Núm. 23 - 25 de maig de 2010
 
 
 
OBRIM LES PORTES ALS NOUS ESTUDIANTS
 

La Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia té l'objectiu de ser un centre de referència per la qualitat dels estudis que imparteix i la investigació que s'hi realitza. Partim d'una molt bona posició, tant per com avancem en la implantació dels Graus, com per l'excel·lència dels nostres grups de recerca i per l'alta eficiència del suport administratiu que li ofereix el personal de l'administració i serveis (PAS).

Ara bé, la Facultat també vol atraure els millors estudiants del nostre país que vulguin professionalitzar-se en ciències polítiques o sociologia, sense oblidar l'obertura a estudiants d'altres territoris. I això demana per part nostra recórrer a una millor estratègia de comunicació per tal que aquests estudiants puguin escollir-nos en funció d'allò que som realment, i no per raons circumstancials com la proximitat al domicili o per prestigis aconseguits amb molt de paper cuixé.

És per aquesta raó que aquest butlletí, excepcionalment, arribarà a tots els estudiants que s'han interessat pels nostres estudis, bé a les Jornades de portes obertes, bé al Saló de l'Ensenyament, bé al Día de les famílies. Volem que ens coneguin tal com som. Estem segurs que si ens coneixen, ens triaran.

Salvador Cardús i Ros, Degà

   
  ÉS NOTÍCIA
   
  CONSTITUCIÓ DEL CONSELL D'ESTUDIANTS
   

El 12 de maig es va constituir el Consell d'Estudiants de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia. D'aquesta manera, es formalitza aquest nou òrgan consultiu, que està format pels representants d'estudiants a la Junta de Facultat i al Claustre general i per 12 representants de diferents cursos i torns.

   
 
ACTE DE GRADUACIÓ 2010
   

El proper dissabte 19 de juny, a les 12 del migdia a la Sala Arnau de Vilanova de l'Hotel Campus se celebrarà l'Acte de Graduació de la promoció que es llicencia aquest curs 2009-2010.
A més del lliurament de diplomes de reconeixement als graduats i d'un petit obsequi als doctorats i els premis extraordinaris de llicenciatura, s'hi representarà un fragment de l'obra “Nixon-Frost” de Peter Morgan , sota la direcció d'Àlex Rigola i amb la interpretació de Lluís Marco i Joan Casanovas i produïda pel Teatre Lliure.
L'acte, conduït per la professora de la Facultat i periodista Natàlia Molero, acabarà al voltant de les 14:00 amb una copa de cava. Tant els estudiants de darrer curs com el professorat i PAS que hi vulgui assistir, ha de confirmar la seva assistència i el nombre d'acompanyants.

 
 
LA FACULTAT ES PREPARA PER CELEBRAR EL 25è ANIVERSARI
   

L'any 2011 la nostra Facultat celebrarà el seu 25è aniversari i per aquest motiu s'ha constituït una Comissió formada per professorat, PAS i estudiants, que té l'encàrrec d'organitzar el programa d'actes de commemoració. Hi haurà un ampli ventall d'activitats, algunes de caràcter lúdic i altres de debat i reflexió. Serà una bona ocasió per rememorar la nostra història i retrobar-nos amb antics companys.

 
  XERRADA ADREÇADA ALS ALUMNES QUE FARAN SEGON
   

El proper dijous 27 de maig el coordinador de Sociologia, Xavier Rambla, farà una xerrada amb el títol "El segon curs de Sociologia (2010-2011): Assignatures del Grau i de la Llicenciatura, Sessions propedèutiques de Matemàtiques". L'objectiu d'aquesta convocatòria és explicar als alumnes que faran segon de Sociologia en el curs 2010/2011 les característiques de la docència, tant de grau com de llicenciatura, així com informar-los del nou Curs Propedèutic sobre Mètodes Quantitatius que es durà a terme a la Facultat del 6 al 10 de setembre. La xerrada serà a l'aula 10 en dues sessions, a les 13 h i a les 15:30 h.

 
  DIAGNÒSTIC DE CONSTRUCCIÓ DE PAU
   

 

 

L'informe diagnòstic de construcció de la pau, elaborat per l'Escola de Cultura de Pau vinculada a la nostra Facultat, analitza com les Comunitats Autònomes i l'AECID incorporen la perspectiva de construcció de pau en els seus plans directors, convocatòries, organització i activitats. Han plasmat les seves conclusions en un informe i en unweb que persegueix l'objectiu de contribuir a la millora dels esforços de construcció de pau i sensibilització cap al conflicte.

  CONGRÉS ORGANITZAT PEL GRUP GSADI
   

 

El proper 7-8 de juny el Grup de Sociologia Analítica i Disseny Institucional - GSADI de la nostra Facultat organitza el congrés que porta per títol “Conference on Analytical Sociology and Social Mechanisms” amb el suport de l'European Network of Analytical Sociologists.

 
  CICLE DE CONFERÈNCIES EURASIAN HUB-ICPS-UAB
   
 

Si voleu estar al dia del que passa a l'Europa de l'Est, Països del Mar Negre, Turquia, Repúbliques ex-soviètiques de l'Àsia Central. No podeu passar l'oportunitat d'assitir a les conferències que durant el juny i el juliol organitzen Eurasian HUB, l'ICPS i la UAB.

 
 
OFERTA DE FEINA A LA FUNDACIÓ JAUME BOFILL
   

Per tal de dur a terme l'enquesta Panel de Desigualtats Socials a Catalunya, que té com a objectiu analitzar el desenvolupament social i econòmic de la societat catalana a través de les seves unitats familiars, la Fundació Jaume Bofill busca enquestadors per incorporar-se al seu equip.

 
  AJUTS A LA RECERCA FRANCESCA BONNEIMAISON
   
 
L'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona obre una nova convocatòria d'ajuts a la recerca Francesca Bonnemaison 2010. Aquests ajuts tenen la finalitat de donar suport a la investigació aplicada i als estudis relacionats amb la igualtat de gènere, que obrin noves línies de reflexió i aportin noves eines de treball útils per als ajuntaments de la província.
   
  ES BUSQUEN VOLUNTARIS PER AL CONGRÉS WOCMES
   

Del 19 al 24 de juliol la UAB serà la seu del III World Congress for Middle Eastern Studies i cerca voluntaris disposats a col·laborar en les diferents àrees tècniques. Aquesta activitat proporcionarà 1,5 crèdits de lliure elecció. Per a més informació contacteu amb la professora de la Facultat Laura Feliu.
   
  CONCURS PER A INVESTIGADORS NOVELLS 2010
   
 

Fins al 28 de maig pots presentar el teu projecte de recerca en política regional europea, aquesta convocatòria està impulsada per la Direcció General de política territorial de la Comissió Europea , i l'Associació d'Estudis Regionals, i s'emmarca dins del Open Days 2010.

   
  MESURES ANTI-PHISING
   
 
Des del Servei d'Informàtica ens informen de que els servidors de correu de la Universitat s'estan fent servir per enviar spam des d'internet, estan treballant per evitar que aquesta situació d'extengui, però com a conseqüència d'això els nostres servidors queden catalogats com a productors d'spam i pot passar que els nostres correus no arribin a destí perquè estiguin bloquejats en llistes negres.
   
  ELECCIONS A LA JUNTA DE PAS FUNCIONARI
   
 

Us recordem que el proper dia 27 de maig tindran lloc les eleccions a la Junta de PAS Funcionari, si encara no heu decidit a qui votar podeu fer una ullada a les diferents candidatures.

   
  EUROPEAN SUMMER SCHOOL A PRAGA
   
 

Entre el 10 i el 20 de juliol tindrà lloc a Praga, la vuitena edició de l'European Summer School, organitzat per l'EUROPEUM Institute for European Policy, que en aquesta ocasió se centrarà en la situació de l'Europa Central desprès de l'aprovació del Tractat de Lisboa, podeu ampliar la informació en el següent enllaç.

   
  AJUTS A LA MATRÍCULA PER A PERSONES EXTRACOMUNITÀRIES RESIDENTS
   
 

El 18 de maig es va obrir la V Convocatòria d'ajuts del Programa Immigració i Universitat de la UAB, gestionat per la Fundació Autònoma Solidària, mitjançant el qual les persones extracomunitàries residents a Catalunya poden sol·licitar un ajut a la matriculació per a cursar un dels postgraus que ofereix la UAB per al curs 2010-2011.

   
   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
AGENDA

25/05/10, 16 h, Sala de graus
"Regímenes de bienestar y variedades de patriarcado en América Latina", conferència a càrrec de Juliana Martínez Franzoni. Organitzat pel Grup IPHIGENIA en el marc del programa de mobilitat per a professorat de Màster.

 
26/05/10, 12 h, Sala de reunions
"The 2010 British elections", seminari a càrrec de Lewis Beck.
 
26/05/10, 13 h, Davant cinema ETC
Dinar internacional de fi de curs. Celebració en què participen alumnes de programes d'intercanvi; cadascú pot portar el menjar típic del seu país.
 
26/05/10, 16:30 h, Aula 7
"La educación bilingüe en los Estados Unidos: su historia, su desafío y la experiencia de los latinos", conferència a càrrec de la Dra. Chizuru Ushida de la Universitat de Nazan. Organitza GEDIME
 
26/05/10, 17 h, Cinema ETC
Projecció de la pel·lícula "Todo sobre mi madre". Organitza l'associació Sinvergüenza.
 
27/05/10, 12 h, Aula 9
"La cultura lingüística de los niños inmigrantes latinos y su rendimiento académico en la educación pública de los Estados Unidos: un estudio enfocado en la educación bilingüe", conferència a càrrec de la Dra. Chizuru Ushida de la Universitat de Nazan. Organitza GEDIME
 
27/05/10, 19 h, Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya
Presentació de la revista EMPIRIA. Intervindran, entre d'altres, els professors de Sociologia Carlos Lozares i Fausto Miguelez
 
02/06/10, 9:30 h, Sala de Juntes
"Sociologia i perspectiva de gènere", jornada en què participaran Marina Subirats, Judith Astelarra, Maria Jesús Izquiedo, Teresa Torns, Vicent Borràs , Pilar Carrasquer i Sònia Parella. Organitza el Departament de Sociologia
 
02/06/10, 19 h, Pati Manning (Barcelona)
"Croàcia, al llindar de la Unió Europea", sessió de treball organitzada per l'ICPS i el Consolat de la República de Croàcia.
 
08/06/10, 10 h, Sala de Juntes
"visió internacional de les carreres acadèmiques", jornada de recerca i acte de lliurament del Premi a la millor tesi doctoral en Sociologia del bienni 2007-2009. Organitza el Departament de Sociologia.
 

EL PERFIL

L'Ignasi Revés es llicencià en Ciències Polítiques i de l'Administració en la promoció del curs 1997-1998. Ha fet estudis de postgrau en comunicació política i electoral a la UAB.
També ha treballat com a periodista en mitjans de comunicació com el diari La Mañana, el quinzenal SomGarrigues o Catalunya Ràdio. Actualment treballa com a funcionari al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i és escriptor. Ha publicat la novel·la Oli en un llum (Ed. Fonoll, 2008), i els assaigs gastronòmics Esmorzars de Lleida (Ed. Salòria, 2009) i Esmorzars de l'Ebre (Ed. Salòria, 2010)
 

En què consisteix la teva feina? Com vas accedir-hi?
Sóc funcionari del SOC. Informo la gent que acudeix a l'Oficina de Treball a tramitar les prestacions o subsidis d'atur. Hi vaig accedir a través d'unes oposicions.

Com valores la formació rebuda a la Facultat?
Molt positivament. Vaig tenir professors que donaven autèntiques lliçons magistrals. Vaig tenir molta sort de ser alumne seu.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional? Quines coses creus que es podrien millorar?
En primer lloc, hi ha d'haver un esforç molt més gran en connectar universitat i empresa. S'ha de convèncer les empreses perquè contractin politòlegs, que poden fer la feina tant o més bé que altres llicenciats. En segon lloc, s'han de transmetre coneixements més pràctics, no tan teòrics. I en tercer i últim lloc, s'ha de trencar amb el clixé que, si un politòleg vol exercir com a tal, el primer que ha de fer és afiliar-se a un partit.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
No necessàriament un politòleg ha d'esdevenir diplomàtic, consultor polític, docent o conseller de Relacions Institucionals i Participació. Un politòleg pot ser moltes coses a la vida, les quals poden tenir ben poca cosa a veure amb allò que s'ha estudiat. Per tant, que no es capfiquin si han d'acabar treballant d'una cosa que no havien imaginat: el que compta, realment, és la formació que reben per ser persones.

Si voleu contactar amb l'Ignasi Revés podeu fer-ho a: xenxi_sarroca@yahoo.com o visitar el seu bloc http://esmorzarsdeforquilla.blogspot.com
 
ENLLAÇOS

EL WEB RECOMANAT

Tothom sap com està de difícil el tema de l'habitatge, si el teu allotjament d'aquest curs no t'ha acabat de convèncer o en busques un de nou de cara al proper curs, que estigui a prop de la Facultat, amb els teus companys com a veïns i on podràs gaudir de la piscina quan arribi el bon temps, potser la Vila és la teva solució!!!

 
   
       
2010 Universitat Autònoma de Barcelona