Circular de la FAS
Gener 2010

Comunicat davant de l'emergència d'Haití
  • Davant les greus conseqüències del terratrèmol que el 12 de gener va sacsejar Haití, la UAB ha expressat la seva solidaritat amb el poble haitià. Es farà una aportació econòmica des del fons d’emergències vinculat al Fons de Solidaritat, que es destinarà a la reconstrucció del país, preferiblement en l’àmbit educatiu, en una segona fase de l’emergència que, malauradament, ja no tindrà ressò mediàtic. També s’ha obert un compte corrent perquè els membres de la comunitat universitària puguin fer les seves donacions.

Es publica l'Empenta 46!

  • L'Empenta número 46 ja ha sortit al carrer. En aquesta edició, que ha comptat amb la col·laboració de diversos voluntaris de la FAS, recull, entre d'altres, un article sobre els drets humans, un test sobre la cocaïna, el testimoni de com els problemes de visió no impedeixen fer realitat els soms... També aquest número inclou una entrevista a una estudiant de la UAB amb un trastorn mental i les cròniques del Nostrum 2009 i del Programa CROMA.

El SOC facilita la incorporació de nou personal a la FAS

  • El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb el suport del Fons Social Europeu, ha fet possible la contractació de 10 treballadors per part de la Fundació Autònoma Solidària en el marc de la línia de finançament per a la realització de plans d’ocupació en entitats sense ànim de lucre. Aquestes persones estaran col·laborant amb el PIUNE, Servei d’Atenció a la Discapacitat, l’Àrea de Cooperació per al Desenvolupament i donant suport als Programes de Promoció del Voluntariat de la Fundació.

Noves propostes formatives i de participació

  • L'oferta formativa i de participació universitària es torna a endegar per aquest nou semestre del curs 2009-2010. D'una banda, el mes de febrer s'inicia el Cicle de primavera que constarà de 15 activitats sobre diferents temàtiques socials però amb el fil conductor de la salut mental. A més, el mes de març s'inicien els cursos monogràfics, el de Discapacitat i Integració i el d'Introducció a l'Àmbit de la Justícia, que tenen un doble objectiu: la formació i la sensibilització en la seva temàtica. D'altra banda, s'inicien les activitats de promoció del voluntariat, per continuar animant als estudiants a implicar-se amb el seu entorn més proper i realitzar un voluntariat universitari.
Campanya menja't els exàmens
  • Avui dia 29 de gener i el dimarts 2 de febrer els voluntaris del Programa de Salut promocionaran els hàbits d'alimentació saludable en aquesta època d'exàmens quan els nervis, estrès i el treball dur incideixen directament en els hàbits de l’estudiant, donant lloc a una la mala alimentació. L'activitat es desenvolupa a les biblioteques de Ciències socials i de la Comunicació on es reparteixen pomes, juntament amb una enquesta per valorar l’adequació de la dieta i amb flyers amb informació bàsica sobre la dieta mediterrània. Es realitzarà un petit concurs de manera que el guanyador s’emporti un premi comestible i saludable. Aquesta acció es desenvolupa amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració del Servei de Restauració de la UAB.


Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".