Copy
Obrir en el navegador
UAB CAMPUS Espacios y Servicios Universitarios
DESEMBRE 2018                                                                                         NÚM. 43
Primera Trobada
Ambaixadors UAB Campus

El passat mes d'octubre vàrem celebrar la primera trobada amb els membres del programa Ambaixadors UAB Campus, que compta ja amb cinc investigadors; la Dra. Marita Giménez-Candela, la Dra. Teresa Moagas, el Dr. Ferran Martín, el Dr. Xavier Roura i el Dr. Joan Soler. En aquesta ocasió també van acompanyar-nos la Vicerectora de Promoció i Comunicació, la Sra. Virginia Luzón, i la Vicepresidenta Executiva de la Fundació UAB, la Sra. Montserrat Balagueró.

L'objectiu d'aquesta trobada era, d'una banda, presentar als Ambaixadors els espais i serveis de la UAB per a l’organització de tot tipus d’esdeveniments i, de l'altra, el de demanar-los la seva col·laboració en diversos àmbits; propostes de millora dels serveis que s’ofereixen, assessorament en la creació de nous productes i serveis per a la comunitat universitària i participació en les reunions amb altres promotors per tal de compartir el seu know how en l’organització de congressos científics.

Esperem poder presentar, durant el primer trimestre de l'any, algunes de les propostes sorgides durant la reunió.

Volem agrair als Ambaixadors i Ambaixadores la participació en la trobada i la implicació que van mostrar envers el programa.


Ambaixadors UAB Campus

Els Ambaixador UAB Campus són persones dinàmiques, actives, membres de societats científiques, nacionals i internacionals, i/o de grups de recerca, que aposten per la Universitat, i concretament per la UAB, com a seu de les seves trobades científiques i, fins ara tots ells, professors i investigadors de la UAB. El nostre proper Ambaixador és el Dr. Xavier Roura, Personal d’Administració i Serveis – PAS.

La relació del Dr. Roura amb la UAB va començar ja fa 34 anys quan va examinar-se de la selectivitat, hi va cursar els estudis de veterinària, va fer-hi la tesi doctoral i ara és veí de les cases Sert. L’any 1990 inicia la seva trajectòria professional a la UAB i actualment és clínic internista en el servei de Medicina Interna del FHCV-UAB.
Totes les etapes viscudes a la UAB, des dels diversos àmbits, li han permès conèixer plenament el seu campus i convertir-se en el perfecte UABer.

El Dr. Xavier Roura és veterinari especialista en medicina interna a la Fundació Hospital Clínic Veterinari de la UAB i fins aquest setembre, també Coordinador Clínic de la FHCV-UAB. És Doctor en veterinària per la UAB i Diplomat del European College Veterinary Internal Medicine - ECVIM-CA.

El seu treball clínic, de docència i recerca, es centra en la medicina interna y les malalties infeccioses dels gossos i gats. Durant la seva trajectòria professional ha presentat centenars de ponències y conferencies en congressos i seminaris, tant nacionals com internacionals, i ha publicat més de 90 articles científics en revistes indexades internacionals.

La seva pertinença a organismes com la Asociación de Veterinarios Españoles Especialistas en Pequeños Animales – AVEPA, el ECVIM-CA Congress, la International Renal Interest Society IRIS, el Canine Leishmaniosis Working Group – CLWG, el Companion Animal Vector Borne Diseases Group – CVBD, la International Society of Companion Animal Infectious Diseases – ISCAID i European Society of Veterinary Nephrology and Urology – ESVNU la  li ha permès participar en l’organització diversos congressos i trobades científiques.

Durant 11 anys formarà part del comitè organitzador del Congrés del ECVIM-CA, tres d’ells com Chairman, i properament serà anomenat President de la International Renal Interest Society – IRIS.
Tota aquesta amplia experiència en l’organització de congressos li han permès també formar part del Programa Ambassadors de la Generalitat de Catalunya.

Ambaixadors UAB Campus - Dr. Xavier Roura
 
Descobrint UAB Campus

La Vila: Compromesa amb la sostenibilitat del campus
 
Als anys 90, anys de construcció de La Vila, tot just acabava d’aparèixer el concepte “sostenibilitat” i ningú aleshores parlava de “construccions sostenibles”. Tot i això, La Vila juntament amb la UAB, qui s’inicià aplicant accions de l’Agenda 21 l’any 1999, sempre han mostrat una especial sensibilitat amb el medi que els envolta.

La vocació de La Vila per esdevenir pionera en l’àmbit públic universitari de l’estat espanyol es veu premiat amb l’obtenció, l’any 1998, de la ISO 9002 i la implementació, el 2000, del sistema de gestió europeu de qualitat EFQM i la certificació ISO 14001, en gestió de medi ambient.
Des d’aleshores Vila Universitària ha dut a terme diverses accions en pro de la millora de la sostenibilitat a les seves instal·lacions:

  • 2011: Instal·lació d’atomitzadors a les aixetes de tots es apartaments per ajudar a l’estalvi d’aigua.
  • 2013: Reducció del 20% del consum energètic en les seves oficines.
  • 2014: Col·locació de plaques solars a Vila 2 per l’escalfament de l’aigua dels apartaments.
  • 2015: Canvi de tota la jardineria de Vila 2 per praderia i plantes autòctones que no requereixen rec automàtic. Es suprimeix el rec.
  • 2017: Canvi de 2.820 bombetes per llums LEDS i primera fase de canvi de finestres per evitar la fuita d’escalfor.
  • 2018: Ampliació del servei de gestió de residus amb la incorporació de la recollida d’olis.
Amb la vocació de ser un nucli residencial amb comportaments sostenibles i responsables amb el medi ambient, Vila Universitària ha volgut ajudar als seus residents a tenir actituds més amables amb el medi i per això ha dut a terme diverses accions per tal de facilitar-los-ho:
  • 2014: Primer concurs d’estalvi energètic pels residents de Vila Universitària.
  • 2016: Difusió entre els residents, en diversos idiomes i objectes de marxandatge, de la gestió de residus disponibles a La Vila
  • 2018: Distribució de Clakis a tots els residents per estimular el reciclatge d’oli.
UAB Campus Acull ....
Feu clic per veure el Llistat d'Actes
Tel. +34 93 581 74 01
agencia.promocio@uab.cat


Vila Universitària Campus de la UAB 08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) Barcelona. Espanya
Copyright © 2018 UAB Campus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp