Circular de la FAS
Octubre 2008

Més de 350 estudiants han passat ja per l’Espai Solidari

 • La FAS ha estat present en les xerrades informatives i les sessions d’acollida de les diferents facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona, a les que han assistit prop de 2000 estudiants. En aquestes reunions, els estudiants han estat informats dels projectes i de les possibilitats de participació que la FAS contempla.

  La FAS també va participar a l’acte de benvinguda dels estudiants dels programes d’intercanvi amb una xerrada informativa, un taller participatiu sobre el voluntariat i un punt d’informació. A més, en el darrer mes, des de l’Espai Solidari (local de la FAS a la Plaça Cívica) s’han atès a més de 300 estudiants interessats en col·laborar com a voluntaris en els Programes Socials o en participar en l’oferta formativa sobre temàtiques socials impulsada per la FAS.

Ja està disponible el programa detallat del IV Congrés

 • Ja està disponible el programa detallat del IV Congrés Universitat i Cooperació al Desenvolupament que es celebrarà a la Universitat Autònoma de Barcelona del 12 al 14 de novembre de 2008.
  El Congrés oferirà un espai de trobada per a la reflexió i el debat sobre els reptes, les oportunitats i els desafiaments en el marc de la teoria i la pràctica de la cooperació per al desenvolupament amb una doble funció de reflexió científica i d'anàlisi i avaluació de resultats en clau de futur. D'altra banda, en el Congrés es farà l'avaluació i l'anàlisi crítica de la situació de la CUD en el marc dels nous reptes.

  Consulta també els llistat actualitzats de ponents convidats i Altres pòsters. Experiències

"L’ocupació de la immigració a Catalunya"

 • La Fundació Autònoma Solidària (FAS) va participar en la jornada “L’ocupació de la immigració a Catalunya”, organitzada pel Consell Social de la UAB, la Universitat Autònoma de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona. Aquesta jornada es va realitzar el passat 18 de setembre de 9 a 11 del matí, a l’Aula Magna de la UAB-Casa Convalescència.

  Begoña Navarrete, directora de la FAS, va oferir la darrera ponència de l’acte, titulada “La universitat i l’immigrant titulat: ocupació i talent”. També van participar Adela Ros, que oferí la ponència “Perdent oportunitats. El problema de la subocupació de la immigració a Catalunya”, i Xavier Testar, que va parlar sobre “Talent i societat del coneixement. Iniciatives per a l’atracció de talent a Catalunya. Patricia Gabancho va ser l’encarregada de moderar la sessió.
S'inaugura el cicle de la dona
 • El passat 27 d’octubre es va celebrar la inauguració del Cicle de la Dona a la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia. L’acte va consistir en la presentació del projecte Dones per a la Igualtat, de la mà de la directora de la FAS, Begoña Navarrete, i una ponència titulada “Dues cares de la desigualtat entre les dones i els homes” a càrrec de la directora de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB, María Jesús Izquierdo. Aquest acte inaugural forma part d’un ampli cicle que es desenvolupa arreu de tot el curs acadèmic amb tallers, taules rodones, ponències, exposicions i la projecció de pel·lícules cinematogràfiques relacionades amb la matèria.

  L’Institut Català de la Dona finançarà el desenvolupament del Cicle Dones per a la Igualtat, en el marc del suport que l’entitat ofereix a activitats formatives sobre la temàtica que es desenvolupa en l’àmbit de la universitat.

Finalitza l'estudi del Projecte Pilot
 • La Fundació Autònoma Solidària està desenvolupat una experiència innovadora en l’atenció a estudiants en situació de gran dependència. Aquesta experiència està emmarcada en una prova pilot realitzada amb el suport de l’Institut Català de Serveis Socials i que té com a objectiu determinar si la figura d’assistent personal cobreix no només les necessitats de les persones amb discapacitat física sinó també facilita que puguin dur a terme una vida autònoma i independent.

Per una societat respectuosa, cadascú al seu lloc
 • La UAB ha dedicat la setmana del 20 al 24 d'octubre a la mobilitat sostenible i segura. Entre les activitats programades, va destacar una exposició sobre mobilitat i medi ambient i una jornada dedicada a la bicicleta. Des de la FAS també s’hi ha participat mitjançant una campanya de sensibilització. A través del missatge “Per una societat respectuosa, cadascú al seu lloc”, la campanya recorda a la comunitat universitària la importància de respectar els aparcaments reservats per a les persones amb mobilitat reduïda.

  La campanya es va dur a terme amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Unitat de Gestió de la Mobilitat de la UAB

La Generalitat reconeix la tasca del Programa de Voluntariat Sociosanitari

 • El Departament de Salut i el Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya donaran suport durant aquest any 2008 al desenvolupament del Programa de Voluntariat Sòciosanitari.

  Ja fa diversos anys que la Secretaria d’Acció Ciutadana contribueix amb a la tasca que realitzen els voluntaris de la Fundació Autònoma Solidària als hospitals. En el cas del Departament de Salut, és el primer any que dóna suport a l’activitat, a través de la seva línia de finançament a activitats adreçades al foment i suport de la salut.

 


Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".