Circular de la FAS
Maig 2009

Voluntaris i voluntàries de la FAS reunits per fer balanç del curs

  • El 21 de maig es va realitzar l'acte de cloenda i reconeixement del voluntariat on es van aplegar uns 50 voluntaris/àries dels diferents programes de la FAS que van poder compatir les experiències de tot un curs. Aquest va ser un espai on va haver cabuda per a la reflexió, l'avaluació i l'agraïment.

Trobada d'Universitats Contraparts del Sud

  • El 29 i 30 de juny es realitzarà la Trobada d’Universitats Contraparts del Sud on les universitats catalanes volen analitzar, avaluar i millorar les polítiques, estratègies i accions de cooperació amb les seves contraparts de països del Sud. Aquesta trobada neix a partir de l'experiència de les universitats catalanes en l'organització del IV Congrés Universitat i Cooperació, que es va celebrar el novembre de 2008 a la UAB, i vol aprofundir i completar l’anàlisi de la cooperació universitària al desenvolupament.

IV Setmana de la Cooperació a la UAB: els recursos naturals a debat

  • Més de 100 persones, majoritàriament estudiants, i un total de 20 entitats i col·lectius han participat a la IV Setmana de la Cooperació a la UAB. Aquesta edició, “Recursos naturals, una oportunitat?” ha estat un espai d’aprenentatge, debat i reflexió sobre els conflictes entorn dels recursos naturals als països del Sud i les alternatives que es plantegen des del Nord com a resposta a la crisi energètica i a l’actual model de consum.

Firma d’un conveni de col·laboració entre la UAB i la Fundación Universia

  • LA FAS ha promogut la firma d’un conveni de col·laboració entre la UAB i la Fundación Universia segons el qual les dues entitats promocionaran conjuntament un entorn formatiu obert per tal de garantir la igualtat d’oportunitats i la no discriminació de les persones amb discapacitat. Es preveu impulsar el seu accés i l’adequat procés de formació, per fomentar l’ocupació d’estudiants i de titulats amb discapacitat i per elaborar projectes d’investigació, assessorament i actuació que impulsin la participació d’aquestes persones en la vida social, laboral, educativa i cultural.

L’Obra Social Caja Madrid dóna suport a l’activitat de la FAS

  • L’Obra Social Caja Madrid contribuirà al foment de l’autonomia dels estudiants universitaris amb discapacitat i dependència donant suport al Servei d'atenció a la discapacitat, PIUNE, i al programa de voluntariat de justícia que treballa en centres penitenciaris i centres educatius de menors de la província de Barcelona.

La UAB reforça el seu suport al projecte “Iniciació sense mutilació”

  • El mes d’abril, la vicerectora de Relacions Internacionals, Mercè Unzeta, i el responsable de l’àrea de Cooperació de la FAS, Jordi Prat, van viatjar a Gàmbia per conèixer el projecte “Iniciació sense mutilació” i posar de manifest l’interès de la universitat a recolzar aquesta iniciativa. En el marc del Programa de Formación de Médicos de la Comunidad (PFMC) del Govern cubà, que fomenta la formació de metges en comunitats, es va fer una entrega de llibres de diferents especialitats d'estudis de medicina.

Número especial de l’Empenta!: Dones per a la Igualtat

  • Amb motiu de la finalització del cicle Dones per a la igualtat, emmarcat en els cicles formatius de la FAS, s'ha publicat un monogràfic de l’Empenta! que vol reflexionar de manera crítica sobre diferents aspectes de la realitat de la dona. Aquest número dóna veu a algunes de les organitzacions i de les persones protagonistes d’aquesta temàtica.

Accessibilitat a les residències universitàries

Voluntaris/àries de la FAS dinamitzaran activitats a l’Hospital del Mar

  • La FAS ha iniciat una col·laboració amb el Centre Fòrum de l'Hospital del Mar, un centre sociosanitari que incorpora, a més de la salut mental, la prestació de serveis per a gent gran. Seguint el programa d'animació estimulativa del centre, es preveu, a partir de diferents activitats de voluntariat, dinamitzar una biblioteca oberta i un club de lectura per a gent gran. Aquest centre es caracteritza, d'una banda, perquè l'usuari és qui decideix lliurament a quina activitat lúdica vol participar i d'altra, és un espai on el voluntariat pot proposar i desenvolupar activitats que hagin sorgit de la seva pròpia iniciativa.


Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".