Núm. 35 - 31 de gener de 2011
 
 
 
OBERTS ALS CANVIS PER SER ELS MILLORS
 

Aquest dilluns, 31 de gener, s'ha celebrat una Junta extraordinària convocada amb dos punts a l'ordre del dia: aprovar l'informe de seguiment dels graus i màsters i les propostes de millora, i presentar els criteris generals per a l'elaboració del pla docent dels propers anys. El primer punt, fa referència als informes que, a partir d'ara, i amb periodicitat anual, s'hauran de fer per tal de donar comptes de l'evolució del nostres treball i resultats, primer a la mateixa UAB, i després a l'AQU, l'agència de qualitat catalana.

Però el més rellevant, de cara al nostre futur, ha estat l'aprovació dels criteris de planificació docent, que representa l'inici d'un canvi de cultura organitzativa de molta transcendència. Sota els criteris d'una major qualitat docent, una planificació més racional i estable, la conciliació d'horaris i establiment d'una via lenta clara i fàcil de planificar, entre d'altres, es proposa que els graus s'organitzin en tres franges docents, situades entre 9:00 i 17:00, acabant amb la idea de la concentració en matins o tardes. En un proper butlletí especificarem els detalls de la proposta, que estem segurs que representarà un salt important en l'assoliment dels objectius docents de qualitat i de compromís públic.

Salvador Cardús i Ros, Degà

  ÉS NOTÍCIA
   
  VISITA DE REPRESENTANTS DE LA ZHEIJIANG ACADEMY OF SOCIAL SCIENCES (XINA)
 

El proppassat dia 21 de gener el Vicedegà de Relacions Institucionals, Francesc Serra es va reunir amb els senyors Lin Lujian, Xie Liping i Lin Huadong de la Zheijiang Academy of Social Sciences. El propòsit de la visita era realitzar un intercanvi d'impressions i experiències entre ambdues institucions posant especial èmfasi en el sistema d'ensenyament a l'àrea de Ciències Socials, així com conèixer les instal·lacions de la Facultat i estudiar la possibilitat d'una futura col·laboració.
   
  CONFERÈNCIA DE RAÜL ROMEVA
 

El divendres 28 de gener, Raül Romeva, diputat al Parlament Europeu i vicepresident de la Comissió Europea LGTB, pronuncià una conferència a la nostra facultat sobre els "Drets LGTB a les institucions Europees". L'acte va ser organitzat per la Comissió per la Igualtat de la Facultat i va comptar amb una nombrosa assistència d'estudiants.

   
  AJUTS A LA RECERCA EN GOVERN LOCAL
 

Els dies 24 i 25 de febrer es realitzaran al Servei de Llengües de la UAB noves proves de certificat de reconeixement d'aptitud comunicativa en anglès per tots aquests estudiants que es plantegin demanar un intercanvi ERASMUS el proper curs. El període d'inscripció s'obre el proper dia 7 de febrer. Per més informació cliqueu aquí.
  CONVOCATÒRIA D'AJUTS DE MOBILITAT DOCENT ERASMUS 2010-2011
 

Fins el 15 de febrer de 2011 resta oberta la convocatòria d'ajuts de Mobilitat Docent en el marc del programa LLP/Erasmus (Teaching Staff Mobility, TSM) per al curs 2010-2011. Aquesta acció preveu com a activitat principal l'ensenyament impartit per un professor/-a en una altra institució d'educació superior d'un país membre de la UE amb la qual existeixi un acord d'intercanvi Erasmus vigent.
  CONVOCATÒRIES DE L'ICPS
 

 

 

L'ICPS convoca un premi a la Memòria d'Investigació dels cursos de Doctorat en Ciències Polítiques, podran accedir-hi totes aquelles memòries presentades l'any 2010 en qualsevol de les Universitats Catalanes. El termini finalitza avui 31 de gener.

L'ICPS concedeix dos ajuts d'iniciació a la recerca per a joves investigadors que disposin d'un projecte de recerca planejat a partir de les dades dels sondeigs que realitza l'Institut. Podran aspirar a l'ajut els estudiants de qualsevol programa de doctorat o de màster en ciències polítiques, socials o jurídiques. El termini finalitza l'11 de febrer.

  ELIMINANT LES BARRERES DE LA INFORMACIÓ
 

 


D'acord amb el pla estratègic d'igualtat d'oportunitats de la UAB, la universitat està equipant els seus auditoris amb tecnologia que permeti la infoaccessibilitat a qualsevol persona, siguin quines siguin les seves capacitats sensorials. El projecte està finançat per la Universitat Autònoma de Barcelona, la IMSERSO, la Fundació ONCE i el Consell Social de la UAB.

 
  PROGRAMA JEAN MONNET
 

 


La Comissió Europea ha obert la convocatòria del Programa Jean Monnet d'enguany. Tothom que estigui interessat i vulgui saber com procedir amb les propostes, pot contactar amb el Xavier Biarnés.

 
  TERCER CONGRÉS INTERNACIONAL UNIVEST'11
 

La Universitat de Girona organitzarà el proper mes de juny el Congrés UNIVEST'11 amb el títol "L'autogestió de l'aprenentatge", si esteu interessats/des en participar amb alguna proposta de comunicació teniu fins el proper 13 de febrer per a presentar-les.

   
  CURS DE PARTICIPACIÓ DELS ESTUDIANTS EN PROCESSOS DE MILLORA DE LA QUALITAT
 

Del 28 de febrer al 4 de març de 2011 tindrà lloc el Curs de participació dels estudiants en processos de millora de la qualitat. El seu objectiu és dotar als estudiants de les habilitats i les capacitats necessàries per a la participació en les instàncies de seguiment de la qualitat de les titulacions. Les inscripcions es podran fer mitjançant el web de l'ETC a partir de l'1 de febrer.

   
   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
AGENDA
 
01/02/11, 9:30 h, Sala de Juntes del Rectorat
Sessió informativa sobre el programa ERASMUS MUNDUS II
 

07/02/11, 12:00 h, Sala de Graus
"D'Ermua a Patxi López (1996-2009)", lectura de tesi doctoral de Sílvia Cabezas de Alcalá (Departament de Sociologia), dirigida pel Dr. Salvador Cardús.

 
10/02/11, 9:30 - 11:30 h, Aula 12
Jornada de reflexió docent: "Les noves normatives de la UAB".
 

EL PERFIL

 
Antoni Fernández es llicencià en Ciències Polítiques i Sociologia en la promoció de 1989.
Ha treballat com a Director de Qualitat de l'Ajuntament de Barcelona i Director de Comunicació de la Diputació de Barcelona. Des de l'any 2003 ha estat successivament Secretari General dels Departaments de Treball i Indústria, Goernació I administracions Públiques i Treball. És professor associat de Gestió Pública a la Universitat de Barcelona.
 

En què consisteix la teva feina?
En l'estructura de la Generalitat el Secretari General és la segona autoritat del Departament per darrera del conseller i és el responsable de la coordinació de les polítiques del departament, el pressupost, el personal, la tramitació de la normativa i les relacions amb la resta de departaments. Els secretaris generals formen part del Consell Tècnic que prepara els assumptes que després han de passar a l'aprovació del Govern.

Com vas accedir-hi?
El lloc té un component de confiança política molt alt, encara que també requereix de coneixement professionals. El podem definir com a "poli-tècnic" i el nomenament correspon directament al Govern.

Com valores la formació rebuda a la Facultat?
La formació és bona, encara que crec que s'hauria d'aprofundir en algunes matèries de caràcter tècnic-professional. S'ha de preparar als alumnes per entendre el món, però també per treballar-hi, tant en el sector públic com al privat.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional? Quines coses creus que es podrien millorar?
No existeix gaire contacte entre les institucions i empreses que contracten els llicenciats i la facultat. Més relació i contacte per ambdues bandes seria desitjable.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Que pensin estratègicament la seva carrera. Que siguin conscients de que la facultat els hi dona coneixements generalistes molt útils, però que necessiten també, i sobretot al principi, ser bons tècnics especialistes. Que assumeixin que la facultat és el principi i no el final d'una formació que mai s'acaba.

Si voleu contactar amb l'Antoni Fernández podeu fer-ho a: antoni.fernandez21@gmail.com
 
ENLLAÇOS

EL WEB RECOMANAT

T'agrada llegir? Sí? Doncs estàs de sort perquè a partir d'avui i fins el 5 de febrer s' organitza a Barcelona el festival BCNegra, on podràs gaudir de nombroses activitats relacionades amb la novel·la negra i veure com plasmen per escrit els diferents autors assumptes com el cas Wikileaks o les diferents visions que tenen de ciutats, persones i personatges.

   
 
   
       
2011 Universitat Autònoma de Barcelona