Circular de la FAS
Març 2009

Incorporació de nous membres al Patronat de la Fundació

  • El passat 12 de març es va celebrar la primera reunió del Patronat de la Fundació de l’any 2009 on van incorporar com a nous patrons el Sr. Antonio F. Peral, Responsable de Gerència per a iniciatives i nous desenvolupaments i el Sr. Bonaventura Bassegoda, Vicerector Transferència Social i Cultural en substitució de la Sra. Anna Cros Alavedra i el Sr. Carles Sexmilo Rius. A més a més, en aquesta reunió es van establir les principals línies de treball per a aquest any i es va aprovar el pressupost de l’exercici 2009.

El SOC facilita la incorporació de nous treballadors a la FAS

  • El Servei d’Ocupació de Catalunya, amb el suport del Fons Social Europeu, ha fet possible la contractació de 7 treballadors per part de la Fundació Autònoma Solidària en el marc de la línia de finançament per a la realització d’accions per a l’ocupació amb entitats sense ànim de lucre.

Es tracta d’una mesura que fomenta l’ocupació de col·lectius prioritaris establerts per el Servei d’Ocupació de Catalunya tals com les dones que han patit situacions de violència de gènere, persones amb discapacitats, aturats/des majors de 45 anys o joves que portin més de 6 mesos en situació d’atur.

Dinamització de les sales de jocs de la Vall d’Hebron
  • Des del programa de voluntariat de sociosantitari, s’han iniciat un conjunt de tallers que es realitzen a les sales de joc de les plantes 5ª i 11ª de l’àrea materno-infantil de l’Hospital de la Vall d’Hebron. Aquesta activitat, duta a terme per voluntaris/àries té per objectius dinamitzar els espais d’esbarjo de l’hospital i organitzar activitats on els nens i les famílies en siguin els protagonistes. Són tallers que s’han plantejat tenint en compte les possibilitats dels infants (mobilitat, espais, possibilitat d’utilitzar determinats materials…), la motivació dels voluntariat i el context hospitalari.

Més de 130 participants en els cursos que organitza la FAS
  • Durant els mesos de febrer i març la FAS ha iniciat, a través del Cicle de Primavera i de diversos cursos, l’activitat formativa dirigida a la comunitat universitària on més de 130 persones hi estan participant.

    La FAS planteja la formació com a una oportunitat de construir valors, de manera que les persones que passin per aquesta formació, a més de comptar amb una bona formació professional, comptaran amb una sèrie de vivències i experiències formatives essencials per a la construcció d’una societat més humana i de progrés.
Renovació del conveni entre la UAB i l’Ajuntament de Sabadell en el marc del Programa Immigració i Universitat
  • L’Ajuntament de Sabadell i la Universitat Autònoma de Barcelona han renovat la col·laboració iniciada el 2005 per contribuir, dins dels àmbits d’actuació de cada institució, a la promoció i inserció sociolaboral de la població immigrada d’origen extracomunitari, objectius del Programa Immigració i Universitat que gestiona la Fundació Autònoma Solidària.
Resolució de la XXVI Convocatòria del Fons de Solidaritat
  • El Fons de Solidaritat de la UAB finançarà 13 projectes en l’àmbit de la cooperació per al desenvolupament, per un import total de 90.000€, dins la convocatòria de 2009 adreçada a PAS i PDI. Entre els projectes aprovats, hi ha 4 propostes de sensibilització i educació per al desenvolupament i 9 projectes de cooperació universitària que es realitzaran a Guatemala, Nicaragua, Perú, Ghana, Gàmbia i Tanzània. La XXVI Convocatòria del Fons de Solidaritat ha rebut un total de 26 sol·licituds de subvenció.

 

Participació de la FAS a la I Jornada UNIDISCAT
  • El proper dia 16 d'abril se celebra a l'Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la UB la I Jornada UNIDISCAT sobre universitat i discapacitat a Catalunya. Aquesta jornada està organitzada per la Comissió Tècnica UNIDISCAT (Universitat i Discapacitat a Catalunya), depenent del Consell Interuniversitari de Catalunya on estan representades totes les universitats catalanes. La FAS participa activament en aquesta Comissió i intervindrà en les jornades amb la ponència "L’assistent personal i l’estudiant universitari amb gran dependència" a càrrec de Montserrat Fernández, responsable del Servei d'Atenció a la Discapacitat, PIUNE.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".