Circular de la FAS
Desembre 2008

La FAS et desitja un Bon Nadal!

L’equip de la Fundació Autònoma Solidària et desitja un Bon Nadal i una feliç entrada d’any.

 

 

Lluitem contra la Sida

 • El dia 1 de desembre es va commemorar el Dia Internacional de la Lluita Contra la Sida a la UAB. L’objectiu de les diferents entitats que varen participar a la jornada va ser donar a conèixer quins són els efectes d’aquesta estigmatitzada enfermetat i quines són les mesures que s’han de prendre per evitar el contagi.

  La FAS, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat, va informar a la comunitat universitària sobre la temàtica a la plaça cívica i repartint preservatius masculins i femenins, bosses amb l’eslògan “i tu ja el portes”. D’altra banda, els voluntaris de la FAS van col·locar fletxes informatives al llarg del campus que convidaven a la gent a arribar-se al Servei Assistencial de la Salut (SAS) on es podien fer la prova del VIH gratuïtament.

Els voluntaris de la FAS recullen més de 500 joguines

 • Moltes famílies catalanes pateixen una situació de manca de recursos econòmics o tenen problemes socials que repercuteixen en molts infants que veuen afectat el seu desenvolupament social, cognitiu i afectiu. La pobresa infantil es tradueix en una manca d’oportunitats i exclusió social en el futur.

  Per això, un grup de voluntaris de la FAS ha posat en marxa aquest mes, una campanya de recollida de joguines al campus universitari. L’objectiu de la campanya ha estat fer arribar l’ il·lusió del Nadal als nens i nenes amb menys recursos. Les aproximadament 500 joguines recollides es repartiran a nens i nenes de 0 a 14 anys hospitalitzats i/o a nens i nenes que es troben en centres d’acollida, entre d’altres.

Igualtat d’oportunitats per a tots els estudiants

 • Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, celebrat el passat 3 de desembre, la UAB va organitzar un acte l’1 del mateix mes per a commemorar aquest dia i així donar a conèixer els resultats d’algunes de les actuacions que la universitat ha realitzat durant els darrers anys. Durant l’acte es va commemorar el desè aniversari del Reglament d’Igualtat d’oportunitats per a persones amb necessitats especials, document que manté la seva vigència i que tracta l’atenció a la discapacitat des de totes les seves vessants.

  Visualitza la retransmissió de l’acte aquí

L’ACCD aprova sis projectes de la UAB

 • L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha resolt atorgar un total de 252.591€ a la UAB en la convocatòria de subvencions per a universitats destinada a projectes en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament. Entre els 6 projectes aprovats, n’hi ha 3 que es realitzaran a Catalunya mitjançant accions de formació i sensibilització, 2 que s'implementaran a Nicaragua i un altre a Guatemala.

  Dintre de la mateixa convocatòria, l’ACCD ha donat suport a dos projectes en consorci amb la resta d’universitats catalanes: el IV Congrés Universitat i Cooperació i una trobada de contraparts de les universitats catalanes a països del Sud que se celebrarà al juny del 2009 a la UAB.

Tots els drets per a totes les persones: Renovar el compromís

La Direcció General d’Universitats dóna suport als estudiants amb discapacitat

 • El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, a través de la Direcció General d’Universitats ha concedit una subvenció al PIUNE, Servei d’Atenció a la Discapacitat que ha contribuït al funcionament del servei durant aquest any 2008.

  Ja fa diversos anys que la Direcció General mostra el seu compromís amb els estudiants amb discapacitat que realitzen estudis universitaris, essent conscient de la necessitat de dotar a les universitats amb els recursos necessaris per tal de garantir l’accés als estudis superiors per part d’aquest col·lectiu amb igualtat d’oportunitats.

4 voluntaris de països europeus col·laboren amb la FAS

 • La Fundació Autònoma Solidària ha acollit a 2 joves alemanys i 2 italians que estan col·laborant amb l’entitat durant aquest curs 2008-2009, donant suport a la promoció del voluntariat i al PIUNE, Servei d’Atenció a la Discapacitat.

  Aquesta participació s’emmarca en el Servei de Voluntariat Europeu del Programa Joventut en Acció de la Comissió Europea. La Secretaria de Joventut gestiona la participació de les entitats catalanes en aquest programa, que recolza la política de cooperació dins l'àmbit de la joventut i que inclou, entre d'altres accions, els Intercanvis de Joves i el Servei Voluntari Europeu dins la Comunitat, amb països veïns i altres països del món.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".