Circular de la FAS
Setembre 2008

La Fundació Autònoma Solidària inaugura curs amb noves il·lusions i reptes renovats

 • Durant aquests primers mesos de curs, la Fundació Autònoma Solidària (FAS) posa en marxa un elaborat programa de voluntariat amb l’objectiu de consolidar un actiu grup de voluntaris que doni resposta a la inquietud de participació per part de la comunitat universitària en matèria de cooperació per al desenvolupament i programes socials.
  La FAS, des de la seva creació, ha adquirit un especial compromís amb la promoció del voluntariat com a sistema per a construir una universitat més solidària i compromesa. Això és fa realitat gràcies a l’activa col·laboració dels voluntaris en els programes de salut, discapacitat, justícia, hospitals, infància, cooperació i/o medi ambient que impulsa l’entitat.

Obertes les inscripcions al IV Congrés Universitat i Cooperació per al Desenvolupament

 • Les universitats catalanes organitzen el IV Congrés Universitat i Cooperació per al Desenvolupament, que es celebrarà entre el 12 i 14 de novembre a la Universitat Autònoma de Barcelona. El congrés oferirà un espai per a la reflexió i el debat entorn dels reptes i oportunitats de la cooperació, fent especial esment a la realitzada des de l'àmbit universitari.
  A dia d’avui, més de 220 oficines de cooperació, professors, investigadors, instituts i entitats de cooperació vinculades al món universitari han presentat propostes de comunicacions i pòsters sobre les línies temàtiques especificades pel congrés.

Resolució de la convocatòria de beques del Programa Immigració i Universitat

 • La Comissió del Programa Immigració i Universitat es va reunir el dia 9 de juliol de 2008, per concedir l’ajut econòmic a les persones beneficiaries de les beques “Programa Immigració i Universitat”. Aquestes beques formen part d’una línia d’ajuts econòmics específics, atorgats per la Universitat Autònoma de Barcelona, en forma de 12 matrícules gratuïtes per cursar estudis de formació continuada (Màsters i Postgraus) de caràcter presencial d’entre els que ofereix l’Escola de Postgrau de la UAB per al curs 2008-2009.

Nova oferta formativa de la FAS
 • La FAS, en la seva voluntat de contribuir en la construcció d’una societat més solidària i compromesa, organitza activitats de formació reconegudes amb crèdits de lliure elecció. Aquesta formació, sobre temàtiques d’àmbit social, és impartida per professionals d’entitats de reconegut prestigi i professorat de la UAB. La FAS vol posar a l’abast del seu voluntariat i de la comunitat universitària en general una proposta formativa diversa, oberta i continua amb activitats que aportin coneixements i que possibilitin l’intercanvi d’experiències, la reflexió i la generació de consciència social. Les activitats poden ser xerrades, taules rodones, cinefòrums, tallers o jornades, sempre en funció dels objectius perseguits.

Recursos tecnològics adaptats per a persones amb discapacitat
 • La utilització d’ajudes tècniques i de tecnologies d’accés o de suport, és amb freqüència l’únic mitjà amb el què els estudiants amb discapacitat poden utilitzar la tecnologia estàndard per accedir als continguts acadèmics. En aquesta línia, i gràcies al nou Centre de Recursos tecnològics adaptats per a persones amb discapacitats, la Universitat Autònoma de Barcelona ja disposa dels recursos adients per atendre les necessitats educatives dels alumnes amb discapacitat.

 • Caixa Manresa dóna suport al Centre de Recursos Tecnològics per als Estudiants Universitaris amb Discapacitat.

La Diputació de Barcelona col·labora amb el Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària

 • El Servei de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona col·laborarà amb el Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària mitjançant la línia de finançament a favor d’associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre que desenvolupen activitats encaminades al foment de vida saludable.

 • La Diputació de Barcelona donarà suport especialment a les activitats d’informació i sensibilització dutes a terme des del Programa de Salut en matèria d’alimentació i sòcioadiccions. Per exemple, el pròxim dimarts 21 d’octubre, tindrà lloc el primer tallersobre “Mites i hàbits alimentaris” amb l’objectiu de promoure hàbits de vida saludable a la comunitat universitària.

 


Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".