Circular de la FAS
Setembre 2009

S’endega el nou curs 2009-2010

  • Ja ha arribat el nou curs 2009-2010 i amb aquest tota l’activitat de la FAS: la formació, les activitats de sensibilització, els programes de voluntariat, etc. D’una banda, a partir del 19 d’octubre s’inicia la formació sobre temàtiques i qüestions socials. Enguany, el Cicle de tardor tractarà temes com la salut sexual, la privació de llibertat i la discapacitat i com a eix transversal es profunditzarà en la salut mental. D’altra banda, s’ha endegat la campanya de promoció del voluntariat als diferents programes socials, de cooperació i de discapacitat de la FAS. Així, durant aquestes primeres setmanes els programes de voluntariat s’acosten als estudiants per a animar a la participació en les activitats programades durant aquest curs.

El Programa CROMA amplia el seu àmbit d'actuació

  • La FAS, amb col·laboració amb diferents centres de primària i secundària, posa novament en marxa la realització dels Tallers d’Estudis Assistits (TEA) per a infants i joves que tenen una manca d’un espai físic o bé del suport d’un adult per tal de realitzar les tasques escolars. Aquest curs es continuarà treballant a Cerdanyola i s'iniciaran activitats a centres de Rubí i Sabadell. A més, s’amplia el col·lectiu a qui s'adreça i es desenvoluparan TEA per a joves entre 12 i 16 anys. En aquesta nova etapa el programa ha pres el nom de CROMA per la seva diversitat (joves i infants de vàries edats, amb situacions i procedències diferents que treballen múltiples objectius i desenvolupen tot tipus d’habilitats). Però sobretot CROMA és Cohesió, Referent, Oportunitat, Motivació i Autonomia. Per a la posada en marxa del Programa, el Centre Promotor d’APS (Aprenentatge i Servei) ha donat suport a la FAS en forma de subvenció. APS és una proposta que parteix del servei voluntari a la comunitat i l'adquisició d'aprenentatges.

Participació en el Programa Joventut en Acció

  • La Fundació Autònoma Solidària ha acollit a 2 joves alemanys que estaran col·laborant amb l’entitat durant aquest curs 2009-2010, donant suport a la promoció del voluntariat i al PIUNE, Servei d’Atenció a la Discapacitat. Aquesta participació s’emmarca en el Servei de Voluntariat Europeu del Programa Joventut en Acció de la Comissió Europea. La FAS pretén involucrar aquests estudiants en activitats de promoció del canvi social i a la vegada promovent l'intercanvi de visions i experiències de joves de diferents països.

Primera convocatòria de les Beques Impuls

  • Els estudiants amb discapacitat i dependència de la UAB podran presentar la seva sol·licitud (fins el 23 d'octubre) per optar a les Beques Impuls, les quals els suposarà un ajut en concepte d’assistència personal durant la jornada acadèmica i/o de mobilitat en el cas que tinguin dificultats per fer ús dels transports públics col·lectius de forma autònoma o requereixin de suport per fer ús de transports específics. En Consell Social de la UAB, a través de la seva convocatòria d'ajuts econòmics ha fet possible la posada en marxa del Programa Impuls i també ha col·laborat en la dotació d'aquestes Beques. La Fundació UAB i el GrupCLD, també han realitzat la seva aportació, mostrant així el seu compromís amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat.

Lliurament del conveni signat entre el Departament de Governació i la Fundació Autònoma Solidària

  • El 21 de setembre va tenir lloc un acte oficial a la Casa del Mar on el Conseller del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, va entregar a la directora de la Fundació Autònoma Solidària, Begoña Navarrete, del conveni plurianual entre ambdues entitats per a la promoció del voluntariat universitari i el foment de la participació a la UAB.

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".