Núm. 14 - 18 de gener de 2010
 
 
INTEL·LIGÈNCIA PER A UNA CRISI LLARGA  
   

Un dels tòpics més escoltats aquests darrers mesos és que cal saber convertir les crisis en oportunitats. Fins i tot circulen diverses frases atribuïdes a A. Einstein que fan de la crisi un bé de Déu: “La crisi és la millor bendicció que poden rebre persones i països, perquè la crisi porta progressos” o “És en la crisi que surt el millor de cadascú, perquè sense crisi, tota ventada només és una carícia”. Que en sabem de fer de la necessitat virtut!
Sigui com sigui, l’actual frenada del creixement econòmic va per llarg i, al marge de les frases ocurrents dels savis, haurem d’aprendre a administrar la nostra universitat amb molta intel·ligència. I la primera cosa a aprendre és que l’escassedat ens obliga a ser més curosos amb els usos dels recursos públics que rebem, a fer-ne un ús més eficient, i no tan sols sense reduir la qualitat, sinó millorant-la.
Vet aquí un gran desafiament que se supera amb responsabilitat professional i responsabilitat política. Per això mateix estic segur que la nostra Facultat hi respondrà positivament.

Salvador Cardús i Ros, Degà

   
  ÉS NOTÍCIA
   
  SOBRE DUES XERRADES DEL MES DE DESEMBRE
 


Hi ha uns resums penjats al web de l’ETC i a un dels webs d’EPA sobre el contingut de la xerrada sobre la igualtat organitzada per EPA i ADUAB. Durant l’acte, a títol personal, el coordinador de la nova Comissió d’Igualtat de la Facultat, Francesc Serra, va apostar perquè aquesta fos l’espai on es normalitzessin i on es garantissin els drets de les minories que poden ser discriminades a la nostra Universitat.
Pel que fa a la xerrada organitzada per l’Assemblea sobre la corrupció a Santa Coloma de Gramenet hi ha penjades un seguit de fotografies de l’acte. Durant l’acte es va reclamar acabar amb aquesta xacra i organitzar-se per combatre-hi.

   
  ACLARIMENT SOBRE DATES I AULES D’EXÀMENS
 


Les dates i aules per a les avaluacions de les assignatures de llicenciatura i de grau estan penjades al web de la Facultat. Cal, però, precisar una qüestió: els estudiants de llicenciatura que comparteixen assignatures amb els de grau s’han d’adaptar al calendari d’aquests últims. Un dels canvis més importants d’aquesta circumstància és que, tal com es va acordar en Junta de Facultat, la segona convocatòria pel Grau no és al setembre, sinó al juliol.

 
  AJUTS PER AL PERSONAL D'ADMINISTRACIÓ I SERVEIS
 


Fins al 29 de gener, els membres del personal d’administració i serveis (PAS) de la UAB ja poden sol·licitar els ajuts econòmics del Fons Social de la UAB per pagar les despeses del 2009 relacionades amb malalties, llars d’infants, defuncions i altres imprevistos.

 
  SEGONA ENTREGA D'"EXPRESSA'T"!
 


“Expressa’t” recull les opinions d’un conjunt d’estudiants de perfils socials diversos de la Facultat, del qual us havíem ofert la primera part en l’anterior butlletí. En aquesta segona part, els entrevistats ens exposen el seu coneixement sobre l’Equip de Deganat i en valoren la seva feina.

 
  PREMIS PER A BLOCS PERSONALS, VÍDEOS CURTS, FOTOGRAFIA DIGITAL I TEXTOS LITERARIS
 
 
 
 

Aquest any la UAB el dedica a la Comunicació, i per això, hi haurà un seguit d’activitats a l’entorn d’aquesta temàtica. Entre totes, destaquen quatre concursos en els quals qualsevol membre de la comunitat universitària (estudiants, PAS i professorat) pot participar i arribar a ser premiat amb el pagament de la matrícula o premis en metàl·lic. Al web de l’Edifici d’Estudiants hi ha més informació al respecte.


   
 
AJUTS PER A LES ASSOCIACIONS D'ESTUDIANTS UNIVERSITARIS CATALANS
 
 
 

Fins el 9 de febrer, les associacions formades per estudiants universitaris que estiguin registrades en el Registre d’Entitats Jurídiques de la Generalitat de Catalunya, poden omplir la sol·licitud de l’Agència de Gestió d’Ajust Universitaris i de Recerca (AGAUR) per rebre ajudes públiques per a l’exercici d’algunes de les seves activitats.

     
  PRESÈNCIA DELS PROFESSORS RICARDO IACUB I MARKUS PRIOR A LA FACULTAT
 


Del 18 al 22 de gener, el Departament de Sociologia rebrà la visita del professor Ricardo Iacub de la facultat de Psicologia de la Universitat de Buenos Aires. Les conferències que realitzarà estan obertes a tots els estudiants de tercer cicle i a tots els investigadors de la UAB. Per la seva banda, gràcies al projecte POLNET, comptarem amb la visita del professor de la Universitat de Stanford Markus Prior. (Per a més informació, vegeu l’agenda).

 
  CONVOCATÒRIA DELS "PREMIOS NACIONALES DE EXCELENCIA EN EL RENDIMIENTO ACADÉMICO UNIVERSITARIO"
 
 
 
 

Si ets un estudiant amb altes qualificacions, pots informar-te aquí sobre aquesta convocatòria.

   
  ACORD PER IMPARTIR UN MÀSTER A LA UNIVERSITAT DE CELAYA (MÈXIC)
 
 

El Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB ha firmat aquest acord pel Màster en Estudis Europeus.

   
  AJUTS DE l'ICPS PER A LA RECERCA EN GOVERN LOCAL
 
 
 

L’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) ha obert aquesta convocatòria fins al 12 de febrer per al professorat i els estudiants de postgrau de la UAB.

  INSCRIPCIÓ I NOU CATÀLEG DE LES PRÀCTIQUES PROFESSIONALS 2010/2011
 
 

El passat dia 13 es va informar als estudiants de 3r sobre el calendari d’inscripció pel pròxim curs. Des de Gestió Acadèmica ja s’està treballant en el nou catàleg, i es demana la col·laboració d’aquells que coneguin una empresa, institució, entitat o ONG que no estigui en el vell catàleg i que pugui oferir places, que n’informi amb les dades corresponents (entitat, persona de referència, telèfon, mail) a través del seu correu electrònic : ga.politiques.sociologia@uab.cat

   
   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
AGENDA

19/01/10 10:30 h Seminari A
"Identidad social y vejez. Variaciones del yo en la vejez”, Conferència a càrrec del Dr. Ricardo Iacub.

 
21/01/10 10:30 h Seminari A
"La erótica y el envejecimiento”, Conferència a càrrec del Dr. Ricardo Iacub.
 
26/01/10 11:00 Seminari A
"Changing Media, Content Preferences and the Development of Political Interest", Seminari sobre el desenvolupament de l'interès per la política a càrec de Markus Prior.
 

EL PERFIL

En Pere Vivancos Moreno es llicencià en Ciències Polítiques i de l'Administració en la promoció de 2003/04.
Actualment cursa estudis de postgrau a la Universitat de Barcelona i treballa com a consultor. També ha treballat com a professor.
 

En què consisteix la teva feina?
Sóc consultor del sector públic. Actualment sóc autònom associat a Estratègia Local. La meva feina és assessorar administracions públiques, especialment ajuntaments, en temes com recursos humans, gestió, organització i estratègia. Eventualment, també participo en l’explotació d’enquestes i elaboració de campanyes per a partits polítics.

Com hi vas accedir?
Vaig accedir-hi a través d’un contacte intern que em va demanar desenvolupar la tasca de consultor, que ja coneixia com treballava d’etapes anteriors i de la Facultat.

Què en penses de la formació rebuda a la Facultat?
La formació rebuda és completa pel que fa a la teoria. En el meu àmbit, el de la ciència de l’administració, considero que l’Autònoma té un discurs sòlid i potent. Tot i això, sí que trobo que l’estudi de l’anglès va ser deficient. Valoro positivament que s’estudiés anglès, però no comparteixo el fet de fer-ho en un sol any i amb molta càrrega de crèdits. Crec que hagués estat millor realitzar l’assignatura d’Anglès al llarg de tres anys, per exemple.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional?
Si bé la formació teòrica és bona, trobo que no ho és tant en l’aspecte pràctic. Segons el meu parer, el pla d’estudis està orientat a un perfil més de recerca que professionalitzador. Pel que fa a les pràctiques professionals, tot i ser molt útils, no poden cobrir tota la part pràctica de la carrera. Considero que cal augmentar la part pràctica de les assignatures. Per exemple, en l’àmbit de la ciència de l’administració, caldria fer pràctiques de negociació, d’instruments de gestió de personal, d’explotació de dades...

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
El meu consell és que aprofitin al màxim l’elaboració dels treballs que ara fan a la Facultat per a poder anar definint un perfil professional de treball. L’esforç, la dedicació i la professionalitat són valors que es valoren en el món professional i que es poden anar conreant des de l’etapa universitària.

 

Si voleu contactar amb en Pere Vivancos podeu fer-ho a: pere.vivancos@gmail.com
 
ENLLAÇOS
 
EL WEB RECOMANAT
Des de l’1 de gener de 2010, Espanya presideix la Unió Europea. Si vols informar-te sobre l’activitat del Govern central, entra al seu web.
 
 
   
       
2009 Universitat Autònoma de Barcelona