Núm. 3 - dilluns 18 de maig de 2009
 
 

SOBRE UN REFERÈNDUM PER A LA MORATÒRIA EN LA IMPLANTACIÓ DELS GRAUS

 
   

En una entrevista personal amb el degà, una estudiant de l'EPA i un de l'Assemblea, el dijous 7 de maig a darrera hora, van demanar la convocatòria immediata d'un referèndum a tots els estaments de la Facultat a favor d'una moratòria d'un any en l'aplicació dels graus. L'equip de deganat els vam respondre en una carta recordant que estem compromesos amb la implantació dels graus pel curs vinent i que no prenem en consideració aquesta demanda pel fet que ni està previst al Reglament de la Facultat ni creiem que sigui enraonada una política de gestos que no tindrien cap conseqüència. El mateix dia, la PEF (Plataforma d'Estudiants de la Facultat) es desmarcava d'aquesta iniciativa.

L'equip de deganat volem aprofitar l'ocasió per demanar a tots els membres de la nostra comunitat acadèmica, PAS, alumnes i professors, la participació activa i crítica en aquest procés d'implantació dels graus per tal de convertir el desafiament en una gran oportunitat. I és que tot i ser conscients dels riscos que comporta, no ens acovardim davant del repte i tenim la més absoluta confiança en la capacitat de la nostra Facultat per respondre-hi positivament.

L'Equip de Deganat

 
   
  ÉS NOTÍCIA
   
  L'ANECA APROVA ELS NOUS TÍTOLS DE GRAU
 
 
 


L'Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA) ha emès un informe favorable sobre la proposta de títols de grau de la Facultat. Amb el vistiplau de l'ANECA, ambdós títols seran oficials a partir del proper curs 2009-2010 i estaran plenament adaptats a l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior.

  JULIA MARTÍNEZ ARIÑO GUARDONADA AMB EL PREMI DEL CONCURS DE JOVES SOCIÒLEGS
 
 
 

El premi, instituït l'any 1996 per l'Associació Catalana de Sociologia, filial de l'IEC (Institut d'Estudis Catalans) ha estat concedit a la investigadora del grup de recerca de la Facultat, ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió), pel treball Diferències entre les comunitats jueves de Catalunya en les pràctiques rituals funeràries. La identitat jueva i l'estatut atorgat a la llei com a elements de diferenciació .

 
  SALVADOR CARDÚS PREMIAT AMB EL MIDAS DE PERIODISME
   
 
 
 

L'Associació Europea de Diaris en Llengües Minoritzades o Regionals (MIDAS) concedí el premi al degà de la Facultat i articulista del diari Avui , el passat dia 15 de maig. El jurat premia qualsevol persona que publiqui en algun dels trenta rotatius associats i que doni suport a les minories i a la diversitat cultural.

   
EL POLNET ORGANITZA UN SEMINARI SOBRE MEDIA I PARTICIPACIÓ POLÍTICA
 
 
 


El projecte POLNET, especialitzat en l'anàlisi de l´impacte de l´ús d´Internet sobre la participació política a Espanya, organitza a Barcelona els propers dies 28, 29 i 30 de maig, el seminari internacional "Citizen Politics: Are the New Media Reshaping Political Engagement?" que discutirà qüestions relacionades amb el paper dels nous mitjans de comunicació en els canvis de les formes de participació política .

    AGENDA ATAPEÏDA DE SEMINARIS A LA FACULTAT
 
 
 

En les properes setmanes hi ha programats diversos seminaris:

- 20/05/09 12.30 h Seminari A: New Media: New Forms of Citizen Politics a càrrec de Rachel Gibson, University of Manchester.

- 20/05/09 15.30 h Seminari C: Dimensions amagades del benestar familiar a càrrec de membres del grup de recerca Iphigenia.

- 21/05/09 16 h Seminari C: Voting rights for children and the intellectually disabled a càrrec de Jürgen de Wispelaere, Trinity College Dublin.

- 26/05/09 9.30 h Sala d'actes: Jornada de recerca 2009. Workshop on professional development of supervisors.

- 28/05/09 16 h Seminari C: "Education, Equality and Social Cohesion" a càrrec de Andy Green, University of London.

   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
   
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
AGENDA

19/05/09 18:30 h Aula 4
"Política irlandesa: nacionalisme retòric i crisi econòmica", a càrrec de Fred Halliday, investigador ICREA

 

28/05/09 9:30 h Sala d'Actes
XI Jornades del Màster de Participació i Polítiques Locals: Participació ciutadana: balanç, reptes i perspectives

 
 
  EL DEGANAT
 
  Consulteu les actes de les reunions al bloc de l'equip de deganat.
 

EL PERFIL

La Maria Espadalé i Reballí es llicencià en Ciències Polítiques i Sociologia en la promoció del curs 1988-1989.

Ha fet estudis de postgrau a l'IDEC-UPF (Comunicació Empresarial) i a la Fundació UPC (Gestió i Direcció Universitàries). També ha treballat com a documentalista i redactora al CIDOB i com a tècnica d'auditories de processos i com a cap de l'Oficina de Coordinació Institucional a la UAB. Actualment treballa com a gerent al Centre UNESCO de Catalunya.

 

En què consisteix la teva feina?
Sóc la responsable de la planificació econòmica, de recursos humans i de comunicació del Centre. Es tracta d'una plaça de recent creació en un organisme no governamental que en els darrers anys ha experimentat un creixement considerable.

Com hi vas accedir?
Hi vaig accedir per concurs i entrevista. De fet, aquesta ha estat la via d'accés a la major part de llocs que he ocupat, excepte a la meva primera ocupació com a politicòloga, al CIDOB, que va derivar de les pràctiques que hi havia fet com a estudiant de la Facultat. .

Què en penses de la formació rebuda a la Facultat?
A la Facultat hi vaig aprendre, a més dels coneixements específics de cada assignatura, una metodologia de treball i unes habilitats transversals que m'han estat molt útils en la vida professional, en què he desenvolupat tasques i funcions molt diverses. A més, durant els primers anys d'existència de la Facultat, l'experiència de participar en un projecte nou que aleshores se sentia comú va ser molt enriquidora.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional?
Més enllà de la Facultat, crec que la Universitat en general està força distanciada del món laboral, tot i que possiblement això està canviant. Crec que seria molt útil una major col·laboració entre la Facultat i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, que durant aquests anys ha aconseguit un major coneixement i reconeixement de la professió en la societat catalana.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Crec que és un error considerar els anys universitaris com un mer tràmit per a obtenir un títol i aconseguir un bon lloc de treball: jo els animaria a implicar-s'hi i a treure tot el suc de les relacions personals que s'hi fan i del ventall de possibilitats que tenen obertes. La implicació i el compromís personal són valors altament apreciats en el món laboral i penso que la Facultat pot ser un bon “laboratori” per anar-los desenvolupant.

Si voleu contactar amb la Maria Espadalé podeu fer-ho a: m.espadale@unescocat.org
  ENLLAÇOS
   
  www.uab.cat/politiques-sociologia
  blogs.uab.cat/deganatcps/
   
   
       
2009 Universitat Autònoma de Barcelona