Núm. 20 - Especial Sant Jordi - 19 d'abril de 2010
 
  NOVETATS EDITORIALS
   
   
 
 
 
 

Arcadi Oliveres publicà durant el mes de març del 2010 “Aturem la Crisi. Les perversions d'un sistema que és possible canviar”, a Angle Editorial. En aquest llibre es proposa desemmascarar els principals culpables que ens han dut cap a aquesta crisi, i que considera es podria haver evitat.

   
 
 
 
 

Tanja Börzel, de la Universitat Lliure de Berlín, ha publicat “Coping with Accession to the EU: New Modes of Environmental Governance”, London: Palgrave Macmillan. En aquesta publicació hi participen les dues professores de la Facultat, Ana Mar Fernández Pasarín i Núria Font, en dos capítols sobre Espanya i Portugal.

L’Ana Mar Fernández Pasarín també ha publicat durant l’any 2009 els articles:
- “Local Consular Cooperation: Administering EU Internal Security Abroad”, European Foreign Affairs Review, Vol.14, Nº4, pp.591-606.
- “La Présidence du Conseil de l’UE: du pouvoir de la responsabilité à la responsabilité du pouvoir”, Etudes Européennes, Revue en ligne des professionels de l’Europe, Ecole Nationale d’Administration, Strasbourg.

   
 
 
 
 

Alguns dels membres de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB (IGOP), entre ells la professora de la Facultat Eva Anduiza, sota la coordinació de Marc Parés, han publicat recentment l’obra “Participación y calidad democràtica. Evaluando las nuevas formas de democracia participativa” en l’Editorial Ariel. En aquest llibre es mostren diferents visions, metodologies i experiències per avaluar la qualitat democràtica de les noves pràctiques de participació impulsades per les diferents Administracions.

   
 
 
 
 

L'Eva Anduiza, juntament amb altres autors, ha vist reeditat el seu llibre “Metodología de la Ciencia Política” (editat per primera vegada el 1999) pel Centro de Investigaciones Sociológicas. En aquest manual es presenten i expliquen les principals etapes d'una investigació.

   
 
 
 
 

En el darrer número de la revista Governance, podreu trobar el symposium issue, de 5 articles, que han coeditat la professora Raquel Gallego i Michael Barzelay, i que porta per títol: The Comparative Historical Analysis of Public Management Policy Cycles in France, Italy, and Spain: Symposium Introduction. És coautora de tres dels articles.

   
 
 
 
 

La professora de Ciències Polítiques, Natàlia Molero participa amb el capítol La Gestión del patrimonio cinematográfico en el llibre “La investigación en Humanidades” de la Gemma Puigvert i Carme de la Mota, publicat en l'editorial Biblioteca Nueva.

   
   
 
 
 

El nou llibre del catedràtic de Ciència Política i Dret Públic Joan Botella, elaborat conjuntament amb altres autors, analitza la manera com un determinat tractament mediàtic de la delinqüència influeix en la formació de l'opinió pública sobre el tema i en l'adopció de decisions polítiques i criminals plasmades en reformes legislatives.

   
 
 
 
 

En Gerard Coll-Planas, basant-se en la tesi doctoral que va defensar el juny passat, dirigida per la professora M. Jesús Izquierdo, ha publicat “La voluntad y el deseo. La construcción social del género y la sexualidad: el caso de lesbianas, gays y trans”, per l'editorial Egales.

   
 
 
 
 

El professor i director del grup de recerca IPHIGENIA - Infància, família i politiques socials comparades, Lluís Flaquer, ha publicat juntament amb altres autors a l'editorial Routledge, el llibre “Formal and Informal Work: The Hidden Work Regime in Europe”.

   
 
 
 
 

Volem fer-nos ressó de la publicació, per part, del professor Ferran Izquierdo Brichs del llibre “ Israel i Palestina: un segle de conflicte” a Eumo Editorial. On mira de trobar les causes reals dels continus fracassos dels processos de pau que s‘han intentat instaurar entre israelians i palestins.

   
 
 
 
 

Ferran Izquierdo també ha editat “Poder y regímenes en el mundo árabe contemporáneo”, dins de la Col·lecció: Interrogar la Actualidad del CIDOB. El llibre estudia les relacions de poder dels règims polítics del món àrab, proposant una visió i una metodologia universals, que permeti fer-ho superant els perjudicis existents fins ara.

   
 
 
 
 

Salvador Cardús ha publicat recentment “El camí de la independència” en l'editorial La Campana.

   
 
 
 
 

Salvador Cardús també és coautor, amb Robert Cabeza i Lluís Permanyer, de “Barcelona. Veus i mirades”, de l'editorial Lunwerg

   
 
 
 
 

Salvador Cardús ha participat amb el capítol “New Ways of Thinking Indentity in Europe” a Ethnic Europe. Mobility, Identity, and Conflict in a Globalized World. Ed. Roland Hsu. Stanford, California: Stanford University Press. pp. 63-79.

   
 
 
 
 

L'Escola de Cultura de Pau de la UAB presenta els seus anuaris, d'Icària Editorial:

- Alerta 2010! Informe sobre conflictes, drets humans i construcció de pau, que exposa l'estat actual de l'escena internacional en matèria de pau i conflictes.

- Anuari 2010 de processos de pau, que analitza les diferents negociacions de pau actives a l'actualitat.

   
 
 
 
 

Els professors de Relacions Internacionals Esther Barbé, Oriol Costa i Michal Natorski i la investigadora de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals Anna Herranz han publicat un article sobre les relacions entre la UE i els estats veïns a Journal of European Public Policy (16(6), 834-882).

   
   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat

SANT JORDI A LA FACULTAT

Ens ha semblat oportú preparar per Sant Jordi una edició especial del nostre butlletí amb les publicacions dels membres de la nostra Facultat que han aparegut al llarg del darrer any. Segur que en són moltes més, però aquestes són les que ens heu fet arribar i de les que tenim notícia. Aquesta iniciativa ajudarà a conèixer millor la nostra pròpia activitat i ens agradaria que arrelés en els propers anys. Naturalment, també ens agradaria que fos habitual el fet de comunicar al butlletí les novetats que es van publicant al llarg de l'any per tal de poder ser veritablement exhaustius.

Aquest Butlletí extraordinari, d'altra banda, coincideix amb el número 20 i amb la celebració del primer any de la seva aparició. Hem rebut moltes felicitacions, especialment d'antics alumnes que ara poden seguir la vida de la Facultat, siguin on siguin. A tots us agraïm les mostres d'afecte i els ànims que ens doneu. Com hem anat repetint, estem oberts a tota mena de suggeriments per millorar-lo i esperem, al llarg d'aquest segon any que ara iniciem, acabar de fer-nos imprescindibles com a eina de cohesió de tots els estaments de la nostra Facultat.

Salvador Cardús i Ros, degà


ENLLAÇOS
 
 
   
   
       
2009 Universitat Autònoma de Barcelona