Núm. 65 - 5 de juliol de 2012
     
  ÉS NOTÍCIA
   
  DECLARACIÓ DE LA FACULTAT
   

La Junta de Facultat, reunida en sessió ordinària el dia 26 de juny de 2012, va emetre una declaració per expressar la seva preocupació i rebuig davant les mesures que s'estan prenent d'increment dels preus universitaris, sobre la dedicació del professorat i PAS i sobre les retallades pressupostàries.

El text es refereix a les difícils circumstàncies a què aboca el marc de reducció pressupostària i a l'injustificable increment de preus universitaris, que dificultarà l'accés a la universitat de l'alumnat amb menys recursos. Tot plegat qüestiona els objectius de qualitat i de servei públic.

Podeu llegir la declaració completa al web de la Facultat.

  MATRÍCULA 2012
   

Al web de la Facultat trobareu tota la informació sobre la matrícula del proper curs: les dates d'automatrícula, els horaris de classes, etc.

El període d'automatrícula per als estudiants de grau començarà el 16 de juliol per als alumnes amb tot superat i el 23 de juliol per a la resta. En el cas de llicenciatura, el 16 de juliol per als estudiants amb tot superat i el 17 de setembre per a la resta.

  ACTE DE GRADUACIÓ 2012
   

Volem comunicar que enguany l'Acte de graduació de la Facultat tindrà lloc el 20 d'octubre de 2012. Després de l'estiu us donarem tota la informació.

  CURS PROPEDÈUTIC DE MÈTODES QUANTITATIUS A LA FACULTAT
   


La Facultat organitza una nova edició del Curs Propedèutic en Mètodes Quantitatius, adreçat als estudiants dels graus de Ciència Política i Gestió Pública, Sociologia i Criminologia.

El curs es farà els dies 6, 7 , 12, 13 i 14 de setembre de 10 a 13 h a l'aula LIAM. Podeu consultar el programa del curs aquí.

La matrícula s'ha de fer a la Gestió Acadèmica, del 2 al 27 de juliol. El preu del curs són 45 €.



  MÀSTER EN TÈCNIQUES D'INVESTIGACIÓ SOCIAL APLICADA (TISA)
   

El màster / diplomatura de postgrau de Tècniques d'investigació social aplicada (TISA) és una iniciativa conjunta de l'Institut d'estudis del treball (iet), de la UAB, del Departament de sociologia i anàlisi de les organitzacions de la UB, i del COLPIS. L'objectiu és oferir una formació especialitzada de postgrau destinada al coneixement i ús de les tècniques d'investigació avançades en el camp de les ciències socials, en particular, en l'àmbit de la Sociologia i de la Ciència Política, amb una orientació aplicada i de professionalització. Mes informació.

    HORARI D'ESTIU A LA GESTIÓ ACADÈMICA
   

Del 16 de juliol al 3 d'agost la Gestió acadèmica obrirà únicament als matins, en l'horari habitual de 10 a 13 h.

Del 3 al 31 d'agost el servei estarà tancat.

    POLÍTIQUES PÚBLIQUES DELS MUNICIPIS CATALANS
   


Aquest treball editat pel professor Leonardo Diaz comprèn diferents estudis sobre les polítiques dels municipis catalans majors de 10.000 habitants realitzats per especialistes en base als resultats del Panel de Polítiques Públiques Locals promogut per la Fundació Carles Pi i Sunyer. L'interès d'aquests assajos cobra especial rellevància en la difícil conjuntura econòmica i social en la qual ens trobem. Davant un escenari de futur incert, amb retallades pressupostàries i agreujament dels problemes socials, es reclama als governs locals un rol protagonista en les estratègies per afrontar la crisi. Aquesta difícil tasca, fer més amb menys recursos, exigeix repensar les fórmules que s'han vingut utilitzant fins ara, entenent que la crisi pot ser una bona oportunitat per encarar els canvis postergats. Més informació.

    PUBLICACIÓ DE GEMMA UBASART
   


Gemma Ubasart, doctora en Ciència Política per la UAB i exprofessora de la Facultat, és l'autora de "Candidatures alternatives i populars a Catalunya. Construïnt democràcia", on analitza la presència de candidatures alternatives als partits polítics tradicionals en molts municipis catalans. El llibre fa un breu recorregut històric per les candidatures "estranyes" en el període 1979-2011, dibuixa un mapa de les candidatures alternatives i populars presents en el darrer mandat, i finalment fa una aproximació a la militància d´aquestes experiències polítiques i electorals


  GSADI PLENARY WORKSHOP
   


El grup de Sociologia analítica i disseny institucional durà a terme durant els dies 9 i 10 de juliol, a la UAB, el GSADI PLENARY WORKSHOP. Més informació.

  2012 CENTENARI DE L'ESCOLA D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA
   


El 2012 és per a l'Escola d'Administració Pública una fita important. El 2 de juliol farà exactament 100 anys que l'Enric Prat de la Riba va publicar les bases per les quals es creava l'anomenada aleshores "Escola de Funcionaris d'Administració Local", i que més tard, un cop passada la dictadura de Primo de Rivera, prendria el nom actual. Cent anys enrere fou pionera al nostre voltant, ja que esdevingué la segona escola de funcionaris més antiga d'Europa, després de la de Düsseldorf (Alemanya).

Presentació completa del Centenari de l'Escola a càrrec de la directora, Montserrat de Vehí.

  22è CONGRÉS MUNDIAL DE CIÈNCIA POLÍTICA
   


Madrid acollirà del 8 al 12 de juliol la 22a edició del Congrés Mundial de Ciència Política, organitzat per l'Associació Internacional de Ciència Política (IPSA).

Al congrés s'analitzaran les noves relacions de poder que han sorgit a partir dels processos de globalització. L'IPSA convida a tota la comunitat de la Ciència Política i de disciplines afins a compartir la seva activitat investigadora sobre aquesta reorganització del poder i sobre la reconfiguració dels límits de la política en un món on les fronteres són geogràfiques, socials, culturals, religioses i econòmiques. Mes informació

  IX CONGRÉS BASC DE SOCIOLOGIA I CIÈNCIA POLÍTICA
   


Sota el lema "Una ciència social renovada per a un temps nou" l'Associació Basca de Ciència Política i Sociologia organitza el IXè Congrés Basc de Sociologia i Ciència Política, del 16 al 18 de juliol, a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat del País Basc, a Bilbao. Aquesta edició comptarà amb la presència del catedràtic de Ciències Polítiques, Joan Subirats, qui serà l'encarregat de l'obertura del congrés i de la conferència d'inauguració. Els grups de treball d'aquest congrés tractaran temes com el treball, l'empresa i les noves tecnologies; l'exclusió social i el tercer sector; identitat, llengua i nacionalisme o democràcia i govern local, entre molts altres. Mes informació.

  SETMANA DEL PARLAMENT UNIVERSITARI
   


Curs de formació articulat a partir de la simulació. És adreçat a estudiants universitaris i té com a objectiu fer conèixer el funcionament administratiu i polític de la institució. Durant el curs, els estudiants simulen ser diferents membres de la institució i interactuen entre ells. Informació del curs. Hi ha places disponibles per a participar en aquest curs. Si hi esteu interessats, empleneu aquest formulari.

  ACTE DE PRESENTACIÓ DE L'ANUARI POLÍTIC DE CATALUNYA
   


L'Institut de Ciències Polítiques i Socials i l'Institut d'Estudis Catalans us conviden a la presentació del Anuari Polític de Catalunya 2011. A l'acte, que tindrà lloc el 17 de juliol a les 19 hores, a la Sala Pere i Joan Coromines de l'IEC, intervindràn Salvador Giner, Quim Brugué, Jaume Magre, Joan Marcet. Més informació.

  PREMIS NACIONALS DE RECERCA 2012
   


El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, convoca enguany els Premis Nacionals de Recerca, els quals tenen com a finalitat fomentar el reconeixement social de la ciència i, molt particularment, divulgar entre la societat catalana l'activitat científica dels investigadors i investigadores vinculats al nostre país. Més informació.

  PREMI "LA CAIXA" DE CIÈNCIES SOCIALS
   


La finalitat del premi "La Caixa", dotat amb 40.000 euros és impulsar l'anàlisi i el debat al voltant de les transformacions i els reptes socials, ambientals, tecnològics i de salut, amb que s'enfronta la societat contemporània.
La data límit d'entrega de treballs és el 31 de desembre de 2012. Consulta les bases de la convocatòria.

  PREMIS ALFONS ORTUÑO A LA INNOVACIÓ I LES BONES PRÀCTIQUES EN GESTIÓ PÚBLICA
   


L'Escola d'Administració Pública de Catalunya ha creat els Premis Alfons Ortuño amb l'objectiu de reconèixer honoríficament les actuacions d'innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública de les administracions públiques catalanes, concretament en les àrees d'organització i recursos humans, de gestió pressupostària i avaluació i de polítiques sectorials i serveis finalistes.
Aquests premis s'atorgaran biennalment. Més informació.

  LA FUNDACIÓ DESENVOLUPAMENT COMUNITARI CELEBRA EL 20è ANIVERSARI
   


La fundació celebra el 20è aniversari amb un cicle de xerrades per fomentar el diàleg i social. El proper 10 de juliol es presenta el llibre "Mirades globals per a una altra economia" amb Pablo Guerra (Uruguay) i Madame Tuina (Burkina Faso). També participaran entitats i persones de cooperatives i iniciatives de La Barcelona. Els dos ponents endinsaran els assistents al món de l'economia solidària en experiències de l'Uruguai i Burkina Faso i ens ajudaran a comparar-les amb les experiències locals. Així es buscaran punts en comú i diferències. Més informació

  GRUPS ESTABLES A LA UAB
   


Des de Cultura en Viu volen que el campus de la UAB sigui també un espai de formació i creació artística. Per això, des de fa anys, aquest és un dels objectius al què dediquen més esforços, per tal de poder fer possible les Aules de Teatre, Música i Dansa. Les aules són espais de formació regular dels quals sorgeixen els grups estables: el de Dansa, el de Teatre, i dins de l'Aula de Música, el Cor, el Cor de Cambra, l'Orquestra i el Combo de música moderna. Les inscripcions estàn obertes del 15 de juny al 5 d'octubre. Mes informació.

   
  Si ens voleu fer arribar alguna notícia que creieu interessant difondre a través del butlletí, envieu-nos-la a fcps.butlleti@uab.cat
  Si voleu opinar i aportar propostes per millorar el butlletí:   http://www.facebook.com/home.php#/profile.php?id=1317986979&ref=ts
  Si us voleu donar de baixa envieu un missatge a fcps.butlleti@uab.cat
 
 
 
AGENDA
 

12/07/12, 11:00 h, Sala de graus
Lectura de tesi: "El Estado de las autonomías en la opinión pública: preferencias, conocimiento y voto", a càrrec de Robert Liñeira Sánchez, dirigida per Joan Botella.

 
13/07/12, 12:30 h, Sala de graus
Lectura de tesi: "¿Por qué cambian las políticas públicas? Una aproximación narrativa a la continuidad, el cambio y la despolitización de las políticas culturales. El caso de las políticas culturales de la Generalitat de Catalunya (1980-2008)", a càrrec de Nicolás Barbieri, dirigida per Joan Subirats i Emmanuel Négrier.
 

EL PERFIL

 
La Marina Jarque es llicencià en Ciències Polítiques i de l'Administració en la promoció de l'any 1999. Ha fet estudis de postgrau a l'IDEC (UPF) i a ESADE.

També ha treballat com a coordinadora de les relacions amb organitzacions no lucratives al Fòrum 2004 . Actualment treballa com a directora de Comunicació Corporativa.

 

En què consisteix la teva feina? Com vas accedir-hi?
Sóc directora de Comunicació Corporativa a l'Ajuntament de Viladecans. Condueixo l'estratègia de màrqueting corporatiu, les campanyes de publicitat i imatge de la ciutat, les relacions públiques, institucionals i de protocol. M'encarrego també del disseny i la producció d'actes singulars, així com de les relacions amb els mitjans de comunicació.

Com valores la formació rebuda a la Facultat?
Estic contenta d'haver estudiat Ciències Polítiques i de l'Administració a la UAB. Acostumo a dir que si avui hagués de tornar a triar una carrera, tornaria a fer la mateixa. Són un estudis que et donen una visió molt àmplia del que succeeix al món: tenim nocions de política econòmica, de dret, de relacions internacionals, d'administració pública, però també de sociologia i estructura social, i d'algunes matèries més pràctiques com l'estadística i les tècniques d'investigació per fer una bona recerca.

Com valores la Facultat des de la pràctica professional? Quines coses creus que es podrien millorar?
La meva tasca consisteix en apropar la disciplina del màrqueting a les organitzacions públiques, organitzacions que es regeixen per criteris molt diferents a les empreses privades. Amb la pràctica, hi he trobat força punts en comú: una empresa privada normalment vol incrementar els seus beneficis, una institució pública treballa perquè els ciutadans tinguin una millor qualitat de vida. En el meu àmbit he estat força autodidacta: no hi ha formació específica en màrqueting públic i penso que aquest podria ser un nou contingut per al programa d'estudis de la nostra facultat.

Quin consell donaries als futurs politòlegs i sociòlegs de la Facultat?
Que no es desanimin per la situació econòmica del país perquè, justament sense talent, no ens recuperarem mai; que apostin per la seva formació de forma responsable i, sobretot, que dominin, com a mínim, una llengua estrangera.

Si voleu contactar amb la Marina Jarque ho podeu fer a mjarquef@gmail.com
 
ENLLAÇOS

EL WEB RECOMANAT

Escola d'Administració Pública de Catalunya:

En aquest web trobarem informació de cursos formatius de tot tipus: mestratges i postgraus, cursos online, a més d'un cercador d'activitats formatives. Trobarem, a més dels cursos, publicacions, xerrades, activitats, assessorament...
Podem, fins i tot, buscar llibres a través del cercador virtual de la biblioteca de l'Escola.

 

 
 
   
       
2012 Universitat Autònoma de Barcelona