Núm. 2 - dilluns 4 de maig de 2009
 
 

LES ELECCIONS D'ESTUDIANTS A LA JUNTA DE FACULTAT

 
 
Com a degà de la Facultat em sento molt complagut amb el desenvolupament de la campanya de les dues candidatures que es van presentar a elecció i amb el clima de respecte i de discussió profunda amb què es van celebrar els dos debats. Cal felicitar les dues candidatures pel seu treball.
 
   

I, fet el recompte de vots, dono la benvinguda a la Junta als quinze nous membres que hauran de representar tots els estudiants en uns moments especialment complexos i decisius pel futur de la nostra Facultat.

Amb tot, també vull fer dues observacions autocrítiques. En primer lloc, no vam aconseguir la participació que hauria estat desitjable. A part dels possibles errors comesos en la comunicació de les eleccions, crec que la data no era adequada i que en futures convocatòries l'hem de situar dins dels dos primers mesos de curs. En segon lloc, una Facultat com la nostra no pot tenir un sistema electoral que no garanteixi la presència de la diversitat de perspectives dels estudiants expressades en les candidatures presentades, ni que no siguin majoritàries, com ha estat el cas. Ens cal, doncs, modificar el reglament per evitar-ho. En aquest sentit, treballarem per tal garantir que totes les propostes siguin escoltades i tingudes en compte en la seva justa mesura.

Finalment, demano la implicació de tots els estudiants en els canals de participació que es vagin oferint per tal de convertir l'actual procés de canvi, ple de riscos, en una oportunitat per a la millora de la Facultat.

Salvador Cardús, degà

 
   
 

COMUNICAT DE LA COALICIÓ ELECTORAL PEF-EPA

   
La coalició electoral de la PEF (i) EPA volem donar les gràcies als i les estudiants que varen votar durant les eleccions a representants d’estudiants a la Junta de Facultat. L’alumnat que va participar a les eleccions, fos el que fos el que votessin, va dir-hi la seva; i això és molt important.
Ara, després d’haver guanyat les eleccions i d’haver sortit escollits tots 15 membres de la candidatura, treballarem per complir els compromisos. I tu hi pots participar tant a les assemblees de la PEF com les d’EPA.
   
  ÉS NOTÍCIA
   
  RESULTATS DE LES ELECCIONS D'ESTUDIANTS
 
 
 


Les eleccions del passat dilluns 27 d'abril van resoldre que els 15 representants dels estudiants per la Junta de Facultat serien assignats a la totalitat dels 15 membres de la llista de la candidatura col·lectiva PEF (i) EPA. La participació dels estudiants va ser del 15%, amb 215 vots emesos, dels quals 208 són vàlids, 7 nuls i 16 blancs.

  NOU LLIBRE DEL PROFESSOR FERRAN IZQUIERDO
 
 
 

El professor del Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques Ferran Izquierdo Brichs, repassa en el seu llibre les causes històriques del conflicte arabo-israelià i planteja noves perspectives de futur.

Publicat per Eumo Editorial

 
  NOU NÚMERO DE LA REVISTA PAPERS
   
 
 
 

La revista fundada pel Departament de Sociologia i especialitzada en temes sociològics publica el número 90 titulat “Famílies i adolescents”. El dipòsit digital de la UAB , permet llegir gratuïtament els articles.

   
INICI DE LES INSCRIPCIONS A CURSOS D'ESTIU
 
 
 


Properament, començaran els períodes d'inscripció a diversos cursos de formació d'estiu relacionats amb les ciències socials.

•  ECPR Summer School in Methods and Techniques

•  VI Seminario AECPA para doctorandos.

•  Uda Ikastaroen XXVIII

    JORNADA SOBRE GLOBALITZACIÓ, AGRICULTURA I ALIMENTACIÓ
 
 
 
 
 

El passat 29 d'abril es van celebrar a la Facultat una jornada organitzada per Fundació Món Rural per a reflexionar sobre els reptes i les adaptacions del sector agrari català als processos de globalització en què està immers el sector agroalimentari .

   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
   
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
AGENDA

06/05/09 12:00 h Sala de Juntes
"La investigación sobre el trabajo y el empleo en la frontera de México. Evolución de las temáticas y las metodologías de investigación”, a càrrec d'Alfredo Hualde.

 
07/05/09 16:00 Seminari C
"The dynamics of on-line interaction and deliberation", a càrrec de Sandra Gonzalez-Bailon, Research fellow de l'Oxford Internet Institute.
 
14/05/09 16:00 Seminari C
"Lecturas de los informes PISA", a càrrec de Julio Carabaña, catedràtic de Sociologia de la Universidad Complutense de Madrid.
 
27/04/09 16:00 h Seminari A
"Política d'immigració a la Unió Europea”, Seminari a càrrec del Dr. Juan León Santanam, professor de la Universidad de La Laguna.
 
  EL DEGANAT
 
  Consulteu les actes de les reunions al bloc de l'equip de deganat.
 

EL PERFIL

L'Albert Caramés Boada es llicencià en Sociologia en la promoció de l'any 2005.

Ha cursat estudis de postgrau a la UAB (Cultura de Pau i Gestió de Conflictes), a la Universidad de Deusto (Màster de Cooperació al Desenvolupament) i Doctorand per la UNED. Anteriorment va treballar a la Fundació Jaume Bofill. Actualment treballa com a Responsable del Programa de Desarmament de l'Escola de Cultura de Pau (UAB).

 

En què consisteix la teva feina?
En tasques d'investigació en matèria de desarmament i construcció de la pau (despeses militars, producció armamentística, comerç d'armes i programes de desarmament). També imparteixo classes en postgraus i màsters i ofereixo assistència tècnica a ONG en aquestes matèries (campanyes, especialment).

Com hi vas accedir?
A través de les pràctiques professionals que m'oferia la llicenciatura. Després de complir les hores convingudes, va sorgir la possibilitat de quedar-m'hi en condició de becari, per a més endavant aconseguir un contracte professional.

Què en penses de la formació rebuda a la Facultat?
Les eines de recerca que em van proporcionar, a més del tipus de “mirada” que hagi pogut adquirir com a sociòleg, m'han estat útils, més enllà dels estudis més teòrics. A través de la pràctica en diversos temes (religió, família, educació, estadística) he extret bones eines que em serveixen en el meu dia a dia.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional?
La Facultat crec que hauria de potenciar l'oferta i el seguiment de les pràctiques professionals per sobre dels programes Erasmus . Per marxar a l'estranger sempre s'està a temps, però començar en el camp professional costa molt més.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Jo els recomanaria prioritzar unes pràctiques a un Erasmus , no obsessionar-se en acabar com abans millor una carrera (de les vagues o les assemblees també se n'aprèn molt) i sobretot tenir curiositat pel nostre entorn. Anar a classe al matí/tarda no és suficient, i tenim la sort d'estar en un entorn amb moltes iniciatives (xerrades, conferències, ONG, voluntariat, sindicats, partits polítics). Les carreres de Sociologia i Ciències Polítiques són més aviat vocacionals que no pas professionals: el contingut està en els llibres, però la manera com adquirir les eines i la manera de veure les coses no.

Si voleu contactar amb l'Albert Caramés podeu fer-ho a: albert.carames@gmail.com
  ENLLAÇOS
   
  www.uab.cat/politiques-sociologia
  blogs.uab.cat/deganatcps/
   
   
       
2009 Universitat Autònoma de Barcelona