Núm. 21 - 26 d'abril de 2010
 
 
NOVES LÍNIES DE PLANIFICACIÓ DOCENT
 

Tornem a ser en els treballs de planificació docent pel curs vinent. El nostre objectiu primer és oferir la millor organització possible al servei als nostres estudiants. Però això s’ha de fer a partir dels recursos humans existents i amb una perspectiva global d’universitat. I, en aquest punt, la gran novetat d’enguany és el document sobre planificació docent que acaba d’aprovar el Consell de Govern amb un amplíssim consens.

Aquest document estableix uns criteris fonamentals a favor de la transparència en l’ús dels recursos actuals per fer-ne possible una organització i una redistribució el més racional possible. És molt important que tot el professorat el conegui i que s’entengui que marcarà la política de planificació docent dels propers anys.

I és que, més enllà del que han estat els debats més calents sobre Bolonya, a la pràctica, qui més haurà de demostrar la seva capacitat d’obertura al canvi haurà de ser el mateix professorat. Amb els Graus, la dedicació lectiva passa de les 30 a les 40 setmanes anuals, i això representa un increment notable de treball, a part del que és l’elaboració de les Guies docents o la necessitat de coordinar i reorientar continguts. A més, les noves línies de planificació docent suposaran un càlcul més eficient –i més exigent– de les nostres dedicacions. I tot això demanarà una col·laboració activa i propositiva per part de tothom.

Salvador Cardús i Ros, Degà

   
  ÉS NOTÍCIA
   
  PRESENTACIÓ DE L'INFORME EUROPEU DE DESENVOLUPAMENT 2009
 
Dins del marc del Màster en Polítiques Europees de Cooperació Internacional al Desenvolupament, l´Institut Universitari d´Estudis Europeus organitza, el proper dia 3 de maig, a l'Aula Europa de la Representació de la Comissió Europea, a Barcelona, la presentació a càrrec de la Dra. Giorgia Giovannetti de l'Informe de Desenvolupament Europeu 2009 que ella mateix ha dirigit.
   
  DIA DE LA DONA
 

 

 

 

Tal i com us vam informar en anteriors butlletins, amb motiu del Dia Internacional de la Dona treballadora, es va dur a terme un acte de reconeixement a la Dra. María Jesús Izquierdo per la defensa dels drets de les dones a la UAB. A l’acte, es va projectar un curtmetratge d’homenatge que ara us oferim.

  ELECCIONS SINDICALS PAS
 
 
 

El 30 d’abril finalitza el període de presentació de candidatures per a les eleccions a la junta de PAS funcionari, que se celebra 27 de maig. El cens definitiu i tota la informació sobre el procés electoral es poden consultar a la pàgina específica que s'ha creat dins del portal de PAS del web de la UAB.


 
RESULTATS ELECCIONS DELEGATS
 

Els vostres vots han decidit la proclamació com a delegada i delegats, representants al Consell de la Facultat, l'alumnat següent:

1r - Hector Giner Garcia (matí) i Adrià Borrell Orri (tarda)
2n Cc Polítiques - Roger Ubach Musterni (tarda)
3r Cc Polítiques - Joan Miquel Roig Mestre (matí) i Hervé Ogou Ani (tarda)
3r Sociologia - Alícia Peñataro Blanquez (matí)
4rt Cc Polítiques - Joan Gil Oliveras

Els nostres millors desitjos per a aquesta nova etapa que enceteu.

 
  SETMANA DE L'EDUCACIÓ EN COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL
 

 

Avui tindrà lloc, a l’auditori del CosmoCaixa, l’acte inaugural de la I Setmana de l’Educació en Comunicació Audiovisual, a càrrec del filòsof i escriptor Sr. José Antonio Marina, amb la conferència que porta per títol “La intel·ligència audiovisual”.

  CALL FOR PAPERS - ISS 2010 - TURÍ I MILÀ
 

La Università degli studi di Milano i la Università di Torino organitzen l’International Summer School, amb el títol “Global Crisis, Welfare Responses and Social Inequalities”, ja pots enviar les teves ponències.

   
  BEQUES PER ALS CURSOS D'ESTIU DE L'ECPR
 

Si us esteu plantejant fer un curs amb l'European consortium for political research, aquí pots consultar les beques que ofereixen.

   
  LA CAFETERIA DE CIÈNCIES SOCIALS OBRE ELS DISSABTES
 

Fins el 26 de juny la cafeteria de Ciències Socials obrirà els dissabtes de 2/4 de 9 a 2/4 de 6, excepte l '1 de maig.

   
  POLÍTICA, POLÍTIQUES I GESTIÓ PÚBLICA
 

La Unitat de Ciència Política i de l'Administració de la UAB, dedicada a l'estudi i la docència de la política, els mecanismes de decisió pública i de governança, les polítiques públiques i els serveis públics, ens presenta una nova eina de comunicació periòdica: Política, Polítiques i Gestió Pública, que esperem sigui del vostre interès.

   
  FE D'ERRATES
 

En el butlletí núm. 20 vam publicar una referència incorrecta sobre una publicació de la professora Raquel Gallego. El text correcte és:

"En el darrer número de la revista Governance, podreu trobar el symposium issue, de 5 articles, que ha coeditat la professora Raquel Gallego, amb Michael Barzelay, i que porta per títol: The Comparative Historical Analysis of Public Management Policy Cycles in France, Italy, and Spain: Symposium Introduction. És coautora de tres dels articles."

   
   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
AGENDA

26/04/10-30/04/10, Sala d'Actes
V Setmana de la Cooperació a la UAB, dedicada als pobles indígenes.

 
29/04/10
S'inicia el XVI Fòrum La Primavera de les Associacions, que portarà per títol Les persones fem les associacions. Activitat gratuïta, requereix preinscripció. Organitzat per l'Ajuntament de Barcelona.
 
29/04/10, 12 h, Sala d'Actes Rectorat
Presentació de “L’Informe del coneixement als països àrabs 2009”. Organitzat per la UAB, La Casa Árabe-IEAM i l’Observatori Mediterrani de la Comunicació.
 
29/04/10, 19 h, Abacus (Balmes, 163, Barcelona)
Presentació del llibre El terrorisme global, de Joan Lluís Pérez Francesch i Tomàs Gil.
 
30/04/10, 11 h, Sala de Graus
Tesi Doctoral de Roger Buch i Ros: "El Partit Socialista d'Alliberament Nacional dels Països Catalans (PSAN 1980). Evolució política i anàlisi d'un partit independentista i revolucionari", dirigida pel Dr. Isidre Molas.
 
13/05/10, 19 h, Edifici Can Serra, Diputació de Barcelona
Eleccions generals al Regne Unit. Sessió d'anàlisi dels resultats. Organitzat pel Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs i l'ICPS.
 

EL PERFIL

L'Albert Vallejo es llicencià en Ciències Polítiques i de l'Administració en la promoció de l'any 2000.
Ha fet un Màster en Unió Europea a Brussel·les i un Màster de Periodisme a Madrid. Actualment treballa a Brussel·les com a consultor polític per a clients del sector privat i públic. En les seves hores lliures ha creat Eurodatum.com, el primer directori d'enllaços sobre la UE.
 

En què consisteix la teva feina?
Assessorem a grans multinacionals i governs sobre els riscos i oportunitats que es desprenen de les polítiques de la Unió Europea. Aportem als clients una visió estratègica a llarg termini. Aquest consell polític comença amb un seguiment de tot allò que succeeix a les institucions comunitàries, i sovint acaba amb campanyes actives de lobby. L’objectiu és crear consens entre la Comissió, el Consell, el Parlament i els nostres clients, tot defensant els interessos d’aquests últims.

Com hi vas accedir?
A Brussel·les la pràctica dels grups d’interès està molt estesa, així que ja tenia un ull posat en aquesta consultoria. Necessitaven algú per cobrir l’acció dels governs del sud d’Europa, i m’hi vaig presentar.

Com valores la formació rebuda a la Facultat?
D’alta qualitat, i amb una majoria de professors altament qualificats. No tenim res a envejar de les facultats franceses, britàniques o nòrdiques. Això sí, faltaria adaptar la carrera a les necessitats reals del mercat laboral, per exemple tenint molt més en compte les sortides en el món de l’empresa.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional? Quines coses creus que es podrien millorar?
Tot i que la carrera permet arribar a destinacions professionals molt variades, CC Polítiques pot resultar un handicap pel fet de ser massa generalista. D’aquí que molts companys i jo mateix estudiéssim després postgraus d’especialització.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Els recomanaria que sortissin a l’estranger a veure món. D’altra banda, faria bé a gran part de la classe política del nostre país!

Si voleu contactar amb l'Albert Vallejo podeu fer-ho a: albert.vallejo@eppa.com
 
ENLLAÇOS
 
EL WEB RECOMANAT

La primavera ja és aquí!!! Si tens problemes d’al·lèrgia, no et perdis l’enllaç d’aquesta setmana. El Punt d’Informació Aerobiològica de la UAB elabora la predicció setmanal dels nivells de pòl·lens i espores al·lergògens de Catalunya.

 
   
       
2010 Universitat Autònoma de Barcelona