Circular de la FAS
Octubre 2009

El Cicle de tardor s'inaugura per trencar amb els mites sobre els trastorns mentals

  • El 20 d'octubre es va inaugurar el Cicle de tardor amb la taula rodona “Quan podem parlar de trastorn mental: del desconeixement a l’estigmatització” on hi van assistir unes 40 persones. A la xerrada hi van participar experts en la matèria, testimonis que pateixen un trastorn mental i també una representant d'una associació de familiars de persones amb malalties mentals. A més, s'han inaugurat dos cursos monogràfics, el d'Agents de Salut, amb 28 persones inscrites i el d'Introducció a la Cooperació per al desenvolupament amb 37 assistents.

S’obren dues convocatòries del Fons de Solidaritat de la UAB

  • El 13 d’octubre es va obrir la Convocatòria XXVII del Fons de Solidaritat de la UAB per al finançament de projectes en l’àmbit de la cooperació universitària al desenvolupament, adreçada a membres del PAS i PDI. Si esteu interessats a presentar-hi una proposta, el personal tècnic de la FAS oferirà assessorament fins el 13 de novembre, data en què es tancarà la convocatòria. Paral·lelament, també s’ha posat en marxa una nova edició de la Convocatòria d’Estudiants, que ofereix ajuts a estudiants i col·lectius per a la participació en projectes al Sud i/o per a la realització d’activitats de sensibilització al campus. Aquesta romandrà oberta durant tot el curs.

Dia de la prova del VIH

  • El 20 d’octubre els voluntaris del Programa de Salut i els d’Actuavallès van sortir a la Plaça Cívica per realitzar la campanya de sensibilització en commemoració del Dia de la prova del VIH. Unes 60 persones es van acostar per sol·licitar informació sobre els mètodes preventius i per participar en un joc interactiu sobre vies de transmissió del VIH i fluids transmissors. A més, els estudiants tingueren la possibilitat de fer-se la prova ràpida a l'Espai Solidari de la FAS i al Servei Assistencial de Salut (SAS) de la UAB.

Setmana de la mobilitat

  • Des del dilluns fins avui dia 30 la UAB ha dedicat la setmana a la mobilitat sostenible i segura. Des de la FAS s’hi ha participat mitjançant la campanya de sensibilització “Per una societat respectuosa, cadascú al seu lloc” que recorda a la comunitat universitària la importància de respectar els aparcaments reservats per a les persones amb mobilitat reduïda. L'Ajuntament de Barcelona, en el marc del seu suport al Servei d'atenció a la discapacitat-PIUNE, ha fet possible la realització dels materials d'aquesta campanya. A més, voluntaris de la FAS van participar en el Dia de la Bicicleta de la UAB per promocionar l'ús d'aquest transport sostenible.
L'Empenta! número 45 ja és aquí
  • Ja tenim amb nosaltres el número 45 de l'Empenta!, la revista del voluntariat de la FAS. El número d'octubre recull, entre d'altres, un article sobre la salut mental, un sobre la influència dels mitjans de comunicació en els models estètics, un test per comprovar què en sabem sobre el virus del papil·loma humà, l'experiència d'un voluntari de cooperació en una estada solidària al Perú, la crònica d'un dia d'una assistent personal d'una estudiant amb discapacitat i tota l'oferta de voluntariat i formativa de la FAS per aquets nou curs. A més, l'Empenta! s'ha acostat al Banc dels aliments i ha realitzat una entrevista al seu director, Rafel Ruiz, per conèixer quina resposta s'està donant des d'aquesta institució a l'augment de gana arran de la crisi.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".