Circular de la FAS
Novembre 2009

Nostrum 09: cohesió i formació dels voluntaris

  • Els dies 6 i 7 de novembre va tenir lloc el Nostrum09 on es van reunir més de 100 persones entre voluntaris, becaris i treballadors de la FAS. El Nostrum, realitzat a l'alberg In&Out, va ser un espai de trobada, d’intercanvi, de formació i comunicació del voluntariat de la FAS. Durant aquests dos dies es va viure bon ambient i es van compartir experiències, reflexions i dubtes a través de tallers i dinàmiques de caràcter formatiu i també lúdic. “Fer una estada de dos dies uneix i motiva molt a la gent a canviar les coses, a transformar segon a segon el món i la societat en què vivim”, concloïa una voluntària.

IV Congrés Nacional sobre Universitat i Discapacitat

  • La responsable del PIUNE, Servei d'atenció a la discapacitat, va participar com a membre del Comitè Assessor del IV Congrés Nacional sobre Universitat i Discapacitat i a la XIII Reunió del Real Patronato sobre Discapacitat. La reunió va ser un espai de discussió, aprenentatge i reflexió per aprofundir en les conclusions dels tres congressos anteriors i per avançar en temes i metodologies innovadores que aporten una dimensió útil a la realitat de cada universitat per mitjà de l'intercanvi d'experiències. El Congrés va abordar alguns dels principals temes d'actualitat en relació amb la discapacitat a la universitat, com per exemple, les TIC al servei de la comunitat universitària per afavorir l'accessibilitat didàctica, la mobilitat internacional d'estudiants amb discapacitat i l'impuls a la inserció laboral d'aquests estudiants.

9 beques a estudiants amb discapacitat i en situació de dependència

  • El 19 de novembre es va reunir la Comissió avaluadora de les Beques Impuls que va valorar les sol·licituds presentades pels estudiants amb discapacitat i en situació de dependència. Les 9 beques atorgades són en concepte d’assistència personal durant la jornada acadèmica i/o de mobilitat en el cas que, degut a la seva discapacitat, els estudiants tinguin dificultats per fer ús dels transports públics col·lectius de forma autònoma o requereixin de suport per fer ús de transports específics des del seu lloc de residència fins al centre. Durant el desembre es comunicarà la resolució als beneficiaris de les beques i es publicarà al web de la FAS.

Setmana europea de la prevenció de residus a la UAB
  • L'Oficina de Medi Ambient de la UAB i el grup de voluntaris de cooperació i medi ambient de la FAS, en motiu de la Setmana europea de la prevenció de residus, van organitzar diferents activitats per promoure una compra responsable i produir menys deixalles. Durant la jornada es va col·locar una carpa i uns expositors a la Plaça Cívica de la UAB on hi havia preparat un vermut popular. Les més de 120 persones que hi van participar se les va convidar a reflexionar sobre el consum quotidià i se'ls va oferir informació sobre els productes ecodissenyats, l’etiqueta ecològica i els beneficis de la venta a l’engròs i del lloguer o el préstec.
Curs sobre salut a delegats de bloc de Vila
  • El curs va donar a conèixer als participants els conceptes bàsics de la promoció i atenció de la salut i i en especial sobre les drogues i la sexualitat des de l'àmbit de la prevenció per tal de ser actors referents als estudiants de la Vila universitària. Es van introduir les indicacions bàsiques d’actuació i derivació d’assessorament i atenció davant d’emergències dels estudiants del bloc. Durant dues sessions (21 i 28 de novembre) es van impartir temes com el concepte de salut i prevenció, detecció i actuació davant emergències, primers auxilis i també es va donar una formació específica relacionada amb l'alimentació, les socioaddiccions, les drogues i la sexualitat.


Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".