Núm. 34 - 17 de gener de 2011
 
 
 
COMENCEM A PROGRAMAR
 

Els ritmes de treball de professors i estudiants i el de l'equip de deganat no coincideixen. Quan els primers ja són a la meitat del curs, l'equip s'ha d'arremangar per començar a programar el curs següent. I, enguany, amb el doble de feina. Si la propera Junta de Facultat ens ho aprova, volem posar en marxa, simultàniament, el tercer i quart dels dos graus, per tal de coordinar-los millor i facilitar les previsions de professors i estudiants. Això vol dir, també, deixar ben definida la programació no tan sols del 2011-2012, sinó també la del 2012-2013.

Si el primer curs d'implantació dels graus ens va donar resultats excel·lents, i a l'espera de veure com anirà la implantació del segon curs, el cert és que el curs vinent ens hi juguem definitivament el tipus. Si trobem la bona fòrmula per organitzar-nos bé i, sobretot, si tenim la col·laboració professional i especialment intensa de tot el professorat, haurem resolt un dels tràngols més complexos de la història de la nostra Facultat: l'acomodació amb èxit a l'EEES. I just l'any que estarem celebrant els 25 anys.

Estic segur que no deixarem passar aquesta oportunitat, que serà la base per ser presents de manera digna en aquest mapa universitari cada vegada més exigent.

Salvador Cardús i Ros, Degà

  ÉS NOTÍCIA
   
  VISITA DE REPRESENTANTS DE L'ESCOLA DE GOVERNO DE LA FUNDAÇAO JOAO PINHEIRO (BRASIL)
 

El proppassat 16 de desembre el Vicedegà de Relacions Institucionals, Francesc Serra, i el Coordinador de titulació de Sociologia, Xavier Rambla, es van reunir amb la Dra. Carla Bronzo, que representa l'Escola de Governo de la Fundaçao Joao Pinheiro, de Minas Gerais (Brasil).

Aquesta Escola està orientada cap a estudis d'Administració i Gestió Pública i està estretament vinculada amb amb la faculdades de Filosofia e Ciências Humanas (FAFICH) de la Universidade Federal de Minas Gerais (UFGM), com també altres entitats acadèmiques d'aquest estat brasiler. De l'entrevista amb la Dra. Bronzo ha resultat un ferm compromís d'establir un estret lligam amb aquestes institucions acadèmiques brasileres que es concretaran, a curt termini, en un conveni d'intercanvi amb la Fundaçao Joao Pinheiro.

   
  PRÉSTECS MEC PER A ESTUDIS DE MÀSTER OFICIAL I DOCTORAT
 

Si consulteu el BOE nº 307 de data 18 de desembre de 2010, podreu veure les condicions necessàries per optar a la sol·licitud d'un préstec universitari per a estudis de màster oficial i doctorat. El termini restarà obert fins el dia 31 de març.

   
  AJUTS A LA RECERCA EN GOVERN LOCAL
 

L'ICPS concedeix un ajut a la recerca en l'àmbit local per tal de fomentar el coneixement sobre l'estructura, el funcionament i les polítiques públiques dels governs locals. Podran accedir al concurs, de manera individual o formant un equip investigador, el professorat universitari en formació, alumnat universitari de postgrau i professionals de les diferents administracions públiques de Catalunya. El termini finalitza el proper 11 de febrer.
  PERÍODE D'EXÀMENS
 

A la web de la Facultat podreu consultar totes les dates i aules del exàmens que tindran lloc al nostre centre durant les properes setmanes. Bona feina -i una mica de sort- a totes i a tots!
  ASSOCIACIÓ ALUMNI
 

'Associació d'Alumni de la Facultat, constituïda formalment el passat 5 d'octubre en Assemblea fundacional, està treballant per posar en marxa la seva activitat. És per aquesta raó que si ets un antic estudiant de la Facultat i tens interès en ser-ne membre pots posar-t'hi en contacte a través del correu alumnifcps@uab.cat. Podràs trobar més informació sobre els objectius de l'Associació en el seu blog. Tenen moltes propostes i idees i et necessiten per tirar-les endavant. T'hi esperen!

  "CRISIS" AL CCCB
 

 

 

Del 17 de gener fins el 31 de març es realitzarà un cicle de conferències al CCCB que giraran al voltant de la crisis, i on es plantejaran visions diferents de la mateixa. Hi intervindran en les primeres sessions Soledad Puértolas i Saskia Sassen.

  CONVOCATÒRIA DEL FONS PER ESTUDIANTS UAB
 

 


Ja és oberta la convocatòria per a Estudiants 2010-11 del Fons de Solidaritat de la UAB, adreçada a estudiants de segon cicle i de postgrau i que com a objectiu facilitar primeres experiències en l'àmbit de la cooperació i/o sensibilització a través de projectes vinculats als estudis dels sol·licitants que contribueixin a la seva formació i desenvolupament professional. Per a consultes, dubtes i assessorament, podeu contactar amb fas.cooperacio@uab.cat

 
  CURS AL COL·LEGI DE POLITÒLEGS I SOCIÒLEGS
 

 


Us informem que el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i L'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) organitzen conjuntament el curs Introducció al disseny de polítiques públiques, que tindrà lloc entre el 24 de gener i el 7 de febrer
Les inscripcions finalitzen avui dia 17 de gener.

 
  DOCTORANDS DE PRIMER CURS: INSCRIPCIÓ DE TESI
 

Us recordem que tots aquells doctorands que heu estat admesos en el curs 2010/2011 teniu fins el dia 30 de gener per dirigir-vos a l'Escola de Postgrau per a inscriure la tesi. Si en aquesta data no heu realitzar la inscripció, se us podrà anul·lar la matrícula i l'admissió quedaria sense efecte.

   
   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
AGENDA
 
18/01/11, 19:30 h, CCCB
(Mongalegre, 5, Barcelona)

"Territorio, autoridad y derechos", conferència de Saskia Sassen, professora de Sociologia a la Universitat de Colúmbia (Nova York). Cal inscripció.
 

18/01/11, 19:30 h, CCCB
(Mongalegre, 5, Barcelona)

"La igualdad de género", conferència de Gosta-Esping Andersen, catedràtic de Sociologia a la Universitat Pompeu Fabra. Cal inscripció.

 
28/01/11, 13 h, Sala de Graus
"Drets LGBT a les institucions", conferència de Raül Romeva, diputat al Parlament Europeu i president de la Comissió Europea LGBT. Organitza la Comissió per la Igualtat de la Facultat.
 

EL PERFIL

 
La Ilu Benítez es llicencià en Sociologia en la promoció del curs 2000-2004. Ha fet estudis de grau superior d'Administració i Finances.
Ha reballat com a Tècnica de Recursos Humans i com a Adminsitrativa de gestió comptable i fiscal. Actualment treballa com a Tècnica/Orientadora de Formació Ocupacional i Professional en un centre privat de formació a Tarragona.
 

En què consisteix la teva feina?
Sóc Tècnica de Formació i Orientadora Professional. El meu treball principalment és gestionar tota la formació ocupacional i contínua que és directament subvencionada per la Generalitat, així com orientar professionalment a tots els joves i no tan joves que no tenen cap motivació ni expectativa educativa futura. Tracto tant amb gent molt jove ( 16 anys) com amb persones adultes, en atur o treballadores en actiu.

Com vas accedir-hi?
Vaig accedir al meu treball enviant un CV a través de la seva pàgina web, no buscaven en aquell moment a ningú, però al cap d'uns mesos em van trucar i fins ara.

Com valores la formació rebuda a la Facultat?
La formació rebuda la valoro molt positivament. Tot i que els dos primers anys de carrera van ser massa teòrics, valoro molt sobretot la part més pràctica de la carrera. Realment tens eines per després emprar a la teva feina, són molts els recursos sociològics que personalment empro al meu lloc de treball. Tot i així, crec que a vegades hi ha massa teoria que no pas pràctica a les carreres en general.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional? Quines coses creus que es podrien millorar?
Des de la meva pràctica professional, tot i no estar exercint pròpiament dit de sociòloga, si que crec que la base per a tot és una bona teoria, però després a la vida real i al món laboral, has d'utilitzar aquella teoria però amb les teves pròpies aptituds i amb molta "collita pròpia". Tot i això, l'ull sociològic està present a cada decisió o a cada " no decisió" que prenc al meu lloc, tracto amb gent que per algun motiu o altre són exclosos socialment, o educativament o laboralment.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
El meu consell és simple, que siguin "esponges", que aprenguin molt de tots els professors, sobretot de les seves " no classes", del diàleg i dels consells que ells et transmeten. Per fer sociologia s'ha de ser molt valent...sobretot en aquesta societat on tot pot ésser fruït d'una investigació social. Tot i això no cal dir-los que el nivell d'intrusisme a la nostra professió és elevadíssim, que siguin pacients.

Si voleu contactar amb la Ilu Montes podeu fer-ho a: ilumontesbenitez@gmail.com
 
ENLLAÇOS

EL WEB RECOMANAT

Des del Programa de Salut de la FAS t'informen sobre els aliments que t'ajudaran a superar amb èxit el període d'exàmens, en tot cas, no us oblideu d'estudiar!

 
   
 
   
       
2011 Universitat Autònoma de Barcelona