Circular de la FAS
Abril 2009

IV Setmana de la Cooperació a la UAB

  • Un any més, la FAS organitza del 4 al 8 de maig la IV Setmana de la Cooperació a la UAB. Recursos naturals, una oportunitat? és el títol d’aquesta edició que girarà al voltant de la sobreexplotació dels recursos naturals, la seva relació amb l’empobriment dels països del Sud, l’impacte de les extractives de petroli i la sobirania energètica, entre d’altres. Aquesta quarta edició tindrà lloc en diferents espais del campus universitari de la UAB, on hi haurà xerrades, tallers, cinefòrums, exposicions i teatre...Espais per aprendre, debatre i reflexionar amb la col·laboració d’experts, d’ONG, d’entitats i col·lectius de la UAB i d’arreu de Catalunya. La participació a les activitats és lliure i gratuïta.

I Jornada UNIDISCAT: universitats catalanes per la igualtat de l’estudiantat amb discapacitat

  • El 16 d’abril es va celebrar la I Jornada UNIDISCAT que tenia per objectiu reflexionar sobre com millorar l’atenció docent i garantir la igualtat d’oportunitats de l’estudiantat amb discapacitat. La FAS ha participat activament en la Comissió organitzadora i a més va intervenir en les jornades amb la ponència "L’assistent personal i l’estudiant universitari amb gran dependència" a càrrec de Montserrat Fernández, responsable del Servei d'Atenció a la Discapacitat, PIUNE.

Programa de Voluntariat de Nacions Unides
  • El Programa de Voluntariat de Nacions Unides (VNU) promou la participació de joves voluntaris en organismes internacionals de països empobrits per un període de sis mesos. Per segon any, la FAS gestionarà la presentació dels estudiants de la UAB a aquesta convocatòria, que enguany està oberta fins a l’11 de maig. A l'edició anterior, una estudiant de la UAB va ser seleccionada per participar en un projecte del Programa de Mediambient de la Oficina Regional de Nacions Unides a Tailàndia.

Anem a la ràdio!
  • Des de la setmana passada el Programa d’Infància ha iniciat el projecte Anem a la ràdio! que es desenvoluparà fins finals de maig. Es tracta que els diferents grups del Taller d’Estudi Assistit participin en un procés d’elaboració i gravació d’un guió de ràdio, en format d'entrevista, cançó, concurs... Durant el procés d’elaboració els grups han posat en pràctica alguns dels coneixements acadèmics assolits al llarg del taller i finalment han desenvolupat les habilitats lingüístiques en llengua catalana mitjançant la gravació a la ràdio dels diferents projectes duts a terme. A més, nens i nenes han visitat Ràdio Cerdanyola, fet que els ha permès conèixer de prop un dels serveis de l’entorn de la seva ciutat.

Sant Jordi solidari
  • En motiu de la Diada de Sant Jordi la FAS va realitzar diferents activitats solidàries. Voluntaris/àries de Justícia van organitzar un taller de ball al mòdul de dones de Brians I i un partit de voleibol a la presó de dones Wad-Rass per així celebrar també dins els centre penitenciaris aquesta jornada de forma lúdica. A més, des del Programa de Voluntariat Sociosanitari es va fer una campanya durant tota la setmana de Sant Jordi de recollida llibres per a la biblioteca ambulant de l’àrea materno-infantil de Vall d’Hebron.

Augment de places per fer pràctiques a la FAS
  • Un curs més, la FAS, com a centre col·laborador de pràctiques a la UAB, ha ofertat les seves places per a estudiants de grau de les facultats de Psicologia i de Ciències de l’Educació que podran optar a la realització de les seves pràctiques durant el curs vinent en el marc dels programes de la Fundació. L'objectiu d'aquestes pràctiquesés contribuir a la formació dels estudiants com a futurs professionals d'entitats del tercer sector o d'altres àmbits. La FAS passa a ofertar, pel curs 2009-2010, de 10 a 25 places.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".