Circular de la FAS
Octubre 2010

Celebrem el Dia internacional de la prova del VIH
  • Amb motiu de la celebració del Dia internacional de la prova del VIH, el 20 d'octubre, el Programa de Salut de la Fundació Autònoma Solidària va portar a la UAB la campanya  per promocionar la prova ràpida del VIH. Amb el lema "No li donis més voltes. Fes-te la prova del VIH", els sis agents de salut d'aquest programa amb la col·laboració de l'associació Actuavallès van sensibilitzar i informar sobre la importància de fer-se-la, sobre com es realitza i en quins serveis o entitats es pot dur a terme.
Convocatòria XXVIII del Fons de Solidaritat de la UAB
  • S'obre la XXVIII convocatòria per a PAS i PDI del Fons de Solidaritat de la UAB. El Fons de Solidaritat de la UAB pretén promoure accions de cooperació entre la UAB i els països del Sud, per una banda, i activitats de sensibilització i educació crítica a la Universitat, per l’altra. Es prioritzaran aquelles accions que contribueixen a acomplir els objectius estratègics de la UAB en l'àmbit de la cooperació per al desenvolupament. El termini per a la presentació de les sol·licituds finalitzarà el 12 de novembre.

El Programa CROMA inicia els tallers d'estudi assistit
  • Aquest mes d'octubre s'ha iniciat l'activitat dels tallers d'estudi assistit a escoles i instituts de Rubí, Cerdanyola i Sabadell. Estudiants de la UAB estan desenvolupant els tallers per a infants i joves que necessiten un suport en el seu estudi. S'estan fent 28 tallers a 10 centres, atenent a uns 250 alumnes. Per primera vegada, el Programa CROMA farà tallers al centre de primària Juan Ramón Jiménez, de Sabadell, i a l'institut L'Estatut, de Rubí. A més, aquest novembre s'iniciaran a alguns dels instituts uns tallers específics pels estudiants de 4t d'ESO per tal de reforçar les màteries de ciències.

Nova convocatòria de les Beques Impuls

  • Els estudiants amb discapacitat i dependència de la UAB podran presentar la seva sol·licitud (fins el 23 de novembre) per optar a les Beques Impuls, les quals els suposarà un ajut en concepte d’assistència personal durant la jornada acadèmica i/o de mobilitat en el cas que, degut a la seva discapacitat, tinguin dificultats per fer ús dels transports públics col·lectius de forma autònoma o requereixin de suport per fer ús de transports específics des del seu lloc de residència fins al centre.

     

La FAS participa en el Projecte Impuls-Treball de la Generalitat

  • La Fundació Autònoma Solidària, en el marc del Projecte Impuls-Treball del Departament de Treball de la Generalitat, desenvoluparà el projecte Mediadors per a la integració social amb la contractació de 4 treballadors que es trobaven en situació d’atur. Aquests treballadors s’han incorporat a l’equip de treball del PIUNE, Servei d’Atenció a la Discapacitat, de l’Àrea de Cooperació per al Desenvolupament i a l’Àrea de Promoció del Voluntariat des del mes setembre de 2010 fins a març de 2011.

Participació en les Jornades de Voluntariat

  • Durant el dies 1 i 2 d’octubre es van dur a terme les  4es Jornades de Voluntariat on es va aprovar el document sobre la nova creació de l’Agència Catalana del Voluntariat. Aquest document és el resultat del treball dut a terme entre algunes de les entitats, entre elles la Fundació Autònoma Solidària, que formaven part dels recentment desapareguts Comissió Rectora del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat i el Consell del Voluntariat.

La nova Empenta! al carrer

  • Amb l’inici del curs arriba un nou número de l’Empenta! a la universitat. Amb més pàgines i seccions que en edicions anteriors, l’Empenta! 48 s’ha centrat en reflexionar sobre l’educació, tant important per al teixit democràtic de la nostra societat com complexa en el seu exercici. Tracta també el fenomen de les bandes llatines a Catalunya, les dificultats dels joves immigrants sense sostre o l’auge de la banca ètica. La revista, com sempre, dóna veu als voluntaris, alhora que explica el desenvolupament i els èxits de la campanya Desperta amb cafè just a la UAB. A més, l’entrevista d’aquest número és a Mar Garriga, que ofereix la seva visió de l’educació com a persona amb una discapacitat.


Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".