Circular de la FAS
Juliol - Agost 2009

S'inicia la campanya del 0,7: Marca solidaritat. Marca cooperació.

  • S’inicia la campanya del 0,7 que motiva als estudiants de la UAB a marcar la casella de donació de 12 euros per a accions de solidaritat i cooperació al desenvolupament. Amb les aportacions d’estudiants, professorat i personal administratiu la FAS gestiona el Fons de Solidaritat de la UAB que subvenciona projectes de cooperació, activitats de sensibilització i situacions d’emergència. Aquest 2009 s’estan finançant 13 projectes, 4 de sensibilització i educació per al desenvolupament i 9 de cooperació universitària que es realitzen a Guatemala, Nicaragua, Perú, Ghana, Gàmbia i Tanzània.

Es resol la convocatòria d'ajuts a la matrícula per a persones extracomunitàries residents que ha rebut 42 sol·licituds

  • El Programa Immigració i Universitat ha rebut 42 sol·licituds de persones extracomunitàries per accedir a un ajut econòmic per a estudiar màsters i diplomatures de postgrau. En la línia de contribuir a la promoció social de les poblacions immigrades residents a Catalunya, aquestes beques formen part d’una línia d’ajuts econòmics específics, atorgats per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb una aportació de 35.000 € i en forma d'ajuda a 12 matrícules per realitzar estudis de formació continuada per al curs 2009-2010.

Universitats catalanes avaluen amb les seves contraparts de països del sud la cooperació universitària dels últims anys

  • La Trobada de contraparts universitàries del sud, organitzada per les universitats catalanes el 29 i 30 de juny, va aplegar 24 universitats i 15 representants de països del Sud, vinguts d’Amèrica Llatina i d’Àfrica. Des de la FAS s'ha coordinat i gestionat l'organització d'aquest espai que ha permés analitzar, avaluar i millorar les polítiques, estratègies i accions de cooperació al desenvolupament entre les universitats catalanes i les seves contraparts de països del Sud. Aprofitant l'encontre, quatre contraparts de la UAB, provinents d’Angola, El Salvador, Nicaragua i Marroc, van visitar el Campus de Bellaterra per desenvolupar un seguiment i avaluació dels projectes realitzats en els últims anys i establir noves vies de col·laboració amb aquestes contraparts.
Estudiants de la UAB seleccionats per participar al PVNU el curs 2009-2010
  • La UAB està adherida al Programa Español de Voluntariado Universitario en NNUU (PVNU) ante los Objetivos de Desarrollo del Milenio, que promou l’activitat de joves voluntaris/es universitaris en programes de les Nacions Unides en països empobrits. Aquest curs, el programa va obrir 43 places per a estudiants d’arreu de l’Estat espanyol. Així, la UAB, després d’una preselecció, va presentar 5 candidatures d’estudiants d’aquesta universitat, de les quals, fins el moment, s’han resolt dues positivament.

La integració de les persones amb discapacitat a les administracions públiques

  • El 2 de juliol va tenir lloc la Jornada sobre la integració de persones amb discapacitat a les administracions públiques catalanes organitzada per la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l’Administració per donar ressò als projectes i metodologies de treball impulsats des de les administracions públiques i que afavoreixen la integració de persones amb diferents tipus de discapacitat. Des del PIUNE es va participar exposant el paper que juga la universitat pública en fer possible l'accés a l'educació superior en igualtat de condicions per a les persones amb discapacitat.

Amb l'arribada de les vacances d'estiu us enviem el darrer butlletí d’aquest curs i aprofitem per donar-vos les gràcies per llegir-nos!

Molt bon estiu i fins el setembre!


Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".