De la religió a les religions. Polítiques públiques i minories religioses a Catalunya"
 
27/04/09 16:00 h Seminari A
"Política d'immigració a la Unió Europea”, Seminari a càrrec del Dr. Juan León Santanam, professor de la Universidad de La Laguna.
 
28/04/09 12:00 h Sala de professors
"Immigració irregular i els seus efectes”, Seminari a càrrec del Dr. Juan León Santanam, professor de la Universidad de La Laguna.
 
  EL DEGANAT
 
  Consulta el blog del nou equip de Deganat i digues la teva opinió sobre el programa i els objectius estratègics per a la Facultat.
 

EL PERFIL

En Roger Coma i Cunill es llicencià en Ciències Polítiques i de l'Administració en la promoció de 1988/89.Ha cursat estudis de postgrau al College of Europe de Bèlgica i a la Columbia University, als Estats Units.
També ha treballat com a consultor de polítiques europees a Brussel·les. Actualmente treballa com a Junior Professional Officer al Banc Mundial en projectes d'energies renovables al Magreb.
 

En què consisteix la teva feina?
En identificar i preparar projectes d'energies renovables al Magrib perquè puguin obtenir finançament del Banc Mundial. També participo en estudis sobre temes d'energia.

Com hi vas accedir?
Vaig accedir-hi mitjançant un procés de selecció tradicional, es a dir una selecció per currículum i entrevistes.

Què en penses de la formació rebuda a la Facultat?
Els anys a la Facultat van ser uns anys de descoberta, de maduresa i d'estímul intel·lectual. Tinc bons records dels companys i companyes del grup de tarda, i de professors que em van fer pensar i ajudar a entendre una mica més el món. Fins l'últim any de carrera no vaig tenir clar que em dedicaria professionalment a la ciència política, fins que vaig aconseguir una beca per estudiar al College of Europe . Tot això ho vaig poder fer gràcies a la la formació rebuda a la Facultat.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional?
En primer lloc, crec que la Facultat ha de continuar conectada al món professional i potenciar els serveis d'inserció laboral dels alumnes. En segon lloc, penso que també hauria de prestar més atenció a les competències d'escriptura, estadístiques, tècniques i també lingüístiques que es requereixen per a treballar a qualsevol empresa o institució pública. La mobilitat d'estudiants i també de professors és un tema que tampoc cal oblidar. I finalment, convidar puntualment a personalitats capdavanteres en l'àmbit acadèmic, científic, polític i empresarial a fer conferències va ser per a mi, una gran font de motivació i d'inspiració. .

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Els aconsello que segueixin els seus instints, que pensin positivament, que treballin força, que facin pràctiques professionals, i que marxin un temps a l'estranger amb una beca Erasmus.

Si voleu contactar amb en Roger Coma podeu fer-ho a: rogercoma76@gmail.com
   
   
       
2009 Universitat Autònoma de Barcelona