Núm. 30 - 8 de novembre de 2010
 
 
TEMPS D'ELECCIONS ESTUDIANTILS
 

Dijous passat es van celebrar les eleccions dels 15 representants a la Junta de Facultat pel sector dels estudiants, i de representants al Consell d'Estudiants. La participació pel que fa a l'elecció per la Junta, del 17,3 per cent, tot i ser baixa, es pot considerar prou satisfactòria pel que sol ser habitual. La coincidència amb el "botellón" disfressat de Festa Major de la UAB, que en algunes franges horàries va provocar un cert nivell d'absentisme, no va ajudar a millorar-la. I des del deganat, potser tampoc no vam encertar prou en la comunicació de la convocatòria. En canvi, la victòria de la candidatura EPS, Estudiants de Polítiques i de Sociologia sobre la de l'Assemblea, amb aproximadament el doble de vots de mitjana per candidat (104,6) respecte dels restants (51,25), ha estat indiscutible.

Pel que fa al Consell d'Estudiants, s'imposa una reflexió que haurà de fer el propi Consell sobre la necessitat de tornar-les a convocar per tal de cobrir els representants dels grups que en el termini reglamentari no havien tingut candidats, i potser de moficar el reglament per millorar-ne el procediment.

Finalment, el dia 24 de novembre se celebraran les eleccions de representants d'estudiants al Claustre de la UAB. La nostra Facultat és una de les dues que s'ha elegit per experimentar el sistema de vot electrònic, i per agrair la confiança que ens fa l'equip rectoral, ens hi implicarem a fons per tal que sigui un èxit de participació.

Estem decidits a fer progressos importants en les formes institucionals de participació dels estudiants. La seva particiapció, fins ara, ha estat excel·lent en les seves aportacions i no hi volem ni podem renunciar.

Salvador Cardús i Ros, Degà

   
  ÉS NOTÍCIA
   
  NOUS REPRESENTANTS D'ESTUDIANTS A LA JUNTA DE FACULTAT I DELEGATS DE CURS
   


Els estudiants escollits en la votació del proppassat 4 de novembre, com a delegats/des de curs són per a 2n de Sociologia (torn matí), Héctor Giner; per a 3r de Ciències Polítiques (torn matí), Mario Bernús i per a 4t de Ciències Polítiques, Núria Lozano.

Com a membres de la Junta de Facultat han estat escollits: Júlia Mas, Alícia Peñatero, Sandra Lorite, Albert Gaspà, Gerard Domínguez, Xavier Mir, Roger Ubach, Miquel Tarrés, Evelyn Palomino, Hervé Ogou, Laura Ruiz, Arnau Ramírez, Eloi Cortés, Jonatan Màrquez i Joan Miquel Roig.

Felicitacions a tots/es per la nova etapa que enceteu.

  ELECCIONS AL CLAUSTRE DE LA UAB
   

El 24 novembre tindran lloc les eleccions per elegir els representants dels estudiants al Claustre de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les candidatures ja han estat presentades, de tal manera que el proper dia 11, es donarà el tret de sortida a la companya electoral. La nostra Facultat ha de triar 4 representants.

  SEMINARI DRETS HUMANS 2010
   

El 12 de novembre el Museu Marítim de Barcelona acollirà el Seminari de Drets Humans 2010, que organitza SOS Racisme-Catalunya i que porta per títol "El racisme i la xenofòbia a les societats democràtiques: la construcció de la ciutadania, un camí per aconseguir la igualtat de drets". Es vol analitzar el paper de la ciutadania com a garant de drets. Hi intervindrà el professor de la Facultat Òscar Rebollo. Ja pots fer la teva inscripció.

  BEQUES DEL CHINA SCHOLARSHIP COUNCIL (CSC)
   


El proper 11 de novembre, a les 15:30 h, a la Sala d'Actes de la Facultat de Dret es desenvoluparà una xerrada informativa sobre les beques del China Scholarship Council (CSC) per a tot el personal acadèmic i de recerca que pugui estar interessat en acollir estudiants xinesos de doctorat. Organitza el Vr. de Relacions Internacionals i el Delegat de la Rectora per a l'Escola de Postgrau.

  VI CONGRÉS CATALÀ DE JOVES SOCIÒLEGS
   


El període de presentació de comunicacions pel IV Congrés català de Joves Sociòlegs: "Joves Perspectives" està obert, així que podeu presentar les vostres propostes. També s'ha obert el primer període d'inscripcions. El congrés se celebrarà a la nostra Facultat el 29 i 30 d'Abril.

  OBSERVATORI PER A LA IGUALTAT UAB
   

L'Observatori per a la Igualtat de la UAB dins del marc del Segon pla d'acció per a la igualtat entre dones i homes a la UAB, organitza el proper 1 de desembre la jornada, que portarà per títol, Família i treball a la universitat. Conciliació o corresponsabilitat?

Si esteu interessades i interessats en assistir, heu d'omplir el formulari d'inscripció abans del 15 de novembre.

  BECA DE FORMACIÓ PER A LA RECERCA
   

L'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) obre el termini per a sol·licitar una beca que permetrà la recerca en Ciència Política i, en general, en les ciències socials a Catalunya. La data límit de sol·licitud és el 30 de novembre.

  PUBLICACIONS
   

L'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans ha editat el quart volum de la col·lecció Recerca per la Pau (R x Pau), que es titula "Cinquanta anys d'evolució de la investigació per la pau: tendències i propostes per observar, investigar i actuar", del qual n'és autor el professor de la Facultat Rafael Grasa.

  CONVOCATÒRIES DE L'INSTITUT DE SEGURETAT PÚBLICA DE CATALUNYA
   

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya ha convocat diferents beques de col·laboració. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el dia 17 de novembre. Podeu trobar-les al DOGC nº. 5745 de 29/10/10, per la qual es convoquen cinc beques de col·laboració en tasques de gestió, per una banda, i tres beques de col·laboració en tasques de disseny, planificació, execució i avaluació de les activitats de formació per l'altra.

  FESTIVAL DE CINEMA INDEPENDENT DE BARCELONA, l'ALTERNATIVA
  Del 12 al 20 de novembre al CCCB i altres seus col·laboradores, el Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa, ofereix una secció dedicada al cineasta alemany Alexander Kluge, que porta per títol: "Notícies de l'antiguitat ideològica. Alexander Kluge". S'ofertarà la projecció del seu assaig cinematogràfic que rellegeix el Capital de Karl Marx fent realitat el projecte del realitzador soviètic Serguei Eisenstein.
   
   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
 
AGENDA
 

09/11/10, 18 h, ICPS (Barcelona)
"Actitudes y opiniones de élites y masas ante la Unión Europea: el proyecto INTUNE y sus resultados en España", seminari organitzat per l'Institut de Ciències Polítiques i Socials.

 
24/11/10, tota la UAB
Eleccions d'Estudiants per triar representants per Claustre de la UAB
 

EL PERFIL

 

La Laura Marino Avellà es va llicenciar en Sociologia en la promoció 1996-1997.

Ha treballat com a educadora social, formadora, dinamitzadora amb joves... Actualment treballa com a responsable d'un equipament cívic.
 

En què consisteix la teva feina? Com vas accedir-hi?
Sóc la responsable d'un Casal Cívic a Terrassa. Hi vaig accedir perquè em vaig presentar a unes oposicions de la Generalitat i tot i haver aprovat amb bona nota, malauradament no vaig obtenir plaça per manca de punts. Vaig quedar en borsa de treball i em van cridar després d'un any. He ocupat d'altres llocs de treball al mateix Departament on estic i des fa un any estic a Terrassa.

Com valores la formació rebuda a la Facultat?
Valoro molt positivament la formació rebuda. Jo venia d'una carrera eminentment pràctica com és treball social i necessitava un reforç teòric per analitzar la realitat d'una forma més rigorosa abans d'intervenir, per aquest motiu vaig decidir fer Sociologia.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional? Quines coses creus que es podrien millorar?
Crec que falta un vessant més pràctic en bona part de les assignatures que s'ofereixen. Quan surts de la carrera veus que tens molts coneixements, que has llegit molts manuals i has aprofundit teòricament en molts temes però et manca més relació amb la realitat. Si acabes treballant en un grup d'investigació potser ja està bé el que has anat estudiant, però si desenvolupes la teva vida professional més enllà de la investigació social tens moltes mancances.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Aconsellaria que no es tanquin cap porta, que som professionals molt polivalents i podem treballar tant en l'àmbit públic com privat, tant en el món de l'empresa com en el de les entitats socials; i podem aportar els nostres coneixements en diferents camps: la investigació social, la intervenció, el treball comunitari, l'àmbit cultural, la cooperació al desenvolupament, la formació, l'orientació sociolaboral, ...

Si voleu contactar amb la Laura Marino ho podeu fer a k_hepburn70@yahoo.es
 
ENLLAÇOS

EL WEB RECOMANAT

T'has plantejat alguna vegada aprendre a parlar català d'una altra manera, prova amb la llengua de signes! Posa-hi ganes i practica , veuràs com no és una tasca complicada

 
 
   
       
2010 Universitat Autònoma de Barcelona