Núm. 7 - dilluns 21 de setembre de 2009
 
 

BENVINGUTS, I BEN INFORMATS

 

Avui comencen les activitats docents del curs que estarà marcat per l'inici dels nous graus de Ciència Política i Gestió Pública i de Sociologia. Estem convençuts que la nostra Facultat sabrà respondre al desafiament que suposa aquest canvi en benefici de la qualitat dels nostres estudis i del servei públic amb el qual estem compromesos. I, naturalment, des de l'equip de deganat volem donar la benvinguda més cordial als nostres antics i nous estudiants, a qui encoratgem a participar activament en aquesta apassionant aventura orientada a fer possible que tingueu un excel·lent i satisfactori futur professional.

La nostra benvinguda, és clar, també és per a la resta de la comunitat universitària, personal de l'administració i serveis i professors. Informar de manera precisa i completa ha estat i és un dels objectius principals d'aquest equip de govern de la Facultat. Però també voldria recordar que si volem que la nostra comunitat estigui ben articulada, que avanci amb força, estar informats no ha de ser vist només com un dret, sinó que ens cal entendre que forma part dels nostres deures. I aquest butlletí vol contribuir a fer possible una cosa i l'altra.

Dr. Salvador Cardús i Ros, degà.

   
  ÉS NOTÍCIA
   
  INICI DE CURS PELS ESTUDIANTS DE PRIMER
 
 
Foto d'arxiu: Equip de Deganat

Avui, dia 21 de setembre, s'inicia el curs per als estudiants de primer dels nous graus (Ciència Política i Gestió pública, i Sociologia). En aquesta ocasió, l'equip de deganat ha organitzat per aquests dues jornades d'acollida per encetar el nou curs 09/10 a la Sala d'actes, tant al matí com a la tarda. Avui mateix està prevista una primera sessió informativa a càrrec del de l'equip de deganat. A continuació, seran les organitzacions d'estudiants les que es presentaran als nous estudiants.

A causa de la novetat que representa la implantació dels graus adaptats a l'Espai d'Educació Superior Europeu (EEES), les intervencions aniran encaminades a donar a conèixer la Facultat i a familiaritzar els estudiants en la nova metodologia docent que comporata el procés de Bolonya. L'endemà es farà una prova de nivell d'anglès, s'informarà de les possibilitats d'intercanvi i mobilitat i es mostraran els espais de la Facultat, la Biblioteca i la Plaça cívica.
  PREMI VICENS VIVES AL SOCIÒLEG JOAN ESTRUCH
 
 
 

El Govern de Catalunya ha guardonat el catedràtic Joan Estruch i Gibert, professor del Departament de Sociologia. Doctor en Filosofia i Lletres per la UB, va cursar un postgrau en sociologia a la Universitat Catòlica de Lovaina i actualment és director del Centre d'Investigacions en Sociologia de la Religió a la nostra facultat. Especialista de relleu internacional en sociologia de la religió, ha estat premiat per “la seva trajectòria docent i investigadora en el camp de la sociologia”. A l'acte de lliurament van assistir el degà de la Facultat i una representació del professorat del Departament de Sociologia.

 
  EL NOSTRE CONDOL PER LA MORT DE L'ABDA
   
Hem de lamentar haver de fer-vos saber que l'estudiant de la llicenciatura de Sociologia, Abda Pérez de Viñaspre Taché, va perdre la vida en accident de trànsit a finals del passat mes d'agost. La Facultat vol acompanyar en el dolor per aquesta pèrdua a la seva família i als companys de l'Abda.
   
UN EXALUMNE CREA UNA EINA ÚTIL: EURODATUM.COM
 
 
 

El politòleg i periodista Albert Vallejo, antic alumne de la facultat, és el creador d'aquesta interessant web sobre la Unió Europea on hi ha informació bàsica i una llista de les millors pàgines sobre les institucions europees. Cal tenir present que l'Associació de Periodistes Europeus considera aquesta web com una eina útil pels periodistes que treballen a la UE.

    NOVETATS DEL NOU CURS: ACTE DE GRADUACIÓ I FESTA MAJOR UAB
 

Dissabte, 17 d'octubre a les 12h del migdia se celebrarà l'acte de graduació, una tradició que enguany reprenem. S'hi convidarà els estudiants graduats aquest darrer curs i les seves famílies, així com tots els professors que desitgin participar-hi. Cal confirmar l'assistència prèviament. D'altra banda, es farà un reconeixement a tots els nous doctors i als premis extraordinaris de llicenciatura. L'acte comptarà amb l'actuació del Brossa Quartet de Corda, que interpretarà una selecció de la seva acció musical "Músiques de l'Holocaust". La inauguració del curs és prevista pel mes de novembre, amb data a determinar, en la qual es commemorarà els 20 anys de la caiguda del Mur de Berlín.

FESTA MAJOR DE LA UAB
A més, aquest curs no hi haurà Festa Major el 5 de novembre, i per tant, serà dia lectiu.

   
 

Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí: http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts

  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
AGENDA
21/09/09 i 22/09/09 Sala d'Actes
Jornades d'acollida per l'alumnat de primer curs. El dia 22 es farà també l'examen de nivell d'anglès.
28/09/09
Inici de classes resta de cursos
 
  EL DEGANAT
 
  Consulteu les actes de les reunions al bloc de l'equip de deganat.
 

EL PERFIL

El Jordi Armadans i Gil es llicencià en Ciències Polítiques i Sociologia, Secció Ciències Polítiques, itinerari d'Anàlisi política, en la promoció de l'any 1995.

Ha fet estudis de postgrau a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Ha treballat com a periodista i com a responsable de Campanyes de Desarmament a Intermón Oxfam. Actualment treballa com a director de la Fundació per la Pau.

 

En què consisteix la teva feina?
Cara endins facilito que els objectius de l'entitat arribin a bon port: seguiment de les activitats, planificació econòmica, etc. Cara enfora, assumeixo tasques de representació, de relacions institucionals, implicació directa en algun projecte, etc. Dirigir una entitat mitjana vol dir, inevitablement, estar a sobre de moltes coses: suposa no poder-te concentrar tant com caldria però, en positiu, permet una visió global, de la feina que fas.

Com hi vas accedir?
Hi vaig accedir presentant-me a una convocatòria oberta i pública. Amb tot coneixia l'entitat i el sector de l'àmbit de pau des de feia temps.

Com valores la formació rebuda a la Facultat?
Adient. Tant per algunes de les matèries i alguns dels enfocaments, penso que la formació rebuda és interessant per a persones que volen treballar en l'àmbit de la intervenció sociopolítica. Però, em temo, tot això fructifica molt més si hi ha una prèvia o paral·lela experiència activa.

Quines coses creus que es podrien millorar?
Aquests estudis demanen 2 perspectives complexes de casar però a la vegada inevitables: estar obert i sensible a les constants transformacions que s'hi couen i, alhora, ser capaç de poder-ho mirar-ho tot amb perspectiva i alta capacitat crítica.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Jo només puc aconsellar-los que a la Universitat, i a fora, facin coses on trobin i puguin canalitzar-hi un xic de passió i il·lusió. Prendre massa decisions basades en mers càlculs estratègics no sempre assegura encerts i satisfaccions.

 

Si voleu contactar amb el Jordi Armadans podeu fer-ho a: armadans.jordi@gmail.com

  ENLLAÇOS
   
  www.uab.cat/politiques-sociologia
  blogs.uab.cat/deganatcps/
 
   
   
       
2009 Universitat Autònoma de Barcelona