Circular de la FAS
Desembre 2009

Des de la FAS us desitgem unes bones festes compromeses
  • El 2009 ha estat transformació, oportunitat, voluntariat, igualtat, compromís, solidaritat, justícia i acció. I l'any que ve? Dons et volem dir que el 2010 et comMOURÀ. De part de tot l'equip de la Fundació Autònoma Solidària us desitgem unes bones festes compromeses!

Més de 60 estudiants de la UAB realitzen tallers per a infants i joves

  • El Programa CROMA estŕ en plena marxa, actualment s'estan duent a terme 32 tallers d'estudi assistit a Cerdanyola del Vallčs, Rubí i Sabadell. Per atendre als més de 300 infants i joves, es compta amb la implicació activa de 63 estudiants de la UAB. Els tallers es desenvolupen dins l’escola on els alumnes troben, en acabar les classes, les condicions adequades i específiques pel seu desenvolupament educatiu integral. Els TEA es realitzen en coordinació amb la direcció dels centres i dels tutors dels nens i joves dels tallers.

Nou blog dels voluntaris de Nacions Unides

  • Els estudiants de la UAB que estan realitzant un voluntariat amb Nacions Unides (ONU) han creat un blog UAB on deixen constància de la seva experiència. Aquest curs, són tres els estudiants de la UAB que estan fent de voluntaris a organismes de l'ONU de Palestina, Equador i Tailàndia. En el blog ens expliquen les seves vivències relacionades amb el voluntariat i ens acosten a la realitat social i política del país on es troben. En aquest espai també es pengen imatges de la seva estada i a més s'informarà de les característiques de la propera convocatòria prevista obrir a l'abril.

Es resol la XXVII Convocatòria del Fons de Solidaritat de la UAB

  • El Fons de Solidaritat de la UAB finançarà dotze projectes en l’àmbit de la cooperació universitària per al desenvolupament en l’actual convocatòria adreçada a membres del PAS i PDI. La comissió avaluadora ha resolt la convocatòria a partir dels informes d'experts tant de la UAB com d'altres universitats per un import total de 110.000€. S'han acceptat dues propostes de sensibilització i deu projectes de cooperació que es realitzaran a Gàmbia, Ghana, Nicaragua, Guatemala, Equador, Perú, Mèxic i Algèria. Els projectes es posaran en marxa el mes de gener i s’executaran al llarg del 2010. Aquesta convocatòria del Fons de Solidaritat ha rebut un total de 25 sol·licituds de subvenció.
Els llibres visiten a infants hospitalitzats a Vall d’Hebron
  • Aquest curs, des del Programa Sociosanitari, s’ha posat en marxa la Biblioteca mòbil, sota el lema “Els llibres et venen a visitar”. Amb un fons de 450 llibres i contes s’ha elaborat un catàleg intuïtiu que facilita la posterior posada en marxa i funcionament de l’activitat gestionada per voluntaris/àries del Programa. La Biblioteca mòbil es dirigeix a tots els infants, familiars i acompanyants de l’àrea general i de cirurgia pediàtrica de l’Àrea Materno-Infantil de la Vall d’Hebron als quals se’ls dóna la possibilitat d’agafar un llibre en préstec i gaudir-lo durant les hores d’espera. A més, dos dies a la setmana es realitza una activitat de contacontes a l’àrea de nefrologia (transplantaments).
El Programa de Salut present entre els estudiants
  • L'activitat del Programa de Salut ha estat intensa durant els primers mesos d'aquest curs 2009-2010. El Xiringu, servei itinerant d'assessorament, ha estat present en les diferents facultats així com en d'altres punts del Campus com la Vila Universitària. Com a activitats formatives, els voluntaris i estudiants de la UAB han pogut participar al Curs d'Agents de Salut i en les xerrades realitzades en el marc del Cicle de Tardor de la FAS. També s'ha realitzat una acció formativa específica per als Delegats de Bloc de la Vila Universitària i sobre Teatre Social. En motiu del Dia Internacional del SIDA i de la Prova de la SIDA el Programa ha estat present a la Plaça Cívica. També s'ha treballat per tal de dissenyar diferents materials de difusió i prevenció amb l'objectiu de donar a conèixer el Programa i fer extensiu el seu missatge als estudiants universitaris. Per tal de desenvolupar la seva activitat, durant aquest any 2009 el Programa ha comptat amb el suport del Departament de Salut i de la Diputació de Barcelona.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".