Circular de la FAS
Juny 2009

El Grup CLD dóna el seu suport al Programa Impuls

  • El GrupCLD, a través de la seva societat Concesionaria Barcelonesa S.L. ha fet una donatiu que passarà a formar part del fons econòmic de les Beques Impuls. El Programa Impuls ha creat, pel curs vinent, una línia de beques d’ajut pels estudiants amb discapacitat amb dependència per tal de garantir la seva igualtat de condicions en l’accés als estudis universitaris. L’objectiu és que els estudiants disposin dels recursos necessaris per titular-se i puguin incorporar-se al món laboral d’acord amb les seves capacitats.

IV Convocatòria d’ajuts a la matrícula per a persones extracomunitàries residents

  • El Programa Immigració i Universitat de la UAB ha obert la IV Convocatòria d’ajuts a la matriculació per a persones extracomunitàries residents a Catalunya per a cursar un dels postgraus que ofereix la UAB per al curs 2009-2010. Aquest programa vol contribuir a la promoció social dels immigrants extracomunitaris residents a Catalunya, facilitant el seu accés a estudis universitaris. Així, es promou el contacte de la població immigrada amb perfils acadèmics i professionals avançats, amb cercles professionals i de coneixement de les seves especialitats existents a Catalunya, mitjançant l’accés a programes d’estudis de formació de postgrau.

Trobada de Contraparts Universitàries del Sud

  • Des d'ahir 29 de juny i fins avui dia 30, s’està realitzant la Trobada de Contraparts Universitàries del Sud, on les universitats catalanes analitzen, avaluen i milloren les polítiques, estratègies i accions de cooperació amb les seves contraparts de països del Sud. En aquest encontre hi participen un total de 24 universitats i 15 representants de països del Sud. Per finalitzar la Trobada es realitzarà a les 18h, a la Casa Convalescència de Barcelona, un acte públic per presentar les conclusions redactades pels participants de la Trobada. Aprofitant la seva estada, les contraparts de la UAB visitaren els propers dies el Campus de Bellaterra per desenvolupar un seguiment i avaluació dels projectes realitzats i establir noves vies de col·laboració amb aquestes contraparts.

Jornada sobre la integració de persones amb discapacitat a les administracions públiques catalanes
  • El proper 2 de juliol, la FAS participarà en la Jornada sobre la integració de persones amb discapacitat a les administracions públiques catalanes que vol donar ressò a projectes i metodologies de treball que s’estan impulsant des de les administracions públiques per tal d’afavorir la integració de persones amb diferent tipus de discapacitat. Montse Fernández, responsable del Programa per a la integració dels universitaris amb necessitats especials (PIUNE), presentarà aquest servei en una taula rodona.

Campanya Menja’t els exàmens!

  • Des del Programa de Salut de la FAS, durant l'època d'exàmens, es desenvolupa la campanya Menja't els exàmens que vol incidir en la importància dels hàbits saludables i en especial, d'una dieta saludable en èpoques de major desgast intel·lectual. La tendència dels estudiants en aquests període és menjar ràpidament, a deshores i abusar de substàncies com el cafè i el sucre. Des del 27 de maig han estat presents als diferents bars del Campus, les postals de la campanya que contenen indicacions sobre com portar una dieta sana i una explicació dels beneficis de cada grup d’aliments.

Caixa Manresa dóna suport al Programa d’estudiants de suport del PIUNE

  • A través de la seva convocatòria d’ajuts socials, Caixa Manresa ha concedit el seu suport econòmic aquest any 2009 al Programa d'estudiants de suport a l'estudi per a universitaris amb discapacitat i dependència, desenvolupat en el marc del PIUNE, Servei d’Atenció a la Discapacitat. A través del Programa, els estudiants amb discapacitat reben el suport durant les classes de companys que li faciliten el seguiment (presa d’apunts, la realització de pràctiques, el suport en exàmens, la transformació de la informació acadèmica en materials alternatius, etc). La Fundació Autònoma Solidària estarà present avui en un acte on Caixa Manresa convoca a les entitats per tal de conèixer de més a prop i compartir les diferents iniciatives a les que ha donat suport.


Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".