Núm. 38 - 28 de febrer de 2011
 
 
DIFICULTATS PEL DIÀLEG, DIFICULTATS PEL CANVI
 

Des que vam presentar els eixos fonamentals d'un projecte de nou Pla Docent a la Junta del 31 de gener, la Facultat ha entrat en un debat seriós sobre els grans desafiaments que tenim plantejats i que aquell pla es proposava encarar. Per una banda, ens cal oferir una millor qualitat i uns millors resultats acadèmics. De l'altra, volem adequar l'organització docent a les exigències i compromisos d'una metodologia que ens acosta als estils universitaris d'arreu del món.

Lamentablement, el debat no sempre es produeix de la manera més desitjable. Hi ha un excés de malfiança que, incomprensiblement, ha portat a prendre mesures de força com la vaga abans de dialogar. I hi ha hagut interpretacions malintencionades que han esbiaixat el projecte i les seves intencions. Tanmateix, l'Equip de deganat també hem constatat que entre tots els estaments hi ha consciència de la necessitat de millora i, si més no, la proposta ha obert les portes a la discussió franca.

Tal com hem dit des del primer dia, un canvi de fons com el que es proposava, sense un consens que anés més enllà d'una simple majoria a la Junta, no es podia dur a terme en tota la seva profunditat. No es tractava de canviar els horaris arbitràriament, sinó de proposar més intensitat de treball entre el professorat i els estudiants.

Finalment, doncs, hem ajornat la Junta de Facultat fins al dia 16 de març per poder acabar la tanda de converses que hi ha pendent de realitzar, i per poder presentar el Pla Docent definitiu i lliurar prèviament la documentació, com és preceptiu.


Salvador Cardús i Ros, Degà

  ÉS NOTÍCIA
   
  ELABORACIÓ DEL CATÀLEG DE PRÀCTIQUES
 

Estem començant a elaborar el catàleg de pràctiques pel curs vinent. Si pertanys a alguna associació, entitat o organització interessada en oferir places amb perfil de politòleg o sociòleg per tal que els nostres alumnes puguin desenvolupar-hi el període de pràctiques, contacta amb nosaltres.

   
  JORNADA SOBRE LES REVOLTES AL MÓN ÀRAB
 

El proper 4 de març (lloc i hora per determinar) l'Àrea de Relacions Internacionals de la Facultat organitza una Jornada per debatre sobre les Revoltes al món àrab. Hi intervindran Ferran Izquierdo, Laura Feliu i Eduard Soler.

   
  CONFERÈNCIA DE CARLOS MESA
 

El proppassat dia 21 de febrer va visitar la Facultat Carlos D. Mesa, President de Bolívia entre els anys 2003 i 2005 i actual President de la Fundación Comunidad. Va oferir dues conferències la primera, adreçada als alumnes de la Facultat portava per títol "¿Populismos en Latinoamérica?" i la segona "Seguretat Global" es va adreçar als alumnes del Màster de Relacions Internacionals, Seguretat i Defensa.
  VÍDEO SOBRE LES SORTIDES PROFESSIONALS PELS ESTUDIS DE SOCIOLOGIA
 

El Departament de Sociologia ha elaborat un vídeo promocional amb les possibles sortides professionals que s'obren davant els i les estudiants de Sociologia.

La Facultat ha col·laborat en el seu finançament, i l'Àrea de Comunicació i Promoció de la UAB en farà la màxima difusió.

  PREMI BARCELONA DE SEGURETAT VIÀRIA
 

 



Volem felicitar en Jordi Tena Sánchez, Doctor en Sociologia per la UAB i membre del grup GSADI, ja que ha estat guardonat amb el "XVI Premi Barcelona de Seguretat Viària Memorial Àngels Jiménez" en la modalitat d'Investigació en l'Àmbit Universitari". El treball premiat ha estat "Cambios en la Política de Seguridad Vial en España entre 2004 y 2010: Un Anàlisis Centrado en el Diseño Institucional". L'entrega del premi s'efectuarà el proper 1 de març en el marc del XVIII Fòrum Barcelona de Seguretat Viària.

 
  IV CONGRÉS DE JOVES EN SOCIOLOGIA
 

S'apropa la celebració del Congrés de Joves en sociologia (UAB dies 29 i 30 d'abril) i els organitzadors volen donar l'oportunitat a tots aquells/es que esteu estudiant la llicenciatura o el grau de sociologia perquè us pugueu inscriure durant la setmana del 28 de febrer al 4 de març al preu del primer termini que era de 20 euros. Animeu-vos!

   
   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
AGENDA
 
28/02/11, 18:00 h, Seminari C
"Les estratègies educatives dels joves en front de la incertesa en el mercat de treball", Seminari a càrrec de J.F. Germe.
 
03/03/11, 15:00 h, Sala de Juntes
"Príncipes, burócratas y gerentes", Seminari a càrrec d'Adrián Acosta, professor del Departament de Polítiques Públiques de la Universidad de Guadalajara (Mèxic). Oberta a estudiants i professorat del Doctorat de Sociologia.
 

04/03/11
Data límit per presentar la sol·licitud del programa d'invercanvi Erasmus.

 

07/03/11
Dia festiu a la UAB, per acomodació a les festes locals de Barcelona.

 
08/03/11
Dia Internacional de les Dones.

EL PERFIL

 
En Carles Viñas Aulet es llicencià en Ciències Polítiques i de l'Administració en la promoció de l'any 2002.
Ha fet estudis de postgrau sobre Participació Ciutadana, Comunicació Política i Polítiques de Joventut. Des del 2003 ha treballat en diverses entitats, compaginant-ho amb la realització de recerques socials com a freelance. Actualment treballa com a tècnic a Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions (Aj.Barcelona), és vicepresident de l'AcPpJ (www.joventut.info) i membre del COLPIS.
 

En què consisteix la teva feina?
Des de l'Àrea de Coneixement i Promoció Associativa de Torre Jussana assessorem a les entitats en allò que requereixin (plans estratègics, plans de comunicació, plans de participació, canvis legislatius...) i realitzem recerques sobre la realitat associativa de la ciutat per a efectuar actuacions que fomentin la seva autonomia i reconeixement social.

Com vas accedir-hi?

Hi vaig accedir mitjançant una oferta pública on especialment valoraven l'experiència en recerca, el treball comunitari i la gestió d'entitats.

Com valores la formació rebuda a la Facultat?
La formació que vaig rebre la valoro positivament, especialment per la vessant d'anàlisi i comprensió de la realitat. D'altra banda, caldria reforçar els continguts pràctics (com les tècniques d'investigació qualitatives) i una major diversitat i aprofundiment pel que fa a les polítiques sectorials (joventut, dona, immigració...).

Com valores la Facultat des de la pràctica professional? Quines coses creus que es podrien millorar?
Trobo que molts dels treballs realitzats a la facultat tenen poc sentit pràctic, possiblement dins de cada àmbit es podrien adequar més a les necessitats dels agents contractants (administracions, empreses i tercer sector), fet que ajudaria a desenvolupar-se més com a futur professional.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Que es moguin... que siguin agents actius en la societat i s'impliquin en el món associatiu ja que, a més d'adquirir nous coneixements de primera mà de la realitat social i política, hi podran desenvolupar unes habilitats personals imprescindibles per a la professió.

Si voleu contactar amb el Carles Viñas ho podeu fer a carlesvin@gmail.com
 
ENLLAÇOS

EL WEB RECOMANAT

Si esteu interessats/des en ampliar el vostre coneixement de la regió euromediterrània des de diferents perspectives potser us interessarà l'oferta formativa d'estiu de l'EMUNI, la Unviersitat de la Mediterrània.

   
 
   
       
2011 Universitat Autònoma de Barcelona