Núm. 27 - 27 de setembre de 2010
 
 
ELS ALUMNI I LA PROJECCIÓ DE LA NOSTRA FACULTAT AL MÓN EXTERIOR
 

Finalment, d’aquí a deu dies es crearà l’Associació d’Alumni de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia. Era una vella aspiració que l’actual equip de deganat va comprometre’s, en el seu programa electoral, a promoure. Ara, un equip de deu antics alumnes que havíem contactat a través d’aquest mateix butlletí, amb antiguitats i compromisos professionals ben diversos, ha estat treballant per fer-ho possible, i com a degà ja els en vull anticipar el nostre agraiment.

La constitució d’aquesta associació té, par a la Facultat, un valor estratègic de primer ordre. D’una banda, volem mostrar als nostres futurs graduats les grans oportunitats que els ofereixen els nostres estudis, a més de posar-los en contacte amb aquells àmbits que els puguin resultar de més interès. D’altra banda, volem que aquesta associació ens ajudi a orientar el millor possible la nostra oferta formativa a partir de la seva pròpia experiència.

Ara que comencem a preparar la celebració dels 25 anys de la Facultat pel curs vinent, la seva participació ajudarà a completar la perspectiva des de la qual l’hem de pensar: no tant mirant cap a dins, sinó projectant-nos cap enfora.

Salvador Cardús i Ros, Degà

   
  ÉS NOTÍCIA
   
  CREACIÓ DE L'ASSOCIACIÓ D'ALUMNI
   

El proper dia 5 d’octubre a les 19 hores, tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Facultat, l’Assemblea General que ha de constituir l’Associació Alumni, que vol aplegar el màxim nombre d’antics alumnes. Una comissió formada per deu antic alumnes ha estat treballant molt rigorosament i intensa en la redacció dels Estatuts i el Reglament que l’hauran de regir. Si voleu assistir a l’acte o voleu més informació, envieu un correu electrònic de confirmació a: alumnifcps@uab.cat

   
  VAGA
   
Dimecres 29 hi ha convocada vaga general. A la UAB s'han pactat un serveis mínims que només garanteixen l'obertura dels edificis per als qui vulguin treballar. Per tal d'evitar inconvenients, el professorat que vulgui fer classe hauria de demanar amb temps les claus de l'aula al deganat. D'altra banda, la UAB establirà un sistema per comunicar de manera individual la no adhesió a la vaga a través d'una web específica,del qual serà informat tot el professorat i aquell personal que no registra de manera habitual la seva entrada i sortida del lloc de treball. El deganat de la Facultat, per tant, no intervindrà en aquest control.
  VIDEO DE L'ACTE DE GRADUACIÓ
   

 

 

En breu tindreu disponible a la web de la UAB, secció "Vídeos de la UAB", el vídeo corresponent a l'acte de graduació de la promoció del curs 2006-2010, que va tenir lloc el passat 19 de juny.

Si algun dels assistents vol una còpia electrònica de l'arxiu, que ho faci saber al degà i l'informarà de com aconseguir-lo.

  SOMNIS TRAÏTS
   


A partir del dia 30 de setembre i fins el 20 d'octubre, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) organitza el cicle de conferències i projeccions al voltant d'Àfrica Somnis Traïts, que vol recorre des del moment de la seva independència política al 1960 fins a l'actualitat.

  ELS CONFLICTES ARMATS DIBUIXATS. LA PAU DIBUIXADA
   


Fins el 30 de setembre podeu trobar, organitzada per l'Escola de Cultura de Pau de la UAB, una exposició que recull una sèrie de dibuixos elaborats per infants que malauradament conviuen amb conflictes armats. Actualment s'exposa al passadís que uneix la Fac. d'Economia i Empresa, amb la de Dret, a l'alçada de la Biblioteca de les Ciències Socials.

  CONFERÈNCIA "EUROPEAN RAINBOW CITIES"
   

 

Durant el 14 i 15 d'octubre, dins el marc del projecte AHEAD, tindrà lloc a Barcelona la Conferència Internacional "European Rainbow Cities" destinada a exposar les experiències locals que es duen a terme per a lluitar contra la discriminació per raons d'orientació sexual o de gènere, i on es plantejaran els reptes amb els que es troben aquestes polítiques. La data límit d'inscripció és el 30 de setembre.

  DARRERES PUBLICACIONS
  El professor de la Facultat, David Casassas, ha publicat recentment el llibre que porta per títol "La ciudad en llamas. La vigencia del republicanismo comercial de Adam Smith", a la editorial Montesinos.
   
   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
 
AGENDA

27/09/10, 13 h, Sala d'Actes
"L'altra banda del mirall. La sociologia, una eina per anar més enllà de tòpics i aparences", conferència a càrrec de la professora Marina Subirats. Organitza: Departament de Sociologia.

 
27/09/10, 18:30 h, Fundació Cidob (c.Elisabets, 12, Barcelona)
Presentació del Llibre "Plan Colombia II. Guerra y derechos humanos", editat per l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans.
 
28/09/10, 13 h, Sala d'Actes
Presentació del Pràcticum professionals i primera sessió de tutories.
 
30/09/10, 15 h, Sala d'Actes
Reunió Erasmus IN

EL PERFIL

La Núria Riera Vilches es va llicenciar en Ciències Polítiques i de l'Administració en la promoció 2000-2004.

Ha fet estudis de postgrau de Màrqueting, Publicitat i RRPP a la Queen's University de Belfast (Irlanda del Nord) Actualment treballa a la Unitat d'Informació i Projecció Institucionals de la Universitat Pompeu Fabra.
 

En què consisteix la teva feina?
Des del meu departament es realitza la promoció i difusió de l'oferta d'estudis (grau i postgrau) de la universitat. En el meu cas, la tasca consisteix en l'organització i gestió de les activitats informatives entre els estudiants de secundària com són les visites als centres, sessions informatives dels estudis de grau als campus, jornades d'orientació universitària i l'estand UPF al Saló de l'Ensenyament.

Com vas accedir-hi?
Un dia vaig veure una oferta interessant de la UPF al portal Infojobs i vaig enviar el meu CV. Al cap de 6 mesos, em van trucar per una vacant que tenien disponible i que s'adequava al meu perfil. Un cop realitzada la selecció, al febrer de 2008, vaig entrar a formar part de l'equip.

Com valores la formació rebuda a la Facultat?
La valoració és positiva. Els coneixements que adquireixes donen una base molt àmplia que t'ajuda a tenir un perfil molt polivalent a l'hora de buscar feina o realitzar un postgrau en moltes i diferents àrees. Especialment valoro la formació rebuda en l'àmbit de la gestió pública, la meva especialització, per professors experts en la matèria.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional? Quines coses creus que es podrien millorar?
En la meva promoció ja es donava molta importància als seminaris (classes en grups reduïts), als treballs en grups i a les exposicions orals que t'ajudaven a desenvolupar habilitats complementàries als coneixements. Potser estaríem parlant d'una aplicació de l'actual "Pla Bolonya" que no es donava en altres facultats.
Tanmateix, es podria haver millorat el fet de cursar més assignatures en anglès i altres llengües o el fet de tenir més professors associats (un perfil menys docent i més pràctic) per tenir una visió més definida del que ens deparava el futur laboral.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Els hi recomano fer un Erasmus o, en cas que no puguin, fer una estada a l'estranger un cop finalitzats els estudis. És una experiència i coneixements que no pots adquirir d'una altra manera. També els aconsellaria que aprofitin els anys a la facultat i a la universitat per fer amistats, aprendre i passar-ho bé, sense oblidar que estan perfilant el seu futur laboral i personal i que la formació complementària és imprescindible.

Si voleu contactar amb la Núria Riera podeu fer-ho a: nuria.riera@upf.edu
 
ENLLAÇOS

EL WEB RECOMANAT

Ara que comença el curs, si busques una habitació per viure o tens un espai al teu pis i el vols compartir, aprofita aquest portal!

 
 
   
       
2010 Universitat Autònoma de Barcelona