Copy
Obrir en el navegador
UAB CAMPUS Espacios y Servicios Universitarios
ESPECIAL 25 ANYS VILA UNIVERSITÀRIA                                              NÚM. 40
À la Vile de Barcelona .....
 

Tot i que en aquell moment ningú n’era conscient, la història de Vila Universitària, La Vila, començaria aquell 17 d’octubre de 1986, quan en Antoni Samaranch va dir les cinc paraules més esperades: À la Vile ... de Barcelona.

La Universitat Autònoma de Barcelona va formar part de la gran família olímpica amb dues infraestructures que participarien de l’èxit dels JJOO de Barcelona 92 i que posteriorment consolidarien el projecte d’universitat de campus que la UAB sempre havia volgut. L’estiu de 1992 La Vila va acollir als 5.000 policies que van vetllar per la seguretat dels JJOO i, posteriorment, als familiars que acompanyaven els atletes participants en els Jocs Paralímpics. Aquell mateix any Vila Universitària inicia la seva trajectòria solidària i acull el primer grup de refugiats, provinents de la guerra dels Balcans.
 
Els 594 apartaments, que conformaven inicialment La Vila, responien a la voluntat de la UAB d’escapar del model d’allotjament existent aleshores a les universitats espanyoles i catalanes, i oferir un model més modern i proper a la realitat de la societat civil. Des dels seus inicis Vila Universitària va oferir ja als seus residents un ampli ventall de serveis que, a còpia d’ampliar-los i millorar-los, han acabat fent de La Vila una petita ciutat universitària.

El 1996 neix l’Associació de Veïns Vilatana que, a partir de 1998, va esdevenir l’actual Club de Residents.

L’any 2008 Vila Universitària va ampliar la seva capacitat amb 217 nous apartaments que han permès que, 25 anys després, més de 70.000 persones hagin pogut viure al campus de la UAB. Aquests milers de persones, provinents d’arreu del món, han estat estudiants, professors, investigadors i participants a algunes trobades internacionals com; International Space University - ISU 1994, 47 Campeonato del Mundo de Tiro Olímpico – 1998, XIV International AIDS Conference – 2002, III World Congress for Middle Eastern Studies - WOCMES 2010, etc.

Enguany La Vila és una comunitat de 2.193 persones que durant l’any gaudeixen del dia a dia en les instal·lacions esportives i en les sales comunes, en els comerços i serveis, i que comparteixen aficions gràcies al Club de Residents, a la lliga de futbol i fins i tot al canal de televisió Vila TV.


Com ho celebrem

Durant el curs 2017 – 2018 La Vila ha previst diverses activitats per celebrar el 25è aniversari.

Cada any Vila Universitària organitza un simulacre d’evacuació amb els seus vilatans, però enguany aquest simulacre ha estat molt diferent. Amb la voluntat d’involucrar totes les persones i institucions que formen part de la vida de La Vila, el passat 26 d’octubre va tenir lloc el primer simulacre teatralitzat, amb foc, ferits, ambulàncies, cotxes de bombers, etc. En aquest simulacre van col·laborar-hi, a més a més del personal de Vila Universitària i els vilatans, els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat de Catalunya, el Servei d’Emergències Mèdiques – SEM i la Policia local de Cerdanyola del Vallès.
 


Vila Universitària ha volgut compartir aquesta celebració amb tots aquells que han format part de la seva història, organitzant una trobada amb l'actual Equip de Govern de la UAB i els directius que hi han estat vinculats als llarg dels anys.

Un aniversari no és una celebració si no acaba amb una gran festa. El proper mes de maig, en l’entorn de la Festa del Gat, La Vila oferirà un gran concert per cloure aquest any de celebracions.
25 anys de Vila. Molt més a compartir.

 

Vila Universitària, Molt més a Compartir!
 
Recordeu: L'Agència és un servei de la UAB, que està a la vostra disposició per ajudar-vos a organitzar totes les activitats que vulgueu fer, tant als nostres campus com a qualsevol altre lloc, així com a preparar les vostres candidatures a congressos. No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres. Per fer-vos una idea de quins són els espais i serveis, útils per a l'organització de tota mena d'activitats, consulteu el nostre web: www.uabcampus.cat

Si voleu més informació sobre els actes que es celebren a les nostres instal·lacions, cliqueu sobre la icona "Calendari d'Activitats" a la pàgina inicial del nostre web.
www.uabcampus.cat
Tel. +34 93 581 74 01
agencia.promocio@uab.cat


Vila Universitària Campus de la UAB 08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Barcelona. Espanya
Copyright © 2017 UAB Campus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp